İade faturası nedir?

alperendmry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Merhabalar, incehesap.com'dan satın almış olduğum ASUS TUF VG249Q1R modelinden memnun kalmadığım için iade talebi oluşturdum. Sağ olsunlar talebimi onaylamışlar fakat kendilerinden 2 mail aldım.

Saat 16:52 1. mail (belki sosyal kurallarına aykırıdır diye değiştirerek yazıyorum.)

İade bekliyor.
Ürününüzün servis işlemleri iade olarak sonuçlanmıştır. Ürünün iade faturasını 3 iş günü içerisinde servisimize ulaştırmanızı rica ederiz.

Bu iade faturası nedir arkadaşlar? Doğal olarak satın aldığım üründe iade faturası gelmedi, bu benim elimde olan bir fatura değil. Neden istenildiğini bilmiyorum beni aydınlatır mısınız? Ve iade sürecimi engelleyecek bir şey mi bilmiyorum.

Saat 16:53 2. mail: (1. mailden 1 dakika sonra)

İade alındı.
Ürününün iade işlemi tamamlandı. Ödemenizin hesabınıza geçmesi bankaya göre ... Saat arası sürebilir.

Şimdi benim yapmam gereken herhangi bir şey var mı? 1. mailde iade bekliyor yazıyordu 2. mailde ise iade alındı yazıyor, süreç tamamlandı mı yani? Sanıyorum ki şu an tek yapmam gereken iade ödemesini beklemek. İade faturası kafamı karıştıran tek şey. Lütfen bilgili arkadaşlar yardım edebilir mi?

alperendmry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.

Bireysel satın alımlarda iade faturası kesilmesine gerek yok.

Fatura bir kurum adına kesilmişse iade edilecek ürün için iade faturası kesilir.