İ5 işlemci hızı yarıya düştü. Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gutkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gutkin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar casper i5 2,4 mhz, 8 gb ram, 2 gb ekran kartı 500 gb hard disk, bilgisayarım var 2 haftaya kadar bir sorun yoktu sonra bilgisayar yavaşladı oyunlarda kasma yaptı win 7 puanlama yaptım işlemci puanım 6.7 den 3.4 e, ram puanım 7.4 ten 5.7 düştü ne yapabilirim? Şunu da ekleyeyim indirdiğim cpu hız ölçme proğramında hız 2394 mhz çıkıyor acaba sorun win 7 mi? şimdiden teşekkürler.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Güç tasarrufu gibi bir şey etkinleştirmiş olabilirsin.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
2 hafta içinde neler yaptın onlara bir bak... Güç tasarrufu gibi birşeyler yapmış olabilirsin, BIOS ayarları bozulmuş olabilir. İncleemek lazım.

gutkin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 hafta içinde neler yaptın onlara bir bak... Güç tasarrufu gibi birşeyler yapmış olabilirsin, BIOS ayarları bozulmuş olabilir. İncleemek lazım.
Ekran kartını güncellemek istedim bu ekran kartlarıda 6610 hd güncellenmiyormuş sürücüsünü bulamadığımız için bilsisayarı 3 defa geri dön yükleme ile çalıştırdım sonra makine kendine gelemedi. güç tasarrufuna gelince ekran kartı tam güçte çalışıyor gerisini bilemiyorum, bios ayarlarınıda pek anlamıyorum, biraz bahsedermisiniz.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Öyleyse Gutkin anlayan birini bilgisayarın başına oturtacaksın. BIOS işi karışık, karışıklığı da onlarca farklı ayardan bahsetmemizden geçiyor. Formata gerek kalacağını pek düşünmüyorum ama BIOS ile anlayan birinin uğraşması lazım...

gutkin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın faturasını buldum garantisine bir ay kalmış ben en iyisi süresi dolmadan bunu servisine götüreyim. Teşekkürler.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elinden gelirse biosu default yap bide format catlat hayırlı işler ilk günkü gibi hızlı :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Format atmayı ne kadar çok seviyorsunuz anlamıyorum. Format at, sonra update'leri indir, sonra programları kur, sonra ayarları yap... Ya bol vaktiniz var, ya da böylesi kolayınıza geliyor. Internet var, İngilizce'niz çok iyi olmasa da sorununuzu yazacak kadar İngilizce öğrenin ve araştırın. Benim Ankara'da araba kullanmam gibi... Sene 1999 askerdeyim, araba ile biryere gidebilmek için önce şehir dışına çıkıp, sonra gideceğim yeri bulmak daha kolay geliyordu, çünkü Ankara'nın tek yönlü yollarında başka şekilde yolumu bulamıyordum. :-)

Gutkin bu arada not bilgisayarı servise götürmeden önce önemli dosyalarını mutlaka bir USB'ye al, Casper arkadaşların burada yazdığı gibi muhtemelen gerek olmadığı halde hard diski formatlayıp verebilir.

bilebiletutsak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar dell studio 1535 pc mde işlemci hızım yarıya düşmüştü sonra düzelmişti kendi kendine, fakat az önce yine aynı şeyi yaptı cpu-z ile yaptığım ölçümlerde şunu farkettim pc pilde iken tam performans prizde iken yarım performansta çalışıyor. tüm güç denetimi ayarları yüksek performansa ayarlı olmasına rağmen neden prizdeyken performans düşüyor özellikle HD videoları oynatamıyor bir fikri olan varmı?