HTC Telefonlara Recovery Mode Yüklemek

rainman4009

Asistan
Katılım
24 Şubat 2010
Mesajlar
250
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
HTC Recovery Mode nedir. ? Recovery mode telefonumuzun root yetkilerine sahip, backup, restore etme, fabrika ayarlarına döndürme, wipe atma, disk partition ve en önemlisi yeni gelen güncellemeri yani yeni romları yükleme ortamı sağlayan yetki ve yazılımdır diyebiliriz.Recovery Mode neden ihtiyacımız var. ?Benim telefonum htc sensation xe sizin farklı marka telefonlarınız olabilir bu işlemi veya farklı model telefonlarada uygulayabilirsiniz.Recovery mode için sebeplerim;
  • Benim telefonumun yazılımı android 4.0.2 yazılımında kaldı. Artık güncelleme gelmiyor. Android 5.0 kaldırabilecek özelliklerde ben bu sürümü yüklemek istiyorum.
    Telefonuma wipe atmak istiyorum. Sd card wipe atabiliyoruz. Ancak ana disk atamıyoruz.
  • Telefonumun orijinal sürümünün backup almak istiyorum. Telefonum yeni sürümlerde sıkıntı yaratırsa aldığım bu backup ile geri işletim sistemini yükleyebileyim.

Belirtmek istediğim başlıca sebepler bunlar bunların haricinde sebeplerden dolayıda recovery mode ihtiyac duyabilir.Recovery mode nasıl ulaşılır.? Nasıl Yüklenir.Recovery mode yüklü bir telefonda KAPAT DÜGMESİ + SES KISMA Tuşu aynı anda basılı tutun.
[/FONT]Açılan Menüde Recovery bölümüne tıklıyoruz. Açılan clockworkmod Recovery sürümü 5.8 sürümü görüntüsü Recovery Mode Nasıl Yüklenir ?
Bir sürümü normal. Diğeri touch dokunmatik menü olanı touch olanı indiriyoruz.Not:Burada geliştiriciler tarafından Rom lar da var isterseniz bu romları indirebilirsiniz. Yeni GELİŞTİRİLEN ROM ları buradan veya farklı sitelerden de indirebilirsiniz.
  • İndirdiğimiz bu “recovery-clockwork-touch-6.0.2.7-runnymede.img” image dosyasını isterseniz ismini kısaltabilirsiniz. Yükleme yaparken komut satırında uzun olacağından “recovery.img” olarak değiştirdim.
  • Daha onceki derslerimizde anlattıgımız HTC unlocker işleminde fastboot dosyasını C:\ dizini içinde Android klasörü açıp bu dosyaları içine kopyalamıştık..(fastboot dosyası ve AdbWinApi.dll dosyası) Ancak bu işlemi yapmadıysanız. Ben daha önce kopyalamıştım.
Üzerine yapıştırdıö. Siz direk c:\ kopyalayın android
  • http://adf.ly/10oymJ adresinden fastboot ve adbwinapi.dll dosyalarını indirerek c diski içinde Android isminde bir klasor açıp bu dosyaları ve indirdiğiniz img dosyasını içine kopyalayın.

  • HTC Sync Manager programı kurmamız gerekiyor. Bu proğram telefonumuz fastboot moduna geçince gerekli driverları bize sağlayarak telefonumuzla iletişim için gereklidir.
http://www.htc.com/hsm adresinden de indirebilirsiniz. Bu programları ben kurdum siz kurulumu bitirmeden diğer işlemlere geçmeyiniz.Bu programı indirip kurun. Kurmadan işlem başarısız olur. Htc driveri bu proğram sayesinde kuruluyor.
  • Başlat + Çalıştır + cmd programı ile komut satırına geçin

  • Komut satırından cd.. komtuyla android dizinine geçiş yapıp..

  • Telefonunuzu kapatın Güç düğmesi + Ses kısma tuşuyla
  • boot ekranını açın. Boot ekranında Cihazınızı bilgisayarınıza usb kablo ile bağlayıp. Fastboot ekranına ( Ses tuşları aşağı- Yukarı/ güç tuşu tıklama tuşu) tıklayın.
Fastboot ekranına güç dügmesi ile tıklıyorsunuz. Ses kısma secim yapmamızı sağlıyor. Fastboot tıkladıktan sonra. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.
bootloader.png

  • Bootloader tıklayın.
  • Artık bilgisayarınızda konsol ekranında “Fastboot flash recover recovery.img” komutunu çalıştırıyoruz.
Cihazımızı recovery.img dosyası kopyalamaktadır. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Bu işlem bittiğinde cihazını tekrar boot menüsünde açtığımızda menüde recovery bölümünü gördüğümüzde recovery mode yüklenmiştir. Recovery tıkladığımızda recovery ekranına geçiş yapmaktadır. İşlem bittiyseBir üst menuden veya telefonunuzu kapatarak tekrar boot menüsünü acarak recovery menusüne geçiş yapabilirsiniz..Recovery mode yükledik. Aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. İşlemimiz bu kadar.

Daha detaylı bilgi için www.kodcafe.com

[video=youtube;tsUYi3_sFX0]https://www.youtube.com/watch?v=tsUYi3_sFX0[/video]
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
recovery işleminden sonra telefonum htc yazısında kaldı ne yapmam gerekiyor?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilk önce htc yazısında takılan telefonum şarjı bittikten sonra bir daha açılmıyor şimdi de. hepsi cmd kodlu kısımdan sonra recovery'e bastıktan sonra oldu, recovoery menü açılmadı yani kaldı telefon öyle, ne yapmam lazım? yapılacak bir şey var mı?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
olumlu olumsuz bir cevap yazabilir mi birileri, bendeniz önceki "SDN okuru"?
 

rainman4009

Asistan
Katılım
24 Şubat 2010
Mesajlar
250
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Yalnis mode indirmissinizdir,foto cekebilirseniz yardim edebilirim
 
Üst