Dizi Hz. Mevlana dizisinin hazırlıkları tamamlandı, çekimler başladı!

Bu konuyu okuyanlar

Jarvisit

Tech is my home
Admin
SDN
Katılım
20 Mayıs 2016
Mesajlar
1,912
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
2,841
Puanları
113
Çekimleri TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nda gerçekleştirilen TRT’nin “Hz. Mevlâna” dizisinde iki yıl süren hazırlık aşamasının ardından çekimler başladı. Dizide Mevlâna Celaleddin-i Rumi’yi Bülent İnal canlandıracak.

“Hz. Mevlâna” dizisi için 50 dönümlük alana 13. Yüzyıl Selçuklu Konya’sının dış ve iç suru inşa edildi. Dış sur içerisinde bulunan 88 yapıdan 35’i; aktar, bakkal, kumaşçı, sepetçi, nalbant, testici, çarıkçı, derici, kalaycı, bakırcı gibi zanaatkârların dükkanlarından oluşuyor.

image1-min.jpeg

Ayrıca 37 adet ev, 4 adet kümbet, 3 adet cami, 1 adet kilise, 2 adet han, 1 adet aşevi, 1 adet hamam, 4 adet konak bulunuyor. Yine, Hz. Mevlâna’nın medrese ve dergâhının olduğu yerler de dış surun içerisinde yer alıyor. İç surun içerisinde ise giriş surları, Selçuklu Devleti Sarayı, saray surları, rasathane ve Alâeddin Camii bulunuyor.

Hz. Mevlâna’yı Bülent İnal canlandıracak


“Hz. Mevlâna” dizisinde Mevlâna Celaleddin-i Rumi'yi Bülent İnal canlandıracak. Diğer önemli rolleri ise Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes gibi birbirinden önemli isimler üstleniyor.

image4-min.jpeg

Yapımcılığını Ahmet Okur ve Kerim Ayyıldız, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği dizinin görüntü yönetmenliğini ise ünlü görüntü yönetmeni İtalyan Cesare Danese yapıyor. Dizinin senaryosunu ise Venedik Film Festivali’nde “Geleceğin Aslanı” ödülünün sahibi Ali Aydın kaleme alıyor.

image5-min.jpeg

Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin hayatının anlatılacağı dizi çok yakında TRT’de izleyiciyle buluşacak.

Diziden bazı sahneler:

image0 (1)-min.jpeg


image0-min.jpeg


image5 (1)-min.jpeg


image4 (1)-min.jpeg


image6-min.jpeg


image3 (1)-min.jpeg
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Bu aralar tarihi, dini ve kültürel dizileri meşhur TRT çok iyi işler çıkarıyor :D

Adminim bu güzel konuyu açman da fevkalade iyi olmuş, yararlı bir konu ama herkesin dikkatini çekmez :D Çünkü küçüklerimiz oyun delisi gibi ?
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
artık ağzıyla kuş tutsa yaranamaz evresinde yandaşlığı ve elektrik faturasında ki trt payı, radyo,tv ve uydu alıcılarda trt bandrolü soygunu nedeni ile...
 
Üst