Yardım i5 760 Sistemde RAM'ler görünmüyor

Bu konuyu okuyanlar

Arctech

Asistan
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
228
Reaksiyon puanı
84
Puanları
28
Yaş
28
Selamlar, yaklaşık 2 ay önce bir yakınımın PC'sini aldım ve kullanmaya başladım.
i5-760
8 GB 1333MHz RAM.
Gigabyte GTS 450 OC.
Gigabyte H55M-USB3.
Ve ekstradan 4 GB daha RAM verdi bozulursa kullanırsın yedekte dursun diye. Bende anakartımı araştırdım 16 GB'a kadar DDR3 ile destekliyormuş. Taktım ve çalıştırdım PC'yi.(bütün RAM'ler aynı MHz'e sahipti.) PC 10 GB olarak gördü. Yani 1+1. Allah Allah dedim soket değiştirdim. Yine aynısı oldu bende çok üstüne gitmedim ve öyle kullanmaya devam ettim. Aradan 1 ay geçti. Ekstra fan elime geçti ve onu taktım. Ondan sonra PC'de gariplikler olmaya başladı. Fanın bir zararı yoktu bu arada sıcaklık değerlerine falan da baktım gayet normal. PC açılmamaya başladı. Herkesin PC'sinde öyle mi bilmiyorum bende açılırken "dıt" diye bir ses çıkıyor. Bu ses ilk önce uzadı ve dııt diye bir ses çıktı. İnternetten baktığımda RAM hatası yüzünden açılmadığını anladım. Sonra RAM'leri tak çıkar falan yaptım. Bu sefer Power hatası verdi. Sonra da anakart. Sonra bir şekilde nasıl olduğunu hatırlamıyorum yaptım. Ama 8 GB RAM bozulmuştu. PC hiçbir şekilde ne görüyor ne de bir şey yapıyor. Bende çıkarttım 8 GB'lığı. 2 GB ile devam ettim. (normalde 4 olması lazım üstünde de yazıyor zaten 2+2 diye ama 1 algılıyor anlamadım). Aradan birkaç gün geçti PC'yi açıp bir kontrol edeyim dedim bir de 8 GB RAM'i takayım dedim. PC'yi açtım ve 12 GB unknown 4 GB yazıyordu. Hiçbir şekilde anlamadım hangisi bozuk anakart mı görmüyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Şu anki hali bu şekilde, inanılmaz kasma ve drop var. Durum cidden saçma gözüküyor ama birebir böyle oldu kusura bakmayın eğer gözden kaçırdığım bir şey varsa.
1627723749720.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım eden yok mu?
 
Son düzenleme:

WindStone

ERROR 404
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
4,986
Çözümler
7
Reaksiyon puanı
2,597
Puanları
113
Yaş
20
slot bozuk olsa hiç görmezdi. Biosta ne gözüküyor ?
 

ThorJ

Dekan
Emektar
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
7,360
Çözümler
25
Reaksiyon puanı
9,734
Puanları
113
Selamlar, yaklaşık 2 ay önce bir yakınımın PC'sini aldım ve kullanmaya başladım.
i5-760
8 GB 1333MHz RAM.
Gigabyte GTS 450 OC.
Gigabyte H55M-USB3.
Ve ekstradan 4 GB daha RAM verdi bozulursa kullanırsın yedekte dursun diye. Bende anakartımı araştırdım 16 GB'a kadar DDR3 ile destekliyormuş. Taktım ve çalıştırdım PC'yi.(bütün RAM'ler aynı MHz'e sahipti.) PC 10 GB olarak gördü. Yani 1+1. Allah Allah dedim soket değiştirdim. Yine aynısı oldu bende çok üstüne gitmedim ve öyle kullanmaya devam ettim. Aradan 1 ay geçti. Ekstra fan elime geçti ve onu taktım. Ondan sonra PC'de gariplikler olmaya başladı. Fanın bir zararı yoktu bu arada sıcaklık değerlerine falan da baktım gayet normal. PC açılmamaya başladı. Herkesin PC'sinde öyle mi bilmiyorum bende açılırken "dıt" diye bir ses çıkıyor. Bu ses ilk önce uzadı ve dııt diye bir ses çıktı. İnternetten baktığımda RAM hatası yüzünden açılmadığını anladım. Sonra RAM'leri tak çıkar falan yaptım. Bu sefer Power hatası verdi. Sonra da anakart. Sonra bir şekilde nasıl olduğunu hatırlamıyorum yaptım. Ama 8 GB RAM bozulmuştu. PC hiçbir şekilde ne görüyor ne de bir şey yapıyor. Bende çıkarttım 8 GB'lığı. 2 GB ile devam ettim. (normalde 4 olması lazım üstünde de yazıyor zaten 2+2 diye ama 1 algılıyor anlamadım). Aradan birkaç gün geçti PC'yi açıp bir kontrol edeyim dedim bir de 8 GB RAM'i takayım dedim. PC'yi açtım ve 12 GB unknown 4 GB yazıyordu. Hiçbir şekilde anlamadım hangisi bozuk anakart mı görmüyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Şu anki hali bu şekilde, inanılmaz kasma ve drop var. Durum cidden saçma gözüküyor ama birebir böyle oldu kusura bakmayın eğer gözden kaçırdığım bir şey varsa.Ekli dosyayı görüntüle 160428
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım eden yok mu?
İnanır mısın bende birkaç gün evvel 1156 platformunda RAM sorunu yaşadım. Bende de 8 GB yazıyordu ama sisteme 4 GB ayırmıştı. O sorun slot arızası ya da RAM hatasından kaynaklanıyor. Yani önce RAM'lerin sağlamlığını teyit etmen, sonra da duruma göre yeni bir anakart bakman gerekiyor. Bendeki iki slotta 4+4 toplamda 8 GB RAM takılıydı ama BIOS ekranında Total bellek kapasitesi 4088 MB olarak görünüyordu.
 
Üst