Huawei'nin kalitesiz kulakligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Ses kartları namına bilgim yok denecek kadar az olduğundan çok birşey anladığımı söyleyemem ama yinede sağol, kabaca değerleri ile alakalı diyebiliriz.
şöyle diyim.
aslında arkadaşın bahsettiği ses kalitesini etkileyen parçalar cep telefonu kulaklıklarında olur. seri bobin, paralel kapasitör ve dirençlerle frekanslar limitlenir. nedeni de basit. çamur gibi çıkacak olan görüşme seinde sizi rahatsız etmemek ve ayrıca kulaklıkların frekans kabiliyetinden emin olamamak. o filtreleri sökerseniz ses daha temiz gelebilir müzikte. ama kulaklık hasar alıyo.
pc de bu işlemi direkt çipin çıkışındaki opamplara akım koruması konarak yapılıyo. direnç aşırı düşük olup aşırı akım algılarsa opamp ın çıkış transistörü çıkış gerilimlerini kısmaya başlıyo. işte orda hangi frekansda yüksek gerilim ise o frekans kısılabiliyor. ama bu biraz müziğe bağlı oluyo. o yüzden bu tür durumlarda müziğin rengi değişebilşir. ama bunu farkedicek kulağı olan adam da gidip telefon kulaklığını takmaz yani pc ye. gider benim gibi rf destekli kablosuz kulaklık kullanır.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Telefonu hala kullanırım ama :D Şarj kablosu temassızlığında ben bir iğne götürüp Telefonun temas kısımını çizik çizik çiziyorum. Pırıl pırıl mis gibi oluyor :)
1 tl o soket ya. git değiştir. zaten çuval olmuştur plastiği. bu arada telefonun da resmini bi görelim :D

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Telefonu hala kullanırım ama :D Şarj kablosu temassızlığında ben bir iğne götürüp Telefonun temas kısımını çizik çizik çiziyorum. Pırıl pırıl mis gibi oluyor :)
Şarj adaptöründe coil whine beni resmen gıcık ediyor gerçekten :D. Güzel ve iyi şarj ediyor eyvallah ama coil whine haricinde her şeyinden memnunum. Huawei kulaklığı kalitesi biraz kötü ama sesi iyi. :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,359
1 tl o soket ya. git değiştir. zaten çuval olmuştur plastiği. bu arada telefonun da resmini bi görelim :D
Yatmış ejderhanı uyandırıyım bakıyım. Yıllardır omuz omuza savaşıyoruz :D
Bir ara Galaxy On Fire 2 oyunu çıkmıştı belki hatırlayanlarınız olur. Java altyapılı oyunların içinde bu oyundan bir çıta yüksek oyun yoktur benim gözümde. belki 3 yıl aralıksız oynayıp Para kasıyordum. Ticaretle filan uğraşıyordum o derece :D

810.jpg

820.jpg

Emektarın düğmeleri düşmeye başlıyor. Emekliye ayırmışım Dinlensin :D Kaç ay oldu kullanmayalı bataryası da olduğu gibi şarjı dolu kalması şaşırttı beni. Daha 5 yıl gideri var telefonun benim gözümde :D Galaxy On Fire 2 `ye devam edebilir bence

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
Bir ara Galaxy On Fire 2 oyunu çıkmıştı belki hatırlayanlarınız olur. Java altyapılı oyunların içinde bu oyundan bir çıta yüksek oyun yoktur benim gözümde. belki 3 yıl aralıksız oynayıp Para kasıyordum. Ticaretle filan uğraşıyordum o derece :D

Ekli dosyayı görüntüle 83726

Ekli dosyayı görüntüle 83727

Emektarın düğmeleri düşmeye başlıyor. Emekliye ayırmışım Dinlensin :D Kaç ay oldu kullanmayalı bataryası da olduğu gibi şarjı dolu kalması şaşırttı beni. Daha 5 yıl gideri var telefonun benim gözümde :D Galaxy On Fire 2 `ye devam edebilir bence
LAZIM DEĞİLSE GÖNDEREBİLİRSİNİZ. BENİM MÜZİK DİNLEMEK amaçlı bu telefona ihtiyacım var :D

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,359
LAZIM DEĞİLSE GÖNDEREBİLİRSİNİZ. BENİM MÜZİK DİNLEMEK amaçlı bu telefona ihtiyacım var :D
adaasdfadsfa Yahu benim ejderham çok agresif. Bir bakarsın cebinde alevlenmiş ateş püskürüyor. Sonra sakata gelmesin sakın :D

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
adaasdfadsfa Yahu benim ejderham çok agresif. Bir bakarsın cebinde alevlenmiş ateş püskürüyor. Sonra sakata gelmesin sakın :D
bende onun her şeyi var şaka bi yana elimde bi p990i bi k750 var. ama birinin ekranı yok öbürlerinin anakartları haşat. şaka bi yana alıcam bi tane daha.
hem cebimde taşımayacağım. evde müzik dinlemek için. ses sistemine bağlayacağım.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873

Ekli dosyayı görüntüle 83726

Ekli dosyayı görüntüle 83727

images

Bende Nokia 6070 diye bir telefon vardı. O çok efsane bir telefondu. :D Özellikle Golf ve yılan oyununu çok oynadım o telefonda. :) 9 yıl annem, 1 yıl ise ben kullandım. Çıktığında iyi telefonlar arasındaydı. Kamerası falan gerçekten o telefona kötü değildi. İnternetten bir de dövüş oyununu indirmiştim, o oyun fena değildi ama onu fazla oynamadım. Ayrıca onun şu zil sesini asla unutmam :D:

Yaklaşık olarak 4 yıl önce maalesef fişini çekmişti. :( O telefonu ve onun zil seslerini asla unutmadım. Harika bir telefondu. Kulaklığı falan iyi ses veriyordu ve klasik ince şarj aleti ile şarj ediliyordu. Ah bu nostalji. :D