HTC One'ı Elimize Aldık. Yoksa iPhone, çekmeceye mi?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Londra'da az önce biten etkinlikten hemen sonra HTC One'ı elimize aldık ve öne çıkan özelliklerini SDN takipçileri için bir araya getirdik.

[video=youtube_share;--L_zPrkT2U]http://youtu.be/--L_zPrkT2U[/video]

HTC One 'ın Türkiye'deki ilk videosu.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu telefon, iPhone 5'i çekmeceye attırır mı ne dersiniz?

faruk_ozk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Desene HaTiCe harbi on numara telefon yapmış

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
'' Mart ayında ülkemize yaklaşık 2.000 TL fiyat ile satılacak olan HTC One için neler düşünüyorsunuz? ''
'' Valla ben şu anda 2000 lirayı düşünüyorum. '' :D

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Özellikleri güzel de kendi de çok şıkmış. Bana fazla gerçi; ama... :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ses olaymis keşke :) hoş bir cihaz açıkçası

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Çok kısıtlı zamanımız olduğu için bu şekilde değerlendirebildim telefonu arkadaşlar.

Firma tarafından SDN'e bir adet sample telefon verilecekti ama sonradan karar değişti. O nedenle Londra'dan boş dönmek istemedim.

Dediğiniz gibi, kamera, işlemci, grafik ünitesi ve pil testi gibi detaylı işlemleri ofisimizde yapacağız.

Sadece birkaç gün daha beklemek zorunda kalacaksınız o kadar.

Bu arada videoda ses sıkıntısı olduğunu belirten birkaç arkadaş vardı, bende Mac OS X var herhangi bir sorun yok. Acaba sizde codec olmayabilir mi?

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bir haber böyle çarçur edilebilir... O kadar emek harcanmış ama her hali ile ne kadar yanlı olduğu belli... "iPhone'u çekmeceye atabilirsiniz" ne demek? nerede tarafsız habercilik... Siz haberinizi yapın, biz atıp atmayacağımıza karar veririz zaten... yemek kadar o yemeğin sunumu da önemlidir...

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Şuan HTC kullanıcısı olarak telefonuma verdiği destekten yana sadece yazılımsal sorunlar yaşıyorum ama yine de canım sıkkın. Ama bu telefonu almayı cidden çok istiyorum her gördüğüm videoda fotoğrafta. HTC gerçekten kusursuz bir telefon yarattı. Ana ekranın bu derece renkli olması cidden çok güzel ve özellikleri sadece donanımsal değil bütün detayları ile özellikleri çok verimli kullanışlı kaliteli. Tek parça gövde inanılmaz sağlam bunu belirtmem lazım. Ek olarak kulaklıkları göremedim demişsin ama eminim beats kalitesi (kulaklıkta destek vermeyi bıraktı deniyordu ancak beatsin patentini aldığı kabloyu vs kullandığına göre halen parça desteği vs veriyor) bu kulaklıklarda kendini hissettirecektir. Müzik kalitesini çok üst düzeyde buluyorum gerçekten. Sense yayınlanan görsellerde daha iticiydi ancak onu da beğendim. Ülkemizdeki fiyat bence farklı olur çünkü alenen söylenmiş bir 2000TL gibi duruyor. Burda tarifeye ek verilirse ya da yurt dışında alma fırsatım olursa memnun kalacağıma eminim sanırım.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bir Android fanı olarak söyleyebilirim ki herhangi bir HTC cihazı için iPhone'umu çekmeceye atmazdım. Bütün modelleri böyle şaşalı çıkarıyorlar 1-2 ay sonra bütün havaları sönüyor (bkz: HTC Sensation vs Galaxy S2 - HTC One X vs Galaxy S3). Adamlar telefonu tanıtacağız diye uğraşıyor, eski HTC kullanıcıları X cihaz için güncelleme ne zaman gelecek diye soruyor (rakip sitede gördüm, ismini yazmayacağım). Bir de 2000 liradan fiyat biçiliyor...

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Hanım kızımız pek güzel.Maşallah.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
sahsi fikrim ben iphonu cekmeyece atmam ,cünki iphone gibi bir telefonu alip kullanmiyacak kadar telefon islerinden anlarim ,bulundugu konumu hak etmeyen bir isletim sistemi ,bundan 5 yil önceki standart telefonlarin yaptigini iphone 5 bile yapamiyorsa ,ben onu alir 6 yasindaki kizima ancak oyuncak niyetine veririm , bir de diyorlarki ios en iyi isletim sistemi ,acaba onlara sormak lazim marsta hayat varmi diye
[MENTION=33654]Hakki[/MENTION] mümkünse ,videoyu yeniden upload yaparmisin hic anlasilmiyor ,bende pardus 2013 var onda bile anlasilmiyor ,sadece karincalamalar var

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bunu da iPhone'a bağladınız ya helal olsun :)

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
çok güzel ya...tasarım olarak çok iyi.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hayret HTC ilk kez ele göze hoş gelen bir model çıkartmış..

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yekpare alüminyum kasa. Drop testler için şimdiden sabırsızlanıyorum. :D

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bi'de S4 çıksın kıyaslamayı ona göre yaparız

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
İlk Emma Waldron dikkatimi çekti yalan yok :D

İnceleyin, görelim bakalım nasılmış :)

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
o resimdeki kizcagizin adi sani nedir

saltooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnceleme için teşekkürler ekranı çok muazzam gerçekten

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Xperia z mi tercih edersin One mı Sony xperia z yi seçerdim hiç düşünmeden, kalorifer kazanı gibi duruyor tipi

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir çıksın da testlerde görelim nedir ne değildir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Katiliyorum. O yuzden ios dan sahsen hala vazgecmeyecegim. 3gs hala destek aliyor.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Elimize aldık yerine,''kullandık'' olsa daha iyi olurdu sanki.:D

Aerop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nerede o Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi? Nerede o tarafsız habercilik?

Haber kalitenizi yavaş yavaş düşürüyorsunuz. Çoğu editörünüzün yazdığı makaleler, yaptığı haberler de bu sitenin ne kadar taraflı olduğunun kanıtı gibi.

Şu anki Shiftdelete.Net, benim ilk üye olduğum zamanki Shiftdelete.Net değil..

Siteye girip bu tür haberleri okuduktan sonra diyorum ki; "Girmem bir daha bu siteye". Ama vicdanım da rahat etmiyor açıkçası. Kendi kendime; "Ul*n Shiftdelete.Net bu, diğer siteler gibi taraflı değil ki, bir kaç haberle bu sonuca varılmaz ki, girip bakmayayım" diyorum, giriyorum okuyorum haberleri. Ama görüyorum ki Shiftdelete.Net'te yavaş yavaş o taraflı sitelere dönüşüyor. O bir kaç haber, "bir yığın haber" haline geliyor inceden inceye. Çok acı bir görüntü bu..

Burada ki bir çok insanı taraflı bir site olduğunuza o kadar inandırdınız ki artık, forumun adını "Android Forum" yapsanız hiç birisinin şaşırmayacağına adım gibi eminim.

Ha.. Güzel haberler yok mu? Elbette var. Hatta çoğu teknoloji haberi ilk olarak sizden çıkıyor ve benim gibi herkes ne kadar büyük bir site olduğunuzu biliyor. Ama bu değerinizi, bu kalitenizi bu tür haberler ile, makaleler ile gittikçe aşağıya çekiyorsunuz. Son derece emek harcanmış böyle bir haberi, taraflı ve saçma bir başlık ile doğrusunu söylemek gerekirse berbat ettiniz.

Elbette bu forumda Android'te olacak iOS'ta.. Elbette her ikisi ile de haber yapacaksınız, fakat bu siteye öyle bir okuyucu kitlesi çektiniz ki, o okuyucu kitlesi gelip bu yazıma; "Beğenmiyorsan girme kardeşim siteye!" diyip, konuyu bir şekilde yine Android'e çekecekler, çekmeyi başaracaklar.

Daha yazacak çok şey var ama vaktim yok. Bu kadar işimin içinde "Bakayım SDN'ye yeni ne var" diye düşünerek girip bakayım dedim ama şu an bu yazıyı yazıyorum. Neyse...

Sitede ki tüm üyelerin ve site çalışanlarının tarafsız bir bilgi paylaşımına dahil olması dileği ile(Eğer böyle bir şey mümkünse tabii)...

Hoşçakalın,
İyi çalışmalar.

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yeni çıkacak telefonlara bakıyorum da, donanım gerçekten muazzam. Bence bu telefonların önündeki tek engel Android olarak gözüküyor. Sağlam bir sistem ile çok yol katedebilirler ama bu da zor gözüküyor. Windows işletim sistemi (RT değil) gibi tüm donanımlarda rahat çalışabilecek bir sistem olsaydı iPhone'un adı dahi anılmazdı. Ama şu bir gerçekki donanımlar artık hemen hemen tüm cihazlarda belirli bir seviyeye geldi. Yani düğüm noktası olarak yazılım kaldı. Android'i baştan bir düzeltmeleri gerekiyor.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bazı mesajlardan "pazarlama"nın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oldum. :)

Benim için şaşırtıcı olmadı, sadece S4 Pro mu 600 mü diye düşünüyordum, 600 güzel seçim. Kamera ise gerçekten heyecan verici. Ses çıkışı standartları değiştirecek cinsten olsa da benim için çok kritik değil. Ekran konusunda ise zaten bir şüphe yoktu kimsede.

HTC'nin bu sefer daha önce yaptığı hatalardan çok güzel kaçtığını tahmin ediyorum. Güncelleme manyaklarının canını sıkayım, telefon Android 4.2 ile değil 4.1.2 ile geliyor. :) Bu da HTC'nin One X'de düştüğü hataya düşmeyeceğini gösteriyor. Mükemmel bir telefon yaptılar, ama ilk "launch"taki bazı yazılımsal problemler nedeniyle S3'e çok satış kaybettiler. Bu sefer stabilite ve "out-of-the-box" performansa daha çok önem vermişler.

Gerçek performans, yenilikçilik, şıklık ve gerçekten bir şeyler tasarlamak, malzeme kalitesi zaten HTC'nin liderliğini hiç bırakmadığı konulardı, bunu sunma şansları da var bu sefer. Resmi sponsor oldukları bir CL maçıyla aynı gün tanıtmaları, bu tanıtımı maçın olduğu şehirde yapmaları falan da hep güzel işaretler.

Hadi hayırlısı :D