Arkadaşlar okuduğum haberlere göre huawei abd arasında anlaşmazlık varmış. Google lisansı geri alıyormuş yeni sürüm Android filan gelmeyecek diyorlar olayın aslı nedir. Huawei kendi işletim sisteminin hazır olduğunu söylüyor??
O yüzden mi güncelleme ler hep erteleniyor acaba.
apple kullacısıydım bir amanlar bi yasakla birlikte hayatta almam appleKeşke öyle bi şey olsa, keşke Huawei kendi işletim sistemini çıkarsaAma blöf hep, abd hep blöf yapar... Ayrıca apple karı azalıyor da ona güle güle diyemeyenler varken, Huawei gibi bir firmaya güle güle denir mi hiç ...
Apple üç ayda 452 milyar dolar kaybetti
Aynen, abd hiç bilgi neyim çalar mı, insanların özel hayatlarını didik didik eder miAmerika kesinlikle bilgilerimizi çalmıyor.Onlara güvenebilirsiniz.
amerika çalmıyor demedim, baş çalan onlar zaten lakin çinlilerin de böyle bir skandala karışması üzdü. skandal mı gerçek mi oda belli değil ama bakalım. amerigaya da güvenim yok çin'e de rusya'ya da yunan'a da. havasına suyuna taşına toprağına bir canım feda vatanımaaaaAmerika kesinlikle bilgilerimizi çalmıyor.Onlara güvenebilirsiniz.
bir şey olmaz merak etmeyin .Ve huawei ye 90 gün lisans süresi verilmiş.
Aslında mesele google uygulamaları... Androidde rom işi ile uğraşanlar bilir. Tüm google uygulamalarını yükleyebilmek için ayrı bir lib yapısı gerekiyor. Bu yapının tamamına Gapps(google apps) deniyor. Bu durum sadece yukarıda bahsettiğim google uygulamalarını kapsıyor. Twitter yada facebook pubg tapatalk deezer spotify ve geriye kalan tüm uygulamalar .apk(Android Package) olarak yüklenebilir. Çünkü Google, Android Package üzerindede hak sahibi değildir.Aslında mevzu google uygulamaları değil onların alternatifi çok pubg filan zaten çinli ama sosyal medya uygulamaları ve youtube işi sıkıntıya sokuyor ayrıca google arama motoru bunlar işi sıkıntıya sokuyor. Mesela bir candy crush yüzünden fazla müşteri kaybetmezsin ama facebook, instagram, twitter, snapchat, tinder filan işler karışıyor.![]()
Mesela google uygulamaları... Androidde rom işi ile uğraşanlar bilir. Tüm google uygulamalarını yükleyebilmek için ayrı bir lib yapısı gerekiyor. Bu yapının tamamına Gapps(google apps) deniyor. Bu durum sadece yukarıda bahsettiğim google uygulamalarını kapsıyor. Twitter yada facebook pubg tapatalk deezer spotify ve geriye kalan tüm uygulamalar .apk(Android Package) olarak yüklenebilir. Çünkü Google, Android Package üzerindede hak sahibi değildir.
Ben size şöyle açıklayayım. Google para kazanmak için bu uygulamaları android ekosisteminin merkezinde barındırıyor. Mesela hiçbir uygulama google play hizmetler olmadan konum bilgisine erişmez.Eyvallah mevzuyu anladım sağolun peki bu gapps'ın içinde vaz geçilmez olan nedir bilgisayarla senkronize iş için kullananlar dışında. Sonuçta başka uygulama ile giderilebilecek şeyler yandex gibi misal.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Senkronizasyon demişken bilgisayar ile uyumlu kullanacağım diyen adam hayatta alamaz huawei artık.
Bütün telefonlar uzak doğuda üretiliyor. Çoğu da Çin'de. Ayfon da buna dahil. Çinliler kendi sistemlerini piyasaya sürmeye başlarsa Google biter. Bir zamanlar Altvista ve Symbian gibi. Siz bunları hatırlıyormusunuz? Bir de PalmOS vardı. Biri gider, diğeri gelir. Ortada boşluk kalmaz.
Huawei kendi işletim sistemini yapsa bile alışma süreci vesayre derken yani ios ve Android ile bir olacağını zannetmiyorum. 2012 den beri hazırlıyormuş diye biliyorum ama sonuçta yılların Androidi. Huawein ki ne kadar iyi olabilir ki. Tamamen tercih meselesi farklılık isteyenlerin yöneleceği bir işletim sistemi olur şahsımca.