i7 6800K ve GTX 750 Ti Sistem Performans Düşüklüğü

Bu konuyu okuyanlar

zZMCc

Öğrenci
Katılım
15 Mart 2014
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Merhabalar kolay gelsin.

Yaklaşık 3-4 ay önce masaüstü sistem topladım. 1 ay öncesine kadar sistem hiçbir problemsiz çalışıyordu fakat son 1 ay sistemde bazı sorunlar yaşıyorum.
Normal kullanımda autocad ve benzeri programlarda belirli aralıklarla takılma aşırı kasma problemi yaşıyorum, aralıklarla Youtube'den şarkı değiştirirken bile 4-5 saniye aşırı kasma yapıyor fare imleci bile takılarak hareket ediyor. Kısacası sistem sorunsuz çalışırken durduk yere böyle problemler çıkmaya başladı, yardımcı olursanız sevinirim gerçekten çok sinir bozucu ve sıkıntılı bir durum.

Sistem özellikleri;
  • Intel core i7 6800K
  • 16 GB DDR4 3200Mhz RGB Gskill RAM
  • Nvidia GTX 750ti
  • MSI Mpower X99A anakart
  • Windows 7
 

Mustafa Berk

Öğrenci
Katılım
13 Ağustos 2017
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
23
sürücüleri güncelleyin ve windows 10 64 bit kurun ve bu işlemci için gtx 750ti çok düşük kalıyor işlemcinin gücüne yetişemiyor ekran kartı bu yüzden bir darboğaz söz konusu olabilir.
 

Axe42

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2017
Mesajlar
333
Reaksiyon puanı
55
Puanları
28
Yaş
22
mustafa pek mantıklı gelmedi çözümün.

tabi işletim sistemin biraz düşük o doğru bu sisteme göre windows 10 kurmanı öneririm.
ekran kartın böyle bir işlemci vs. için düşük kalıyor ama darboğaz söz konusu dahi olamaz çünkü işlemcin ekran kartını rahatlıkla besleyebiliyor o yüzden ekran kartından sıkıntı olacağını sanmıyorum.

1-) bence bilgisayarına windows 10 veya 8.1 kur windows 7 çünkü çok eski bir windows şahsen.

2-) güncellemelerini kapat güncellemeler bilgisayarı yavaşlatır (bende güncellemeler sistemin geç açılmasına , kasmasına vs neden oldu kş bu durum herkesde böyle sayılır)

3-) driverlerini (Driver Pack Solution Online,Driver Booster,Driver Max) Bu Programların biri ile tüm driverlerini en güncele çek (driver pack onlineyi öneririm) bak bakalım sorun kalacakmı

Darboğaz olayı işlemcinin ekran kartını besleyememesidir ekran kartının işlemciyi besleme gibi bir olayı yok. ekran kartın kötü değil zaten idare eder rahatça :)
 
Üst