siannn
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 35
Alınır mı?
Görev yöneticisini atmış 3.62ghz diyor max 3.90ghz diyor bu adam oc mu yapmış? Yapmadım dedii3 8100 gücünde DDR3 destekleyen bir işlemci. 700TL'ye bırakırsa alın derim.
Söylediğin değerler normal değerler. Zaten bu anakartla O.C yapamaz hele çarpan kilitli bir işlemci ile çok çok zor.Görev yöneticisini atmış 3.62ghz diyor max 3.90ghz diyor bu adam oc mu yapmış? Yapmadım dedi
Sadece render işlemlerinde i7-3770 daha iyi olacaktır. Oyun için tek çekirdek performansı önemlidir, i3-8100 155 cb iken i7-3770 134 cb. Yani oyunlarda rahat %20 bir farkı olacaktır.i3 8100 gücünde DDR3 destekleyen bir işlemci. 700TL'ye bırakırsa alın derim.
Oyun için sadece tek çekirdek performansına bakılmaz dostum.( Sana bir sürü örnek verebilirim). Oyundan oyuna çekirdek kullanımı değişir. Ki sc performansları arasında performans farkı çok az. Burada fps değerleri:Sadece render işlemlerinde i7-3770 daha iyi olacaktır. Oyun için tek çekirdek performansı önemlidir, i3-8100 155 cb iken i7-3770 134 cb. Yani oyunlarda rahat %20 bir farkı olacaktır.
Haha gerçekten buna inanıyor musun? Arada büyük bir mimarı farkı var, bu Benchmarkların zaten nasıl yapıldığı belirsiz, bunların gerçek olduğunu destekleyen bir kanıt var mı? Adam kafasına göre sayıları yazıyor al sana benchmark videosu. Hala çoğu oyun çoklu çekirdeğin gücünden tam olarak yararlanamıyor.Oyun için sadece tek çekirdek performansına bakılmaz dostum.( Sana bir sürü örnek verebilirim). Oyundan oyuna çekirdek kullanımı değişir. Ki sc performansları arasında performans farkı çok az. Burada fps değerleri:
Bu videoya göre değil bildiğimi söylüyorum. Her zaman SC ile FPS doğru orantılı değil. Hala inanmak istemiyorsan güncel mimarili işlemcilerden de örnek verebilirim.Haha gerçekten buna inanıyor musun? Arada büyük bir mimarı farkı var, bu Benchmarkların zaten nasıl yapıldığı belirsiz, bunların gerçek olduğunu destekleyen bir kanıt var mı? Adam kafasına göre sayıları yazıyor al sana benchmark videosu. Hala çoğu oyun çoklu çekirdeğin gücünden tam olarak yararlanamıyor.
i3 8100 ile i7 2600'ün FPS değerlerine bakmanı öneririm. Ya da SC puanları neredeyse aynı olan i7 8700k vs 9600k'ya. Diretmeye gerek yok. SCP FPS'in büyük bir kısmını belirlese de her zaman aynıdır diyemeyiz.Kardeşim benim hemen hemen her oyun tek çekirdek performansından yararlanıyor. Sadece BF5 gibi oyunlar çoklu çekirdek performansından yararlanabilir.
Tamam ben de SC ile alakası yok demiyorum. Bilmiyorum hangi kanala güveniyorsan ona bak.Ben her zaman demiyorum zaten, diyorum ki sadece BF5, AC Odyysey gibi yeni çıkan oyunlar veya Vulkan destekleyen oyunlarda çoklu çekirdek performansı kullanılabiliyor. Bir de o FPS değerlerine nereden bakacağımı söylersen sevinirim.