Huawei P9 vs LG G5

Hangisi?

• Huawei P9

Kullanılan: 5 50.0%
  • LG G5

Kullanılan: 5 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
M

Murat Burç

SDN Okuru
Dikkatli okursanız diğerlerinden daha iyi olduğu ifade ediliyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20160822-014859.png
    Screenshot_20160822-014859.png
    417.4 KB · Görüntüleme: 442

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
En gelişmiş yani en iyi özelliklere sahip telefon olarakda kabul edilebilir
Az önce izlediğimiz karşılaştırma videosundaki HTC'nin halini gördükten sonra mı? Bu ödülleri elbette kara kaşına, kara gözüne bakarak vermiyorlar..

Neyse hepsi iyi telefon zaten, aradaki farklar kayda değer farklar değil. Ben, P9 hakkında verilen yanlış bilgileri düzeltmek için tartışmaya katıldım. 3.5 aydır kullandığım telefon çünkü. Ayrıca karşılaştırma videolarındaki P9'un üzerine 2 iyileştirme güncellemesi geldi. Güncelleme geldikçe bu karşılaştırmalar, aslında geçerliliğini yitiriyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu işler düşünmeyle olmuyor güzel kardeşim. Günlük kullanımda kim daha iyi iş çıkarıyor, önemli olan o.
P9 ile G5 pil ömrünü bir tutanlar var, tutmasınlar..

5 haziranda Facebook'ta, LG kullanan arkadaşlarımla aramda geçen konuşma.
a57af9bce1ebe32c34586dfcee9946c2.jpg
Bu işler düşünmeyle olmuyor güzel kardeşim. Günlük kullanımda kim daha iyi iş çıkarıyor, önemli olan o.
P9 ile G5 pil ömrünü bir tutanlar var, tutmasınlar..

5 haziranda Facebook'ta, LG kullanan arkadaşlarımla aramda geçen konuşma.
a57af9bce1ebe32c34586dfcee9946c2.jpg
Batarya konusunda birbirine yakın cihazlar

M

Murat Burç

SDN Okuru
Az önce izlediğimiz karşılaştırma videosundaki HTC'nin halini gördükten sonra mı? Bu ödülleri elbette kara kaşına, kara gözüne bakarak vermiyorlar..

Neyse hepsi iyi telefon zaten, aradaki farklar kayda değer farklar değil. Ben, P9 hakkında verilen yanlış bilgileri düzeltmek için tartışmaya katıldım. 3.5 aydır kullandığım telefon çünkü. Ayrıca karşılaştırma videolarındaki P9'un üzerine 2 iyileştirme güncellemesi geldi. Güncelleme geldikçe bu karşılaştırmalar, aslında geçerliliğini yitiriyor.
Hocam öyle birşey olsa samsung en zengin bunların parayı gayet basardı

M

Murat Burç

SDN Okuru

Cihazdan memnunsaniz ne güzel güle güle kullanın açıkçası ben g5i tercih ederim olay bu donanımla taraflı bakıyorum ve lg ekran olsun kamera olsun daha başarılı buluyorum fakat gündüz çekimlerinde p9 bir tık ileride olabilir

M

Murat Burç

SDN Okuru
G5 i yere göğe sığdıramadığın için sen kabul edersin. Ama objektif bakan kabul etmez. Neyin ne olduğu belli testte
Grafik gücü ile p9 baş edemez bunuzun kabul etmiyorsan senin sorunun ben kas gücüne bakarım iki cihazda günlük kullanımı iyi cihazlar ama oyu adedince g5 daha yüksek fps veriyor

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Karşılaştırmada, Galaxy S7, 11 saat ekran süresi vermiş. Sence kim alabiliyor bu süreyi? Ne kadar sağlıklı ve belirleyici bu testler?
Ben günlük kullanımda mobil veri ile 7 saat gibi kullanım süreleri alıyorum. 2900mAh batarya var.

Edit: Kaldı ki P9, 1080P iken S7, 2K ekrana sahip..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Karşılaştırmada, Galaxy S7, 11 saat ekran süresi vermiş. Sence kim alabiliyor bu süreyi? Ne kadar sağlıklı ve belirleyici bu testler?
Ben günlük kullanımda mobil veri ile 7 saat gibi kullanım süreleri alıyorum. 2900mAh batarya var.

Edit: Kaldı ki P9, 1080P iken S7, 2K ekrana sahip..
Onu eleyelim diğer testlere bakalım mesela yakın cihazlar

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Onu eleyelim diğer testlere bakalım mesela yakın cihazlar
Benim için kullanıcı deneyimi önemlidir. G5 kullanan arkadaşlarımın aldıkları süreler, benim aldığımın neredeyse yarısı, hatta sadece G5 değil, G3, G4, V10 modellerinde de aynı. LG batarya performansında genel olarak çok geride. Bu tartışılmayacak bir gerçek. Ayrıca G4, G5, V10 modellerinde de hayalet ekran sorunu mevcut. LG, kendini affettirmek için G3'ü bozulana G5 SE, G4'ü bozulana G5 veriyor, hem de elinde kalan G5'leri eritiyor..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Benim için kullanıcı deneyimi önemlidir. G5 kullanan arkadaşlarımın aldıkları süreler, benim aldığımın neredeyse yarısı, hatta sadece G5 değil, G3, G4, V10 modellerinde de aynı. LG batarya performansında genel olarak çok geride. Bu tartışılmayacak bir gerçek. Ayrıca G4, G5, V10 modellerinde de hayalet ekran sorunu mevcut. LG, kendini affettirmek için G3'ü bozulana G5 SE, G4'ü bozulana G5 veriyor, hem de elinde kalan G5'leri eritiyor..
Napsak birinden bulup g3mu bozsak ne :D

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Lg şu ekran sorunları yüzünden kendinden soğuttu birde g5 diğer telefonların yanında gerçekten kötü duruyor cihaz 1000 - 1400 lira arası çıkan telefonlara benziyor.Modüler yerinde oynamalar oluyor herşey performans kamera değil en iyi telefonu g2 di ki onda da ekran sararma problemi vardı.Telefona 1800 lira vermek bile bana göre max miktar olduğu için telefonda bence tasarımda önemli adam zaten günlük işler demiş ağır oyunlar oynayacak birine benzemiyor bu yüzden p9 daha mantıklı.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Teşekkürler arkadaşlar sizlerin bilgilendirmesi ışığında P9 alacam gibi duruyor @Murat Burç hocam donanım olarak tabii ki iyi olabilir ancak bi de tarafsız bakın bi günlük kullanımda hangisi iyi Kirin 955teki grafik kartı FHD de oyunları çalıştırmak için yeterli olduğunu düşünüyorum sizce de öyle değil mi arkadaşlar? LG G5 çok dandik gözüküyor gerçekten yoksa donanımı sağlam ama güvenemiyorum işte bir de bootloader kilidi oluyor cihazda mübarek çin seddi gibi bir sistem root bile atılmıyor

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Teşekkürler arkadaşlar sizlerin bilgilendirmesi ışığında P9 alacam gibi duruyor @Murat Burç hocam donanım olarak tabii ki iyi olabilir ancak bi de tarafsız bakın bi günlük kullanımda hangisi iyi Kirin 955teki grafik kartı FHD de oyunları çalıştırmak için yeterli olduğunu düşünüyorum sizce de öyle değil mi arkadaşlar? LG G5 çok dandik gözüküyor gerçekten yoksa donanımı sağlam ama güvenemiyorum işte bir de bootloader kilidi oluyor cihazda mübarek çin seddi gibi bir sistem root bile atılmıyor
xda'da, P9'un root işlemleri kolay gözüküyor ama onda da kilit olayları var sanırım. Rootlamayı düşünmediğim için pek araştırmadım.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Hocam donanıma baktım da baya bi fark var ayrıca dediğim gibi dual sim modelini alacam demiştim ya p9 2 saatte şarj oluyormuş bi de recoveryde dahili hafıza çalışmıyormuş 3 gb ram de düşük geldi bana performans için sürekli lg g5 alın diyorlar ne yapacağımı şaşırdım şu an inanın ki

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
bir de benim şu an kullandığım note 5de exynos 7420 işlemcideki gpu kirin 955dekinden daha iyi sonuçlar veriyor şu an p9 alırsam attan inip eşşeğe binmek gibi olacak ben şu an alacağım cihaza note 5ten geçiş yapacam bi de böyle değerlendirirseniz sevinirim

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
HUAWEİ güzel ama sar değeri pek iç açıcı değil maalesef.:):(

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
LG G5'i mezara koymuşlar la . Bu Ghost Screen sorunu LG G5'te demi kronik ya ? Bir el atar mısınız?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam donanıma baktım da baya bi fark var ayrıca dediğim gibi dual sim modelini alacam demiştim ya p9 2 saatte şarj oluyormuş bi de recoveryde dahili hafıza çalışmıyormuş 3 gb ram de düşük geldi bana performans için sürekli lg g5 alın diyorlar ne yapacağımı şaşırdım şu an inanın ki

bir de benim şu an kullandığım note 5de exynos 7420 işlemcideki gpu kirin 955dekinden daha iyi sonuçlar veriyor şu an p9 alırsam attan inip eşşeğe binmek gibi olacak ben şu an alacağım cihaza note 5ten geçiş yapacam bi de böyle değerlendirirseniz sevinirim
Note 5'i neden değiştiriyorsun ki?
LG G5'i mezara koymuşlar la . Bu Ghost Screen sorunu LG G5'te demi kronik ya ? Bir el atar mısınız?
Yaşayanlar var, hangi serilerden kronik bilmiyorum.
HUAWEİ güzel ama sar değeri pek iç açıcı değil maalesef.:):(
Çok dert değil. Standartların altında.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Note 5 deki grafik birimi kirin 955dekinden güçlü dşün uzun süreli kullanımda sık telefon değiştiren biri değislen o grafik akrtı iyi oyunlarda sroun çıkamrayacğı ne malum ama karar vermişsiniz hayılrı olsun

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Note 5 deki grafik birimi kirin 955dekinden güçlü dşün uzun süreli kullanımda sık telefon değiştiren biri değislen o grafik akrtı iyi oyunlarda sroun çıkamrayacğı ne malum ama karar vermişsiniz hayılrı olsun
aynen onu düşündüm hocam zaten