İBB 1851 Araç Kiralayacak.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Şimdi buradan CHP'li veya Muhalif arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Seçim zamanı Ekrem İmamoğlu İBB'de İsraf var bir sürü gereksiz araç var biz bunları geri verecez bunlar boşuna belediye bünyesinde bulunuyor İSRAFTA İSRAF demişti dimi ?

Bunun üzerine seçimi kazandıktan sonra bu araçlar YENİ KAPIDA'da sergilemişti 1 hafta kadar hatta orada araçların önünde basın açıklaması yapılmış bakın görün israfı nasıl önledik denmişti. O zaman orada ki sergilenen araç sayısı 1200 civarındaydı. Bu haber haftalarda muhalif kanallarda köpürtüldü alın görün İSRAFIN önünü kesiyoruz diye. Daha sonra İBB belediyesi bir miktar araç alımı yaptı tekrar ihale ile. ( Herkes bu sefer olabilir canım sözleşme süresi biten vardır acil ihtiyaç vardır flan dedi kimse ses etmedi. )
Ama bugün ortaya çıkıyor ki önümüzdeki yıl için İBB 1851 ARAÇ KİRALAYACAK diye. Hadii gel burdan yak ? Hani bu araçlar İFRAFTI ? Gereksiz diye binlerce aracı geri verdiler şimdi daha 1 yıl geçmeden geri verilenden 500 fazla araç neden alır İBB İSRAF değil mi bu =? Ekrem İmamoğlunun bir değil 3 değil 5 değil söylediği sözlerin tersini yapması... Sırf Muhalefet yapacam diye muhalefet yaparsa böyle oluyor heralde ?

Son düzenleme:

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
1851 yaz geç haber içeriğine kim bakar tabi değil mi? Ben yazayım. 715 adet binek araç, 283 adet hafif ticari araç, 23 adet en az 8+1 kişilik çok amaçlı otomobil,188 adet 14 kişilik minibüs, 29 adet tek sıra kabinli kamyonet, 367 adet çift sıra kabinli kamyonet, 111 adet panelvan araç, 45 adet şehirlerarası cenaze aracı, 20 adet 27 kişilik otobüs, 25 adet 35 kişilik otobüs, 7 adet ağaç kasalı kamyon, 28 adet asgari 45 kişilik kamyon, 10 adet mobil iletişim aracı alımı yapılacak.
Hadi 715'i binek olduğu için israf olsun. Geriye kalan araçlar hizmet alanında kullanılabilecek türden. O yenikapıdaki araçların çoğu bilmem nerenin kıytırık müdürünün şahsi arabasıydı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bak Yenikapının havadan görüntüsü bunlar İSRAF denilerek geri iade edilen araçlar. Sağ tarafta DİKİNE sıralanmış araçlara dikkatli bakmanı öneririm bil bakalım onlar ney ? Bakıyoruz 8+1 veya 14 kişilik minübüsler kamyonetler obüsler hafif ticari araçlar vb... O zamanlar israftı şimdi EKREM başkan alınca ihtiyaç oldu dimi :D Çok doğru söylüyon aynen devam.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Elhamdülillah sizin elinizde şahlandık. Avrupa bizi kıskanıyor.
Yav sizin eliniz felan demeyin.Şahlanmadık mı ? Her şey süper mi hayır tabiki.1960 lardan beri boş beleş işlerle uğraşacaklarına yatırım yapılsaydı şimdi böyle zorlanmazdık.
Benim anladığım yapılan hiçbir güzel şeye sevinmiyorsunuz.
Yanlışa yanlış bile diyemiyorsunuz savunduğunuz değerler olduğu için.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Yav sizin eliniz felan demeyin.Şahlanmadık mı ? Her şey süper mi hayır tabiki.1960 lardan beri boş beleş işlerle uğraşacaklarına yatırım yapılsaydı şimdi böyle zorlanmazdık.
Benim anladığım yapılan hiçbir güzel şeye sevinmiyorsunuz.
Yanlışa yanlış bile diyemiyorsunuz savunduğunuz değerler olduğu için.
Bırakın Allah aşkına. Siz asıl desteklediğiniz 1 kişi ne derse evet diyor ve sorgulamadan, artısı eksisi ne düşünmeden, peşinden gidiyorsunuz.
Bakın bakalım bu konu hakkında bir yorumum var mı? Şimdi yapayım: İmamoğlu tükürdüğünü yalamış.
Eleştiririm çünkü olaylara körlemesine bakmıyorum. Siz eleştirebilir misiniz?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
O kadar tantana yapıldı, haber ajanslarına videolar çektirildi, fersah fersah haber edildi. Deniz maviyse şimdiki yeşil :)))))))))

dur bakalım bir de ihaleyi görelim kim alacak ne olacak ne bitecek. eleştirdiğin yeri açık bırakıp kendi kalene gol atmak çok kötü bir durum. görüyoruz ki tekrar ve tekrar hepsi aynı.

Bırakın Allah aşkına. Siz asıl desteklediğiniz 1 kişi ne derse evet diyor ve sorgulamadan, artısı eksisi ne düşünmeden, peşinden gidiyorsunuz.
Seçim diye bir şey var, sen katıldın mı katılmadın mı bilmediğim. Halk arasında halkın uygun gördüğü kişi oy'unu atarsın ve yönetir. Ordu da böyledir, ordunun kriterlerine uyan kişiler yetkilendirilir. Hızlı karar verme, düzgün aksiyon alma, emre itaat, sadıklık gibi zamanla belirli kriterlerde donanımlandırılır ve altına adam verilir. Hatta askere gittiğinde göreceksin on başı ve çavuşlar olacak. Yani seve seve bir komuta zincirinde yer alıp üstünün dediğini yapacaksın. 97 yıllık parlamanter sistem yerine kendi sistemini getirmiş oylamış ve kabul ettirmiş bir lider var orada oturan. Sistem bile karışamaz sen ben gibi tecrübesiz birinin sözüne mi bakacak yasa ? Hadi onu geçtim yahu bu adam şuan Türkiyede en büyük lider, çünkü yıllardır lider koltuğunda. Sence bunca yıl tecrübesini geçebilecek düzeyde tecrübeli diğer bir alternatif var mı ? Ne Kılıçdar, ne Bahçeli, ne Karaos.. kimsenin tecrübesi yok o koltukta.
[ En yakını Şu olabilir A.N.SEZER, A.GÜL tamam bunlar olabilir. Ama harici yok. Bunları da biliyoruz kimse oy vermez.]

"Elhamdülillah" şükrünü ne "bize", ne "akp"'ye, direkt yaratıcıya ithaf etmelisin. Yakıştırman çok yanlış. Öte yandan ister parlamenter, ister c.başkanlığı hangi sistem olursa olsun herşeyin ömrü var tıpkı bu adamında olduğu gibi. Görmediğin hastane batarkatlarındaki eczane sıraları gitti sürekli olarak eleştirdiğim dev gibi şehir hastaneleri geldi. Evet deli gibi eleştirdim benim merkez ilçemde 2 tane büyük şehir hastanesi var 6 km arayla. Ama eleştirime kalmadı çünkü korona patladı. Bu şehir hastaneleri olmasa popülasyonun hali ne olurdu mechul(ya tahmine ettiler yada şansları yaver gitti). Avrupa bizi kıskanırmı kıskanmazmı bilmem ama yine eleştirdiğim sgk ve yük'ü konusu, eleştirdiğim gibi olmadı ve devlet tüm halkımıza koronada el uzattı. Bu el uzatma benim emeklilik yaşımı arttıracak belki 5 yıl sonra ama kimsenin bir yakınını kaybetmesini istemem feda ederim!

Neyse; akpye son 2 seçimde oy atmışlığım yok. Resim çekmedim yasak olduğu için kanıtlayamam bunu. Ama 18 yaşında henüz bireysel veya okul anlamında eğitiminin başında tecrübesiz olan birinden "biy kişinin peşinden gidiyoşunuj, şijin fikyiniz düşünceniz yok, aytısını biymiyosunuj eksisini biymiyoşunuj " duymak da güzel bir ironi.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bir şey fark ediyor musunz ?

Bazı arkadaşlar konu hakkında yazacak birşey bulamayınca hemen başka yöne çevirip alın görün sizde bunu yaptınıza getirmeye çalışıyorlar konuyu :D Gerçekten çok yazık.

Arkadaşım başta araçlar israf deyip SHOW yaptı şimdi baktı ki bu araçlar olmadan olmuyor geri aldı işte demek bu kadar zor değil. Alıştık artık desenize. En son Ulaşımda ucuzluyordu yüzde 40 zam geldi. Su fiyatları düşüyordu yüzde 13 zam geldi. Bizde yandaşa iş verme yok diyorlarda yandaş kanallarına reklam verdikleri ortaya çıktı. Bizde adam kayırmaca yok deniyordu Gençlik kollarından kızı işe aldılar. Bizde herşey şeffaf deniyordu hiçbirşeyin şeffaf olduğu yok.

Ne olmuş yani İsraf var deyip aynı şeyi kendisi yaptıysa dimi ?

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Ekrem Başkan, akpyi eleştirdiği şeyleri tek tek kendisi yapmaya başladı. al birini vur ötekine.

yok arkadaş. memleketin başına geçecek adam bulamıyoruz.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Şaşırdık mı hayır , İmamoğlu hizmet noktasında hiç bir vizyonu olmadığı için seçim zamanı sadece ve sadece israf olayını dillendirerek bir kaşık suda fırtına kopardı. Kendi camialarının sadece algıdan anladığını, araştırmadığını ve bu yüzden bu yalan olayın destek bulacağını biliyordu vede kazandı. Yalnız gerçekler bir bir ortaya çıkmaya ve yalanları ellerinde patlamaya başladı, gerçi bu durumda da hiç rahatsız olmuyorlar çünkü yalanlarının ortaya çıkmasıda ilk defa olmuyor.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Çok ironik bir hareket :D

Acaba bununla ilgili ne diyecek?

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Ben kimim ? Benim elimin altında bir şey yok. Fuzuli harcamalara ben zaten karşıyım ama israf var diyip daha yüksek bedel ile hala israfa devam etmek nekadar inandırıcı ?
ben bır 400 e tel alamam adamlar arac alıyor

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Bakın bakalım bu konu hakkında bir yorumum var mı? Şimdi yapayım: İmamoğlu tükürdüğünü yalamış.
Eleştiririm çünkü olaylara körlemesine bakmıyorum. Siz eleştirebilir misiniz?
Ben aparım eleştrimi.Siz konuyu avrupa bizi kıskanıyora getirdiniz.Çünkü kabl edemiyorsunuz yanlışını.hemen karşı atak.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
AKP zamanında 2500 araba kiralanırken sizin gibiler hiç sesini çıkarmıyordu. AKP zamanında kiralanan araç sayısı 2500. Ayrıca şuanda süt dağıtılmaya da başlandı ve araç ihtiyacı bir hayli arttı. Şuan da 1800 araç var neredeyse %30 tasarruf. İhale tamamen açık kim iyi teklif verirse o alacak ADİL bir şekilde.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
İsrafın her kolunu eleştiririm şahsen. Kendi içeriğimde de belirttiğim gibi, devlet hastanesini eleştirdim ama koronada örnek bir duruş oldu, sgk'yı eleştirdim emeklilik yaşını arttırdığı için ama ne güzel kaç kişiler neredeyse bedavaya bakıldı ve bakılmaya da devam ediyor şu pandemi sürecinde.

İhalelerin açık olması çok birşeyi değiştirmiyor, eğer bir süredir ihale işleri ile ilgileniyorsan bilirsin.