Html sitem zoom in veya zoom out yapınca sağa ve sola kayıyor yardım!

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.

Düzenlediğim html web sitesi zoom yapınca komple sağa, geri zoom yapınca da sola kayıyor haliyle büyük bir problem oluşturmakta bunu nasıl düzeltebilirim ? Nette bir çok arama yaptım bulduğum şeyleri denedim fakat sorunu aşamadım.

Not: amatörüm.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Her neyse ortaladığın en dış div'i display:table; olarak yapmayı dene. Olmadı DIV'lere verdiğin genişlikler arasında margin le boşluk bırakmayı dene. DIV leri yanyana 0 a 0 yapma yani.
Şuan aklıma gelenler bunlar bi dene bakalım.

Bir resim ataydın iyi olurdu, kodu ve kayan halini.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
url, html veya resim olmadan nasıl yardım edelim ?

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her neyse ortaladığın en dış div'i display:table; olarak yapmayı dene. Olmadı DIV'lere verdiğin genişlikler arasında margin le boşluk bırakmayı dene. DIV leri yanyana 0 a 0 yapma yani.
Şuan aklıma gelenler bunlar bi dene bakalım.

Bir resim ataydın iyi olurdu, kodu ve kayan halini.

hocam buyrun görüntüleri. 2. resimde bir ileri bir geri zoom yapıp iki görüntüyü tek resme koydum
vxd3x.png

vxd46.png

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bak kardeşim senin sorunun "container" DIV'inde.

Buyur kardeşim senin sorularının cevabı burda bak bakalım http://cdpn.io/dhCBf

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
resim boyutune yüzde değer verirsen o resmi div içine sıkıştırır. Tabi divlerede yüzde boyutu verirsen responsive site yapmış olursun :)

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
resim boyutune yüzde değer verirsen o resmi div içine sıkıştırır. Tabi divlerede yüzde boyutu verirsen responsive site yapmış olursun :)

ben pixel olarak boyutlandırdım hep, dediğiniz gibi yapınca olan responsive site ne oluyor hocam ?

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=35342]__OsKi__[/MENTION] <center></center> tagları artık kullanılmamaktadır tarih oldu yani. Tarayıcılar destekliyor ama. divin margin:0 auto; ver;

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben pixel olarak boyutlandırdım hep, dediğiniz gibi yapınca olan responsive site ne oluyor hocam ?
Responsive site sen tarayıcı ne kadar ufaltıp büyültürsen site ona göre uyum sağlıyor yani tek yaptığın site her türlü çözünürlüğe uyum sağlıyor.( responsive için [MENTION=17009]medi[/MENTION]a olayına bakmanı tavsiye ederim ]

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7

@jack bauer arkadaşın dediği gibi her tarayıcı boyutuna uyum sağlar.

Örneğin http://spyropress.com/oprime_html/ adresindeki siteyi aç tarayıcını tam ekran görünümden çıkart köşelerinden tut küçült site uyum sağlayacak. Tablette ve telefonlarda uyum sağlayacak uygulama şeklinde açılacak tabi menülerinde falan çözünürlükler için ayrı css tagları açarsan hepsine ayrı css kodu uygulaman gerek. Biraz daha geliştirersen kendini web tabanlı mobil app ye kadar yolu var :) Responsive çok zevklidir. Örneğin senin site cep telefonundan girince yaklaştırıp bakmak zorunda kalıcaksın ama responsive kodlarsan yani her değere yüzde değeri verirsen ki yazıldığı kadar basit değildir çok uğraşman gerek telefondna girilince yakınlaştırmadan sitede çok rahat gezip yazıları okuyabilirsin.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=96446]jack bauer[/MENTION] [MENTION=56759]tatar59[/MENTION] hacılar adam amatörüm diyor, Responsive deyipte adamın kafasını karıştırmayın şimdi :) İlerleyen zamanda zaten karşısına çıkacak bir konu ;)

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@__OsKi__ <center></center> tagları artık kullanılmamaktadır tarih oldu yani. Tarayıcılar destekliyor ama. divin margin:0 auto; ver;

dediğiniz gibi center taglarını kaldırıp container divinin margin değerlerinin hepsini auto yaptım ve aynı center taglarının yaptığı gibi siteyi ortaladı hocam teşekkürler.

peki center taglarının kullanılmaması eğer ben onları kullansaydım bir probleme yol açar mıydı ?

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=35342]__OsKi__[/MENTION] şimdilik problem açmaz ancak yanılmıyosan HTML 4 ile kaldırıldı center kodu, Ancak bu ilerde problem çıkarmayacağı anlamına gelmez ;)

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@__OsKi__ şimdilik problem açmaz ancak yanılmıyosan HTML 4 ile kaldırıldı center kodu, Ancak bu ilerde problem çıkarmayacağı anlamına gelmez ;)

teşekkürler hocam öğrendiğim iyi oldu :)

bir hususta danışmak istiyorum size, yeni üyeyim ve henüz mesaj sayım 15 olmadığı için özel mesaj gönderemiyorum, buradan sormak isterim eğer sakıncası yoksa..

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Tabi [MENTION=35342]__OsKi__[/MENTION] onun için var bu forum ;)

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabi @__OsKi__ onun için var bu forum ;)

Eyvallah hocam :)

Şimdi, dreamweaver ile yapmak istediğim web sitesinin index.html sayfasını CSS de kullanarak tamamen istediğim gibi oluşturdum. Şu an kendi bilgilerim dahilinde hiç bir sorun yok ve herşey tamam gibi görünüyor.

Sıra geldi contact.html sayfasını oluşturmaya, yani anasayfadan contact us a tıklayınca açılmasını istediğim contact.html sayfasını oluşturmaya.
Doğal olarak o sayfanın da belli bir kısma kadar anasayfa ile aynı olması gerekiyor ( en azından ben öyle istiyorum). Ben de index.htmlde yaptığım sayfanın kodlarının tamamını kopyalayıp, yeni oluşturduğum contact.html nin kod kısmına yapıştırdım. Ve artık contact.html de index.html ile aynı görünüyor. Benim amacım contact.html sayfasında istediğim değişikliği yapayım, geri kalan herşey anasayfa ile (index.html) aynı olsun.
Fakat contact.htmlde yaptığım en ufak değişiklik, aynen index.htmlde de oluyor.. Sanki ikisi birbirine bağlıymış gibi. Bunu nasıl aşarım ?

Yeni bir css dosyası mı oluşturmam lazım contact.html için ? Aklıma bu geldi ve deneyeceğim şimdi..

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yok be kardeşim ayrı CSS oluşturmaya gerek yok sen contact.html sayfası içerisinde, Örneğin sadece icerik div leri arası değişecek, sende o div arasına ne yapmak istiyorsan yaz CSS kısmına geldiğimizde ise o div'ler arasında oluşturduğun yeni tag ler için aynı dosyayı kullan sıkıntı olmaz ancak varolan css leri değiştirme.

Belki varolan css leri değiştirdiğin için index te bozulmuştur. ;)

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok be kardeşim ayrı CSS oluşturmaya gerek yok sen contact.html sayfası içerisinde, Örneğin sadece icerik div leri arası değişecek, sende o div arasına ne yapmak istiyorsan yaz CSS kısmına geldiğimizde ise o div'ler arasında oluşturduğun yeni tag ler için aynı dosyayı kullan sıkıntı olmaz ancak varolan css leri değiştirme.

Belki varolan css leri değiştirdiğin için index te bozulmuştur. ;)

Hocam yani index.html için oluşturduğum bir style.css dosyası vardı, index.html yi yaparken new css rule ları bu style.css in içine oluşturdum

daha sonra index.htmldeki herşeyi kopyalayıp contact.html ye yapıştırdığımda(css içeriği ile birlikte) contact.html içindeki css rule larında yaptığım her değişiklik style.cssde de meydana geldi. ben de stylefileforcontact.css diye yeni bir style dosyası oluşturup contact.htlmde style.css yerine stylefileforcontact.css dosyasına yönlendirdim. yani contact.htmlde yaptığım değişiklikler style.css(index.htmlninki) yerine stylefileforcontact.css de meydana geliyor, dolayısıyla index aynı kalırken contactda istediğim değişiklikleri yapabiliyorum. Dediklerimi uyguladım ve sorun ortadan kalktı.

vxqq7.jpg
umarım doğru şeyi yapmışımdır ? şimdi merak ettiğim, her html dosyası için yeni bir style.css (farklıisimde) dosyası mı oluşturacağım ? Öyle görünüyor, izlediğim yöntem doğru mudur ? Değilse ileride probleme yol açar mı ?
Sizin önerinizi anlayamadım, yapabildiğim kadarıyla kendi yaptıklarımı ifade ettim hocam.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=35342]__OsKi__[/MENTION] olur buda bir çözüm yöntemi :) Ancak unutma ne kadar fazla dosya o kadar fazla problem demek ;)

__OsKi__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@__OsKi__ olur buda bir çözüm yöntemi :) Ancak unutma ne kadar fazla dosya o kadar fazla problem demek ;)

Sizin az önce önerdiğiniz yöntemi biraz daha basit dille anlatabilir misiniz ? Bu işe merak saralı ve başlayalı daha 4-5 gün anca oluyor o yüzden bazı şeyler çok yabancı geliyor bana:)