HTC Garanti Sorunu

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Wildfire S telefonumun tuş kilidi bu gece artık tamamen bozuldu. Anam ağladı kilidi açana kadar. Tap Tap yükledim ama o da şarjı mahvediyor. Uzun zamandır kötüleşmeye başlamıştı bu gecede tam oldu.Şimdi ben teli vodafoneden aldım.

Garanti belgesinde. Belge izin tarihi 20/11/2009 yazıyor.Ama geçerlilik tarihinde 20/11/2011 yazıyor.Ama ben telefonu 2011'in yaz tatilinde aldım. Yani bu yaz bitecek normalde garantisi. Ama şu geçerlilik tarihi falan noluyor izin tarihi anlamadım ?Ayrıca telefonun bootloader kilidini açtım, clockwork recovery yükledim, root yaptım. Cpuyu yükselttimki setcpu her şeyde bi ayar yapıyor ve ekrana çıkarıyor ayarladı gibisinden.

Yani açarlarsa daha ana ekranda oldukları an anlarlar rootlu olduğunu.Ama sorun tuş kilidinde. Kilit değişecek yukardaki o kilit açma kapama tuşu o kadar. Ben telden sim kartı ve hafıza kartını alıcam. Roota özel programlarıda silsem ? Sizce anlarlar mı yani bakarlar mı ? Silmek hiçte işime gelmiyor?

Yoksa teli hiç açmadan kurcalamadan garantiye bakıp peşinden tuş kilidini değiştirip geri mi yollarlar ? Kaç gün sürer ? Ve olduda anladılar garanti dışı kaldığını cihazın. Ne yaparlar geri gönderme, el koyma falan ?Lütfen yardım edin yarın akşam göndereceğim cihazı :(

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
E biz dedik garantiden çıkar diye. Orijinal Romu tekrar yükleyip gönderin, belki bootloader kısmına girmezler.

Ayrıca kapağı açınca kilit kısmına basılmıyor mu? Akrabada da var tuş kilidi sorunu.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cihaz garanti dışı kaldı diye el koyma durumunu ilk defa duyuyorum.Öle saçma şey olmaz sadece fiyatını sölerler garanti dışındaysa sende yaptırırsın yada yaptırmazsın.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kilit basiyor ama temassizlikmi var ne tam basmiyor. Ayrica root yaptim ama orijinal rom yuklu ? programlari silsem rootlu programlari ?? ve vodafone bayiye goturucem dimi garanti icin ?

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Kilit basiyor ama temassizlikmi var ne tam basmiyor. Ayrica root yaptim ama orijinal rom yuklu ? programlari silsem rootlu programlari ?? ve vodafone bayiye goturucem dimi garanti icin ?
Tamam orijinal romdan birşey silmediysen sadece işlemciye abandıysan sorun olmaz. Programları silip unlock root yap gönder gitsin vodafoneden aldıysan.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Cihazı çoktan gönderdimde orijinal romdan gereksiz her bi şeyi silmiştim :D telefon hala garantide adam arıcaktı beni telefon gelince hala aramadı perşembe günü gönderildi telefon bugün pazar. Geri göndermezler miydi anlasalar yoksa daha bakmamışlar mıdır ?

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Cihazı çoktan gönderdimde orijinal romdan gereksiz her bi şeyi silmiştim :D telefon hala garantide adam arıcaktı beni telefon gelince hala aramadı perşembe günü gönderildi telefon bugün pazar. Geri göndermezler miydi anlasalar yoksa daha bakmamışlar mıdır ?
Telefonunun imei numarasıyla verdiğin servisten sorgulama yapıp durumu öğrenebilirsin.
Büyük ihtimalle teleservice garantilidir, sitesine girip imei sorgulama yaparsan görürsün ne yaptıklarına.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Evet teleservice garantili. Hmm girip bakayım bi o zaman :)

Sistemde kayıtlı böyle bir IMEI numarası bulunamamıştır.

diyor göndermediler mi yoksa ? halbuki perşembe günü göndereceklerdi ?

Kendin teleservicee götürebilirsin demişti. Teleservicenin sitesinde yıldız olanlar için tele service tek yetkili servis ama Htc'de yıldız yok ? Başka bi teknik servise mi verdiler acaba ?

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Evet teleservice garantili. Hmm girip bakayım bi o zaman :)

Sistemde kayıtlı böyle bir IMEI numarası bulunamamıştır.

diyor göndermediler mi yoksa ? halbuki perşembe günü göndereceklerdi ?

Kendin teleservicee götürebilirsin demişti. Teleservicenin sitesinde yıldız olanlar için tele service tek yetkili servis ama Htc'de yıldız yok ? Başka bi teknik servise mi verdiler acaba ?
Benim telefonum da htc ve gönderdim 2 kere teleservise.
Vodafoneye bıraktın heralde.
Yurtiçi kargoya telefonu hasar almayacak şekilde, yanında faturası ve arıza bilgisiyle beraber bir kağıda yazıp teleservise gönderilecek desen 1 günde oraya ulaşırdı.
Ben telefonu 2 haftaya yakın arızalı kullandım, cuma günü kargoya verdim ve cumartesi maltepe yurtiçi şubesine ulaştığını gördüm.
Teleservisi arayıp da bilgi alabilirdin aslında.
Şansım olur da telefonu yarın servise ulaştırırlarsa ve tamir edebilirlerse salı günü bana gelir.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Vodafoneden verdim evet. Kocaeli'deyim. İstanbul'a gitmiş yurtiçi kargo ile teleservice'e. Siteye gelir dedi bilgiler sonradan. Şu imeiden durum öğrenme olayını sordumda. Haftasonuna kadar gelir inşaallah hadi hayırlısı