HTC One X - Turkcell'e geliyor!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Türkiye ilk benden duysun :) HTC One X 17 Nisan 'da Turkcell de satılmaya başlanacakmış.

HTC’nin yeni akıllı telefon modellerinden olan HTC One X, 4 çekirdekli işlemci ve Android 4.0 ICS işletim sistemi ile Mobil Dünya Kongresi 2012′de duyurulmuştu. HTC’nin MWC 2012′de duyurduğu HTC One serisi akıllı telefonlar içerisinde en çok göz kamaştıran ve dikkat çeken modeli HTC One X, sunduğu güçlü donanım özelliklerinin yanısıra ince ve şık yapısı ile de göz dolduruyor.
Dünyanın ilk 4 çekirdekli akıllı telefonu olan Htc One X modeli, Nvidia’nın 4 çekirdekli Tegra 3 işlemcisi ile geliyor. İşlemcinin tam olarak karşılığı Nvidia Tegra 3 1500MHz Quad-Core şeklinde ve 1.5Ghz hızında çalışıyor olacak. HTC’nin MWC 2012′de yaptığı bir diğer duyuru ise One serisinde kullanmayı düşündüğü yeni ImageSensor görüntüleme teknolojisi, HTC One X akıllı telefon üzerinde kullanılacak.
HTC’nin yeni kullanacağı ImageSensor görüntüleme teknolojisi ImageChip işlemci kullanıyor olacak. ImageSensor üzerindeki objektif, 28mm geniş açı odak noktasında f/2.0 diyafram kullanırken, 0.7 saniye perde hızına sahip. Yetersiz ışıklı ortamlar için %44 oranında arka aydınlatma sağlayan ImageSensor görüntüleme teknolojisi, BSI sensörlü kamera sayesinde oldukça başarılı fotoğraflar çekebiliyor. 8 megapiksel çözünürlüğünde gelecek HTC One X’in kamerası aynı piksel çözünürlüğünde gelen rakibi iPhone 4S kamerasına göre daha kaliteli ve canlı fotoğraflar çekebiliyormuş.
htc-one-x.jpg

1GB Ram ile gelecek olan HTC One X’in ekran boyutu 4.7-inç ve oldukça geniş bir ekrana sahip. Htc One X ekran özellikleri ise 1280 x 720 piksel çözünürlüklü gorilla glass çizilmez kapasitif dokunmatik ekran şeklinde oluşuyor. Android 4.0 işletim sistemi ve HTC Sense 4.0 arayüzü ile gelen HTC One X 32GB dahili depolama kapasitesi sunuyor. Diğer özellikler ise Bluetooth 4.0 teknolojisi, NFC, Beats Audio, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS gibi standart özellikler yaklaşık 9mm kalınlıkta zarif polikarbonat madde zarif kasa ile buluşuyor.

Ürün : tıklamazsan çatlarsın

oneX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fiyatlar konusunda bir açıklama yok mu? Gerçekten tasarım ve donanım olarak harika bir telefon.. İnşallah bataryası da tatmin edici performansta olur.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Doğan, Şahin fiyatına satarlar artık.

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben vodafoneden explorer aldım.
bu one x i gidin kredi kartınıza taksitle alın daha ıyı..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ooo turkcell uçacak desenize :D noteye bile deli fiyattan tarifelerle vermişti bunu tahmin edemiyorum :D

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
fiyat hakkında malesef bir bilgim bulunmuyor ama sanırım vodafone bir kaç gün önce satmaya başlayacak turkcell'den sonrasında 17 nisanda turkcell bayilerince olacağı haberini aldık.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Demek ki 17 nisanda ics geliyor.
4 bin fiyat çekerler buna.

Reaksiyon puanı
10,327
2000 tl. civarı olabileceğini tahmin ediyorum. ama operatörlerin taksitli satışlarına bulaşanlar için 4000'e yakın çekebilirler.
yalnız ben ekran boyutu ve sair özellikleri açısından one s modelini daha rantabl buluyorum. hatta almayı düşündüğüm telefon da sanırım bu model olacak. tahminim bu modelin x modelinden daha çok tutacağı yönünde.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
@|SeYYaH| yalnız harici hafızaları yok biliyorsundur 16 gb yetmeyebilir ileride zaten 16 gb aktif kullanamıyorsunuz 11 gb gibi bir alan kullanıcılara açık oluyor. Ayrıca kullanılan ekran panelleri çok farklı x çok daha önce ileriye dönük olarak x tercih edilebilir benimde aklımda s vardı ama biraz daha araştırma yapınca x in daha iyi olduğuna karar verdim kısmetse 2 hafta sonra elime geçecek zaten cihaz :) şimdilik htc chacha ile idare edeceğiz :D

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
4.7" olmasa çok iyi ama o ne öyle 4.3" ekranı bazen zor tuşluyom:):) Kamerada x daha iyi ve sırf hafıza için bile tercih edilir, bana 16 yetmedi 32lik kart aldım. One s de kullanım alanı 15ten de az.

Reaksiyon puanı
10,327
@|SeYYaH| yalnız harici hafızaları yok biliyorsundur 16 gb yetmeyebilir ileride zaten 16 gb aktif kullanamıyorsunuz 11 gb gibi bir alan kullanıcılara açık oluyor. Ayrıca kullanılan ekran panelleri çok farklı x çok daha önce ileriye dönük olarak x tercih edilebilir benimde aklımda s vardı ama biraz daha araştırma yapınca x in daha iyi olduğuna karar verdim kısmetse 2 hafta sonra elime geçecek zaten cihaz :) şimdilik htc chacha ile idare edeceğiz :D

yav 4.7" telefon diye taşınmaz be aga. ne öyle ya tablet gibi. telefon için en ideal boyut 4". hadi bilemedin 4.3 inch'e razı olduk. daha yukarısı abartı ve çok fazla.

bu arada sony'nin xperia s modeli çıktı, o da çok albenili duruyor. 12 mp kamera ve 32 gb. dahili hafıza... yalnız onda henüz ICS yok, haziran sonunda verilecekmiş. one s modelini beklerken o da kafamı oldukça karıştırdı. bekleyecem biraz, her ikisi de yaygınlaşsın, kullanıcı yorumlarından anlarız.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
xperia S de 2000 civarı olur muhtemelen

Reaksiyon puanı
10,327
xperia S de 2000 civarı olur muhtemelen

yok, 1599 tl. olarak açıklandı fiyatı. bu ilk çıkışı. sanırım bir ay içinde daha aşağı düşebilir.
bu telefonu farklı kılan bir özelliği var ki çok hoşuma gitti. çözünürlüğünün 342 pp değerinde olması.
bu bugüne kadar görülmüş en yüksek değer.
ama diğer taraftan, bluetoot modeli beş yıl önceye ait. bu çok saçma oldu.
htc 4.0'a yükseltmişken bunlar 2.1 modelini koymuşlar. en büyük hayal kırıklığı bu sanırım.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
xperia yı 1500 den veriyorlar timlerde haberiniz olsun :) ben bir süre neo v kullandım ama yazılım güncellemesi konusunda çok geriden geliyorlar lg gibi :)
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] hocam yalnız büyük ekranda internet ve multimedia deneyimi bambaşka oluyor ben note kullandım 5 ay kadar sitelerde gezinmek inanılmaz kolay oluyordu :) 4.7 ise öyle çok abartıldığı kadar büyük bir cihaz değil bana göre :) alışmak için 2-3 gün kullanmanız yeterli bir kere alıştınız mı zaten bir daha küçük ekran telefon aramazsınız :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ekrana bak 4.7 inç, yakında 18.4 inç ekranlı telefon çıkarırlar herhalde :D bunun fiyatı en az 2000 tl olur.

Reaksiyon puanı
10,327
ekrana bak 4.7 inç, yakında 18.4 inç ekranlı telefon çıkarırlar herhalde :D bunun fiyatı en az 2000 tl olur.

yo, o kadar değil de, sanırım bu gidişle milleti 5" ekrana alıştıracaklar! :) da, ben biraz eski kafalıyım, alışmam çok zor.

[MENTION=36192]freewill[/MENTION], teşekkür ederim abim. yeni bir telefon almadan önce deneyimlerinden faydalanıcaz inşaallah. eğer ki ara sıra görüşlerini yazarsan, yeni çıkan modeller hakkında.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
tabi ki yardımcı olurum cihaz 2 hafta sonra elime geçecek zaten tabi daha öncesinde de inceleme şansım mutlaka olacaktır o zaman bilgi veririm :) yalnız büyük ekrana alışmak lazım gerçekten çok büyük kolaylık sağlıyor özellikle klavye kullanımı ve internet deneyimi için oldukça ideal hatta size saçma gelebilir ama bazen noteyi kullanırken 6" olsaymış keşke dediğim zamanlar bile oldu :D bu cihazları kullanınca inanın bilgisayarı sadece cd yazdırmak için kullanacaksınız okadar büyük konuşuyorum :D

oneX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok, 1599 tl. olarak açıklandı fiyatı. bu ilk çıkışı. sanırım bir ay içinde daha aşağı düşebilir.
bu telefonu farklı kılan bir özelliği var ki çok hoşuma gitti. çözünürlüğünün 342 pp değerinde olması.
bu bugüne kadar görülmüş en yüksek değer.
ama diğer taraftan, bluetoot modeli beş yıl önceye ait. bu çok saçma oldu.
htc 4.0'a yükseltmişken bunlar 2.1 modelini koymuşlar. en büyük hayal kırıklığı bu sanırım.

Bluetooth çok da önemli mi yani.. paylaşımda nerelere geldiğimiz bir gerçek

Reaksiyon puanı
10,327
Bluetooth çok da önemli mi yani.. paylaşımda nerelere geldiğimiz bir gerçek

yav aga, haklısın da, biz eski kafalıyız işte, alışkanlıklarımızı öyle kolay terkedemiyoruz.
millet artık bluetooth kullanmıyor, biliyorum. tıklıyor, indiriyor internetten. yahut daha kolay, pratik yollar buluyor da,
bizim gibi alışkanlık vefalılarının işi biraz zor oluyor tabii. :)

bu arada dikkatimi çekti [MENTION=260696]oneX[/MENTION], siz bu telefonu aldınız mı, kullanıyor musunuz yoksa?
hele bahset biraz bakalım, nasıl şey?! :)
şöyle biraz inceleme mi dersin, analiz mi dersin, yoksa şahmaran gibi çözümleme mi dersin, merak ettim, okuyalım hele bi bakalım. :)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
2000 tl. civarı olabileceğini tahmin ediyorum. ama operatörlerin taksitli satışlarına bulaşanlar için 4000'e yakın çekebilirler.
yalnız ben ekran boyutu ve sair özellikleri açısından one s modelini daha rantabl buluyorum. hatta almayı düşündüğüm telefon da sanırım bu model olacak. tahminim bu modelin x modelinden daha çok tutacağı yönünde.

bedavadan biraz pahalı olur o zaman.3 daha ekler sağlam şahin doğan ssss alırım.

oneX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@|SeYYaH| yok henüz kullanma fırsatı bulamadım yalnız gördüğümden beri çok etkiledi bu telefon beni..tasarımı olsun ekranı olsun. Eğer alırsam en kısa sürede sözüm olsun =)

üye olmam SDN deki bir haber içeriğine sinirlenip bişiler yazma isteğimle ortaya çıktı hemen üye olayım derken telefonun modeli aklıma geldi ordan nickim öyle =)

Reaksiyon puanı
10,327
@|SeYYaH| yok henüz kullanma fırsatı bulamadım yalnız gördüğümden beri çok etkiledi bu telefon beni..tasarımı olsun ekranı olsun. Eğer alırsam en kısa sürede sözüm olsun =)

üye olmam SDN deki bir haber içeriğine sinirlenip bişiler yazma isteğimle ortaya çıktı hemen üye olayım derken telefonun modeli aklıma geldi ordan nickim öyle =)

eyvallah [MENTION=260696]oneX[/MENTION], teşekkür ederim. yalnız sinirlendiğin içeriği merak ettim.
buralarda sadece bizim fenerbahçeliler ile galatasaraylı arkadaşlar kızar ve sinirlenirler! :)
başka da kızılacak bir içerik olduğunu bilmezdim,
varmış demek ki! :))))

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
internette TTNET neyse, telefon kampanyasında TURKCELL odur.

Reaksiyon puanı
10,327
buyur bak.. komedi ya dayanamadım üye oldum cevap vermek içinnn

o konuda yanlış bir anlaşılma olabilir mi acaba [MENTION=260696]oneX[/MENTION],
çünkü 7.85" diyor ya, belki yeni bir çalışma olabilir ipad üzerine.
çünkü telefon bu boyutta olmaz!

saruman_me

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alalı 10 gün oldu htc nin adetindenmidir nedir bununda içi toz dolmaya başladı bu nasıl iş arkadaş..:/

Reaksiyon puanı
10,327
alalı 10 gün oldu htc nin adetindenmidir nedir bununda içi toz dolmaya başladı bu nasıl iş arkadaş..:/

nasıl yani, anlamadım! içi zaten açılmıyor htc'nin, toz dolduğunu nasıl anladınız yav, valla kafam karıştı iyice.
hem türkiyeye henüz gelmedi sanırım. siz yurt dışındasınız herhal.

saruman_me

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi ara htc sensation xe kulandım onun içide toz tutmaya başlamıştı fena halde sinir bozucuydu tiksindim sattım n9 aldım 10 gün öncesine kadarda htc one x aldım ist doğu banktan şimdi bununda içi toz tutmaya başladı sanki ekranın köşesine kamış sokulmuş ve toz üflenmiş gibi bunları nasıl temizleye biliriz..? o kadar marka kulandım htc kadar bu konuda aciz olanını görmedim inanılmaz soğudum cihazdan..:/

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Haydaa ben xe için ücret iadesi isteyip o parayla da kayıtsız one x almayı düşünüyordum. Bunda da toz sorunu varsa yuh artık, gerek de yok iade istemeye.
Fotoğraf koyar mısınız bi?