HTML sitede üyelik

Bu konuyu okuyanlar

aydin974

Öğrenci
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
39
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Merhabalar. Bu işlerde yeniyim de. Bir site tasarlamak istiyorum. Bir nevi ilan sitesi de diyebiliriz. Ziyaretçiler bu websitesine kayıt olacaklar. Mesela kişi, oyun için arkadaş arıyor, kendi özelliklerini yazıyor Ve siteyi takip eden diğer kullanıcılar da kendilerine uygun olan kişiyle siteyi kullanarak irtibata geçip, oyunu birlikte oynamaya başlayacaklar. Site tasarımını yaptıracağım biri var. Ancak bu konuda fikri yok. Blog sitesi gibi düşünülebilir aslında. Yorum yazma türü değil de. Kişi buraya bir satıra kendi bilgilerini ekleyecek. En yeni ilan en üste gelecek şekilde listelenecek kişilerin bilgileri. Siteye üyelik sistemi mi eklemem gerekiyor? Ve bunu nasıl yapabilirim?
Forum tadında değil de, blog tadında olmasını istiyorum websitesinin. Tek bir sayfa üzerinde amaca ulaştırsın. Demo olarak "LolDuo | Build your League of Legends Team for Duo Queue"
 

chnkyn

Öğrenci
Katılım
11 Ocak 2018
Mesajlar
85
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Yaş
32
üyelik sistemi oluşturabilirsin.ama oluşturmadan direk her kullanıcının ilan eklemesine izin verirsen zamanla milyonları geçer bence ilan sayısı.kafasına göre girer ilanları.ücretli ilan olursa belki bu sorunla karşılaşmazsın ama ücretsiz olunca doğabilir bu sorun.kişinin kendi bilgilerini eklemesi gereken yerleri zorunlu doldurulması gereken alanlar yap.daha sonra bu ilanı veritabanına kaydet.ilanlar id si artan şekilde kayıt olduktan sonra database'e id yi order by desc ile tersten en son ilan en önce şeklinde listeletebilirsin.tek bir sayfada da hallolabilir.ama ana sayfada ilanın kısa özet bilgileri tıklayınca da geniş bilgilerinin açılacağı 2 sayfa şeklinde en az yapmanı öneririm.her ilanın tüm bilgileri tek sayfada olursa karışık görünür.veya tıklayınca bootstrap modal tarzı bir şekilde gösterebilirsin.veritabanını da mantıksal olarak ayrı düşen bilgileri ayrı tablolarda tut.ilan bilgileri ve kişi bilgileri şeklinde 2 tablo en azından.tek 1 tabloya yığma bütün yükü.eğer üyelik yapmıyacaksan kullanıcının aradığı ilanları listeleyebilmesi için filtreleme alanı oluştur.yani menü olabilir.programlama ilanları , oyun ilanları şeklinde filtreleme seçenekleri sun.
ilan sayısı zamanla artabilir.haliyle eski veya arkadaş bulunmuş ( kapanmış varsayılan)ilanları silmek gerekebilir.bu yüzden ilanlara bir süre tanıyabilirsin.mesela 30 gün içinde ilan silinsin kişi arkadaş bulamadıysa tekrar eklesin ilanı.veya üyelik sistemi ile kullanmak istersen kişi arkadaş bulunca giriş yapıp ilanı kapatsın.
 

aydin974

Öğrenci
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
39
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
İlan belli bir süre geçtikten sonra kendiliğinden kapansa iyi olur mesela haftalık veya aylık olarak. HTML sitede üyelik oluşturma konusunda fikrim yok. Nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.
 

chnkyn

Öğrenci
Katılım
11 Ocak 2018
Mesajlar
85
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Yaş
32
html ile nesne (eleman) eklersin.örneğin buton , metin kutusu.yukarıdan aşağıya ve boşluk varsa sola yaslanarak eklenir elemanlar.
css ile stil düzenleme yaparsın.renk , font gibi ayarları yaparsın.
işlevsellik kısmı yani üyelik kısmı da sunucu taraflı bir dil ile yapılır.c# , php gibi.
veritabanın olacak.access veya sql.üyeler tablon olacak.kullanıcı metin kutularına bilgilerini girdikten sonra üye ol butonuna basacak.üye ol butonuna sunucu taraflı dil ile yapması gerekenleri yazacaksın.önce metin kutularındaki değerleri al , git veritabanına şu isimli tabloya kaydet diye.
kısaca üyelik mantığı budur.
injectionlardan korunmak için bir metot oluşturursun.kullanıcıdan aldığın bilgileri buna yollar zararlı char veya stringleri replace ile değiştirirsin.
 
Üst