i3 10100F haddinden fazla ısınıyor

Erci77

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
29
Sorunun Power olma ihtimalide var. Ucuz ve kampanyalı hazır sistemlerde kaliteli kasalar kullanılmıyor ve malum 500-600w dedikleri powerlar peak değeri yani 500w peak değeri olan power gerçekte 350w anca verir buda sistemin yük altında iken yeterli beslenememesi ve buna bağlı aşırı ısılar ortaya çıkar. Stock fan değişimi ile ısıları düşürebilirsin ama gerçek watt değerlerini alamayan donanım gerçek performans veremez ve zamanla hasar almaya başlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
En dandik stok soğutucu ile normal ısı değerleri aslında boşta 55-60 yük altında 70-80 flan ama sen yeni fan aldıysan hayırlısı olsun. Gerek fan kalitesi ve gerekse soğutma bloğu kalitesini anlamışındır zaten İntel stok fanı çok dandik.

Artık yeni soğutucun gelince ısı değerlerini paylaşırsın tek tek. Ayrıca RGB kalitesi ve ses oranı nasıl flan belirtirsin.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
En dandik stok soğutucu ile normal ısı değerleri aslında boşta 55-60 yük altında 70-80 flan ama sen yeni fan aldıysan hayırlısı olsun. Gerek fan kalitesi ve gerekse soğutma bloğu kalitesini anlamışındır zaten İntel stok fanı çok dandik.

Artık yeni soğutucun gelince ısı değerlerini paylaşırsın tek tek. Ayrıca RGB kalitesi ve ses oranı nasıl flan belirtirsin.
Evet İntel, AMD'ye göre kötü bir stok soğutucu yapmış.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Evet İntel, AMD'ye göre kötü bir stok soğutucu yapmış.

Bir kere yapmış dandik bir soğutucu 7-8 yıldır aynı şeyi veriyor kutulardan :D Bu kadar da dandik verilmez yani azcık ayıp flan der insan. Yada olmadı ben stok soğutucu vermiyorum ama 40-50 TL ucuz yapacam dese millet kendi soğutucusunu alsın hiç yoktan. Şuna bak yıllardır aynı.

1610318191996.png

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Bir kere yapmış dandik bir soğutucu 7-8 yıldır aynı şeyi veriyor kutulardan :D Bu kadar da dandik verilmez yani azcık ayıp flan der insan. Yada olmadı ben stok soğutucu vermiyorum ama 40-50 TL ucuz yapacam dese millet kendi soğutucusunu alsın hiç yoktan. Şuna bak yıllardır aynı.

Ekli dosyayı görüntüle 133306
Evet maalesef öyle. İşlemcisi iyiyken, stok soğutucuyu böyle kötü ve de görünüşü de kötü bir şey yapmalarını anlamıyorum. Dediğiniz gibi o stok soğutucuyu hiç koymasalar daha iyi olur. ?

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Bunu nasıl anlama şansımız var . Kasa xıgmateka sırocon III.
Sorunun Power olma ihtimalide var. Ucuz ve kampanyalı hazır sistemlerde kaliteli kasalar kullanılmıyor ve malum 500-600w dedikleri powerlar peak değeri yani 500w peak değeri olan power gerçekte 350w anca verir buda sistemin yük altında iken yeterli beslenememesi ve buna bağlı aşırı ısılar ortaya çıkar. Stock fan değişimi ile ısıları düşürebilirsin ama gerçek watt değerlerini alamayan donanım gerçek performans veremez ve zamanla hasar almaya başlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynama zaten Oyun haricinde masaüstü ,internet vs. de hiç bi sorun olmaz O sıcaklıklara asla çıkamaz.
Yalnız bilgisayarcıya götürdüğünde önce bi macun sürdür ve stok soğutucu ile tekrar bi deneyin. O işlemci ,asla o derecelere çıkmamalı,yani. Ters giden bi şey var.Benim aklıma gelen 2 şey. Birincisi yine montaj. İkincisi de,anakart işlemciye fazla voltaj veriyor. Üçüncüsü de işlemci sorunlu. Ama bu üçüncü ihtimal,en son düşünülecek konu.

Gelişmeleri bi yaz. Bende merak ettim açıkçası.
Anakart voltaj dediğiniz uv işi galiba o işe girmeye çok korkuyorum.

Boşta 40 dereceyi asla geçmedi stok ama yüklü 80-85 oluyor. Çok üzgünüm psikolojim bozulacak dua etmekten başka siparişin gelmesini bekliyorum. Bu 3 gün nasıl geçer bilmiyorum . Umarım ki stok fandandır,yoksa yıkılırım.

Evet maalesef öyle. İşlemcisi iyiyken, stok soğutucuyu böyle kötü ve de görünüşü de kötü bir şey yapmalarını anlamıyorum. Dediğiniz gibi o stok soğutucuyu hiç koymasalar daha iyi olur. ?
Sizce de soğutucudan mıdır ? İşlemci hatalı olması veya psu sıkıntılı olması düşük ihtimaller değil mi ? Moralim çok bozuk.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sizce de soğutucudan mıdır ? İşlemci hatalı olması veya psu sıkıntılı olması düşük ihtimaller değil mi ? Moralim çok bozuk.

Boşuna evham yapıyorsun. 80-85 dereceler geyet normal işlemcide 95-100 üstünü görse Pc kendi kendine kapanmaya mavi ekran vermeye başlasa bir sorun var denilebilirdi. Boş halde 40-50 derece diyorsun aşırı yük alında anca 80-85 e çıkması gayet normal.

Soğutucu geldimi güzelce montajını yap bir daha dokunma oralara sabah akşam sök tak yaparken anakartın bir yerini kıracan bozacan sonunda :) Soğutucuyu taktıntan sonrada yan kapağı kapat tamamen yan kapak açık PC kullanılmaz. PC'nin ana düşmanı 1. ISI ise 2. side TOZ dur. Kasa içi toz pizlik saç flan dolmasın....

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Boşuna evham yapıyorsun. 80-85 dereceler geyet normal işlemcide 95-100 üstünü görse Pc kendi kendine kapanmaya mavi ekran vermeye başlasa bir sorun var denilebilirdi. Boş halde 40-50 derece diyorsun aşırı yük alında anca 80-85 e çıkması gayet normal.

Soğutucu geldimi güzelce montajını yap bir daha dokunma oralara sabah akşam sök tak yaparken anakartın bir yerini kıracan bozacan sonunda :) Soğutucuyu taktıntan sonrada yan kapağı kapat tamamen yan kapak açık PC kullanılmaz. PC'nin ana düşmanı 1. ISI ise 2. side TOZ dur. Kasa içi toz pizlik saç flan dolmasın....
Dostum dediğinde o kadar haklısın ki. Geldi geleli 11 12 kez fanı söktüm taktım umarım anakarta birşey olmamıştır birşey olmuş olsa belli eder değil mi kendini ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Hemen paniğe hiç gerek yok. O işlemcinin,intelin o zar gibi soğutucusu ile bile serin çalışması lazım .Bilgisayarcıda mutlaka stok soğutucu ile kontrol ettir.

Anakarta da bi şey olmaz,merak etme.

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Hemen paniğe hiç gerek yok. O işlemcinin,intelin o zar gibi soğutucusu ile bile serin çalışması lazım .Bilgisayarcıda mutlaka stok soğutucu ile kontrol ettir.

Bu gece rahat uyuyacaksam sizlerin sayesinde hepinize birer birer teşekkür ederim. Harika insanlarsınız moralim çok yükseldi çok çökük haldeydim . Allahım razı olsun.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Acaba fanın bağlantısını anakartta yanlış yere mi yaptın? Cpu yazan yere takman lazım biliyorsun demi?

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Bi de normal grafikte daha sıcak çalışır. Işlemciye daha fazla yuk biniyor çünkü benim testlerimde stock soğutucu ile oyunda %70-%100 arasında kullanımda 70 derece civarlarında çalışıyordu.

Hiç birşey bilmiyorum herşeyi Vatan Teknoloji UZMANLARI!!! Yaptı.
Sen kapağı aç bir bak fan bağlantısı nereye takılı.

Yukarıda ramlerin yanındaki yerde olması lazım

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Kasa çok önemli hava alma durumları dar mı değil mi ? işlemci soğutucu bloğu tam oturmamış olabilir. Ramin 8 gb ondan zorlanıp ısınma yapabilir. Sonuçta f serisi oc suz seri sıvı soğutucuya gerek duyulmaması gerek.

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Ramim 16 GB iki adet var 8+8.

Bi de normal grafikte daha sıcak çalışır. Işlemciye daha fazla yuk biniyor çünkü benim testlerimde stock soğutucu ile oyunda %70-%100 arasında kullanımda 70 derece civarlarında çalışıyordu.

Sen kapağı aç bir bak fan bağlantısı nereye takılı.

Yukarıda ramlerin yanındaki yerde olması lazım

@met 35 . Değerli arkadaşım. Soğutucu fan geldikten sonra seni bilgilendirebilmem için bana bir şekilde ulaşabileceğim email,numara,ts,discord verebilir misin ? Burdan cevap yazdığım zaman bazen sana mesaj düşmüyor. Anakart voltajıyla ilgili bir kaç yazını okudum ve sorun çözdüğünü gördüm 2019 yılında. Eğer soğutucuda çözmezse voltaj değerlerine bakarız beraber. Çözümüde buraya yazarız.

İşine yarar mı bilmiyorum ama bu boştaki voltaj değerleri galiba.

Ekli dosyalar

• C6034D0E-1056-4E42-BF68-6C95E4F64128.jpeg
    C6034D0E-1056-4E42-BF68-6C95E4F64128.jpeg
    106.5 KB · Görüntüleme: 165
  • A660524D-30C7-4E98-8E86-395B40CCE724.jpeg
    A660524D-30C7-4E98-8E86-395B40CCE724.jpeg
    136.3 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Voltaj işi kolay. Anakartının tam modeli nedir.
Ama o son seçenek.Soğutucu işi kesin çözer,hatta stok soğutucu ile de, olacak bence.
Ama madem aldın,kullnırsın.
Özelden bana cebini atarsan,gerekirse seni çaldırırm ,
ararsan ,voltaj işinide hallederiz. Tabi en son çare.

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
948
Haddini aşma! @ i3 10100f sen kimsin bu kadar ısınıyorsun?
Neyse, termal macun değiştirebilirsiniz, stok fan zaten çöp.

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Ama o son seçenek.Soğutucu işi kesin çözer,hatta stok soğutucu ile de, olacak bence.
Sana mesaj gönderilmiyor sınırlandırmışsın. Giremiyorum profiline sen bana bir mesaj atarsan hemen bi iletişime geçelim sorun çözülmezse denemeye başlarız. Mesajını bekliyorum.
Anakart: EX-H410M Asus

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
selamlar
tüm mesajları okuyamadım haberiniz olsun
bende aynı sorunu yaşıyordum kasa dikti ve işlemcim 105 dereceye çıkıyordu sonra kasayı yan yatırdım gta da 70 i geçmez oldu

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Haddini aşma! @ i3 10100f sen kimsin bu kadar ısınıyorsun?
Neyse, termal macun değiştirebilirsiniz, stok fan zaten çöp.
Stok fan ile kullanan arkadaşlarım var i5 9... serisini 65 görmüyor diyorlar çok korkuyorum stok fandan değildir diye.

selamlar
tüm mesajları okuyamadım haberiniz olsun
bende aynı sorunu yaşıyordum kasa dikti ve işlemcim 105 dereceye çıkıyordu sonra kasayı yan yatırdım gta da 70 i geçmez oldu
Gerçekten mi 85 değerini asla aşmadım yan yatırmak bir çözüm oldu mu size. Gerçekten çok garip.

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
Stok fan ile kullanan arkadaşlarım var i5 9... serisini 65 görmüyor diyorlar çok korkuyorum stok fandan değildir diye.

Gerçekten mi 85 değerini asla aşmadım yan yatırmak bir çözüm oldu mu size. Gerçekten çok garip.
ciddiyim aşırı garip ama öyle oldu kasayı yan yatırdım sonra 70 i geçmez oldu yalan atmıyorum ciddiyim zamanında bir konuda açmıştım bununla ilgili

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Soğutucu sipariş verdim. Gelsin bir montaj edelim,ondan sonra yan yatırmayıda denerim. İnşaallah stok soğutucu sorunludur.
ciddiyim aşırı garip ama öyle oldu kasayı yan yatırdım sonra 70 i geçmez oldu yalan atmıyorum ciddiyim zamanında bir konuda açmıştım bununla ilgili

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
inanıp inanmamak sana kalmış kendimi yoramam senin için?

Soğutucu sipariş verdim. Gelsin bir montaj edelim,ondan sonra yan yatırmayıda denerim. İnşaallah stok soğutucu sorunludur.
bence soğutucu çözücek o durumu

bu arada tüm mesajları okumadım tekrar diyorum termal macun markanız ne

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
inanıp inanmamak sana kalmış kendimi yoramam senin için?

bence soğutucu çözücek o durumu
İnanmıyorum diyen mi oldu ki sana boşa canını sıktın. Garip dedim sadece.

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Hala size mesaj gönderemiyorum profiliniz kapalı.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Anakartının netten kullanma kitapçığına baktım. Giriş seviyesi bi anakart olduğu için zaten overclock menüsü hiç yok ve voltaj ayarı da yok,maalesef.
Fakat eminim sorunun çözülecek. Bi de ,biosuna bi bak. Güncel değilse, onu da bi güncelle. Bazen işe yarıyabiliyor.

cecenhlt

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Anakartının netten kullanma kitapçığına baktım. Giriş seviyesi bi anakart olduğu için zaten overclock menüsü hiç yok ve voltaj ayarı da yok,maalesef.
Fakat eminim sorunun çözülecek. Bi de ,biosuna bi bak. Güncel değilse, onu da bi güncelle. Bazen işe yarıyabiliyor.
Uğraşların için çok teşekkür ederim tek şansımız gelecek olan t6 Ultraya kaldı o halde. Bekleyelim nasıl geçer 3 gün bilmiyorum ama bekleyelim :).
Bios güncellemesine nasıl bakabiliyoruz. İlk aldığımda da denemiştim galiba ama bulamadım herhalde.