Hummer cipe LPG tüpü takıldı

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
İngiltere'de işçi olarak çalışan ve ailesiyle birlikte memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne gezmeye gelen 42 yaşındaki Erol Gülşen, yaklaşık 150 bin YTL değerindeki Hummer marka cipine sıralı sistem LPG tüpü taktırdı.

Yaz tatilini geçirmek için 'GN53 MZX' plakalı Hummer cipiyle Elbistan'a gelen Erol Gülşen'in benzinle çalışan aracı İngiltere'den Elbistan'a kadar 6 bin YTL'lik benzin tüketti.

Bir pazarlama şirketinde satış elemanı olarak görev yapan Gülşen, yakınlarının da tavsiyesiyle Hummer'e LPG sistemi taktırmaya karar verdi.

Gülşen, lüks cipiyle Obalı Oto Elektrik ve LPG Yetkili Dönüşüm Servisi'nde geldi. Burada 8 kişilik ekip, Hummer marka 8 silindir, 3 bin 700 motor, 340 beygir gücündeki cipe ilk defa LPG dönüşüm sistemi taktı.

Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yerleştirilen tüpü görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

2007 model Hummer cipin İngiltere'den Türkiye'ye gelinceye kadar 6 bin YTL'lik benzin yaktığını belirten Erol Gülşen, "Benzin parası canıma tak etti. Tasarruf etmek amacıyla bin 500 YTL ödeyerek tüp taktırmayı uygun gördüm.

6 bin YTL çok büyük para. Tasarruf edebilmek için tüplü yakıta geçtim. Böylece aşırı yakıt masrafından kurtulabilirim. Tatil boyunca böyle kullanacağım, İngiltere'ye döndüğümde tüpü tekrar çıkartacağım" dedi.

'Obalı Oto Elektrik ve LPG Yetkili Dönüşüm Servisi' sahibi Mehmet Mıhçı, bu kadar lüks ve büyük bir araca ilk kez LPG dönüşüm sistemi taktıklarını belirterek, "Devir, tasarruf devridir. Gurbetçimiz de aşırı yakıt tüketimi yapan aracına LPG dönüşüm sistemi taktırarak, yakıttan tasarruf yapmıştır. Masrafı artık yarı yarıya düşer" dedi.

kaynak:CNN TÜRK.com - Yaşam - Otomobil - Hummer cipe LPG tüpü takıldı - 2 Ağustos, 200

sahink.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eee ne yaparsın Hummer'da olsan burası Türkiye...
o da uyum sağlamış :)

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kardeşim bilmiyomudun burdaki benzin fiayatını;ilk defa mı geliyon türkiyeye

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
6000 YTL benzini Türkiyede harcamamışki gelene kadar demiş adam...:)

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O zaman ne yapıyoruz benzin koyamayacağımız arabayı almıyoruz.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Sıralı LPG ise sorun yok.Artık çoğu yarış araçlarıda sıralı tüp ile yarışıyorlar ;)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir ara bir hikaye vardı. Adamın biri (Tabii ki bir Türk) Ferrari alıyor ve buna tüp taktırmak için gidiyor sanayiye. Adamlar uğraşıyorlar beceremiyorlar ve Ferrari'yi arayıp nasıl yapacaklarını soruyorlar. Yetkilide siz gönderin aracı biz takalım diyor ve araç gelince sahibinden geri alıyorlar aracı. Çünkü satış anında imzalanan sözleşmede bu gibi şartlara uyulacağı maddeside varmış. :-)

Edit: Doğru biliyormuşum: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lpg+li+ferrari

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
:happy:biz Türküz o hummer ı yoğururuz...:happy:

sleepless006

Asistan
Reaksiyon puanı
0
madem görmemişlik yapıp hummer alıyorsun ve Türkiye'ye kadar geliyorsun bari sonuna kadar sabret
yanlış anlaşılmasın lpgye karşı değilim ama böyle adamlara da gıcık oluyorum

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Arkadaş madem o arabayı alıp bi b.k yiyorsun, benzinine de katlanacaksın. Böylelerinin elinden arabayı almak lazım. Ben üretici firma olsam şart koyarım. Bu ne yav arabayı oyuncak etmiş. yuhhh

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
artık kaliteli bişey takmıştır :))

anlamıyom bolelerini ya görmedikler paraya kıyıp alıyolar hummeri sonra tüp taktırıyoler

edit:adamad haklı ya türkiyedeki ile ordaki benzin fyatı farklıdır gelirken yaktığı benzini türkiyede dolaşmak için gene yakar :)

edit2: :) kimisi 1300cc motorlu arabaya bile tüp taktırıyo pes artık :S

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
evet sıralı sistem için bir sorun yok. ama ne varki bu adam girecek bir petrole ve lpg istasyonuna girecek elbet. orda bütün karizma yerle bir olur karizma diyenler kerizma demezler mi?

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
buda şeye dönmüş

görmemişin oğlu olmuş tutmuş şeyini koparmış madem o paraya arabayı alıyosun benzinini de alacaksın tezat yapmış adam

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hiç güleceğim yoktu :)

Yataghan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Madem tasarruf yapacan mütevazi bir 4x4 alsaydın bari :)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
adamın biride ferrariye taktırmışta firma gelip arbayı almışya o iş işteD:D:D:D

Reaksiyon puanı
0
ben değere takıldım HUMMER 150bin ytl mi ?
bence bu değer yanlıştır. çok az geldi bana

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bir ara bir hikaye vardı. Adamın biri (Tabii ki bir Türk) Ferrari alıyor ve buna tüp taktırmak için gidiyor sanayiye. Adamlar uğraşıyorlar beceremiyorlar ve Ferrari'yi arayıp nasıl yapacaklarını soruyorlar. Yetkilide siz gönderin aracı biz takalım diyor ve araç gelince sahibinden geri alıyorlar aracı. Çünkü satış anında imzalanan sözleşmede bu gibi şartlara uyulacağı maddeside varmış. :-)

Edit: Doğru biliyormuşum: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lpg+li+ferrari
vayyy beeee

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Mesela ben bir mercesdes almıştım 4x4 oluyordur kendisi.Lpg taktırmıştım.Benzinliğe girince karizma oldu cerize

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben değere takıldım HUMMER 150bin ytl mi ?
bence bu değer yanlıştır. çok az geldi bana
hummer 150 bin olurmu yaa audi Q7 ler bile daha pahalı kaldıki hummer buu ayrıca kardeşim hummer gibi bi jip alıcak paran varsa benzin alacak paranda olmalı yoksa bununla ne işin var kadesim al bi lüks araba gene fiyakan olsun hemde böle reziolma resmen parasıyla rezil olmak dedikleri bu işte