I3 işlemci ile video edit #Yardım

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, uygun fiyatlı laptoplara bakıyordum aklıma takıldı. Benim bilgisayarda yapmak istediğim video edit (Adobe veya Edius ile) FullHD çekilen videoları kesip biçme, bazı ufak efekt ekleme, ses ve alt yazı ekleme gibi işlemler sonucu HD olarak çıktı (export) almak istiyorum. 4 veya 8GB ram+HD 4000 graphics kombinasyonuna göre yorum yaparsanız sevinirim.

Kullanacağım Programlar

#Edius veya Adobe ile video edit
#Adobe Photoshop
#Office
#Web Tarayıcılar
#Oyun oynamıyorum

NOT: Şöyle bir cihaz buldum bunun üzerinden yorum yapabilirsiniz.
NOT²: Satın aldığım cihaza Okuma-Yazma 500mbps SSD takacağım ve programları onun üzerinde çalıştıracağım.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ultrabook mu düşünüyorsun yoksa notebook mu düşünüyorsun? Bu fiyat seviyesinde daha iyi notebooklar var, notebook düşünüyorsan yardımcı olabilirim sana.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Render için en önemlisi işlemcidir. İşlemcisi iyi olan bir laptop almanızı tavsiye ederim. Sürekli render işi ile uğraşacaksanız masaüstü pc toplamanız daha mantıklı olur. O cihazın işlemci hızı biraz düşük geldi bana :)

Render yapamaz mısınız? Tabii ki yaparsınız ama 5 dakikalık full hd'yi yarım saatten fazla bekleyebilirsiniz :)

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
öncelikle şunu belirteyim.ben ekstra iş olarak bir tv kanalında montaj yapıyorum.edius ve adobe kullanıyorum.kullandığım bilgisayar masaüstü ve epey gelişmiş bir bilgisayar.i7 nin son işlemcisi 10 gb ram ssd harddisk vb daha bir sürü gelişmiş özellikte bir masaüstü bilgisayar.Bu özelliklere rağmen ediusta full hd videolar ile montaj yapamıyorum.çok kasıyor program ve işlem yapmakta zorlanıyorum.ama 1440x1080 videolarda öyle bir akıcılık var ki hiçbir zorlanma yok.gayet güzel montaj yapılıyor.birde sizin bunu laptopta yapacağınızı düşünürsek sizin için kasmalar biraz daha fazla olacaktır diye düşünüyorum.1440x1080 de bile zorlanabilirsiniz. aldınız düşük formatlı videolar ile montaj yaptınız bunu full hd olarak exportlayabilirsiniz ama o zamanda ne kadar bir anlamı olur ki o formatta yapmanın.

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
birde şunu yazmadan geçmiyim.edius ve adobe ile montaj yapmak için en az iki monitor olmalı bence.tek monitorde montaj zor oluyor (hele birde laptopsa çok daha zor oluyor) ve programın kullanımı zorlaşıyor.ama 2 veya daha üstü bir monitörle montaj çok daha keyifli bir hale geliyor.