- Konuyu başlatan
S7 ve s7 edge rakip olarak görmüyorum HTC 10 bana göre daha iyi bir cihaz fakat arada ki fiyat farkına bakarak bir de note 6 çıkınca note 5'in fiyatının düşeceğini düşünürek soruyorum sizce bu iki cihazdan hangisi alınır ( tabi ki HTC 10 demeyin) vatan'da note 6 çıkınca Note 5 2100 lira cıvarı düşer arada ciddi fiyat farkı var sizce bu farka değer mi?
Bir de ben mümkün olduğunca küçük compact telefonları seviyorum 5.1 inç cıvarı ideal fakat ekran kasa oranı note 5'in daha iyi buna göre bu iki telefonu yan yana koyarsak boy farkı ne kadar olur? cebe sığar mı note 5
Yani kısacası note 5 HTC 10'dan ne kadar daha büyüktür? Ve fiyat farkı değer mi? Siz olsanız ne yapardınız?
Merhaba,
Simdi egri oturalim dogru konusalim. Note 5 almayipta fazla para verip htc10 almak icin sebepler;
* Islemci: Note 5 exynos 7420. Htc10 sd820. Exynos 7420 bir onceki nesil amirallerin en guclu islemcisi idi. Suan htc10 un yapabildigi ne varsa note 5 de sifir fark ile aynisini yapiyor. Farki sentetik testlerde gorursunuz. E niye o zaman fazla para verelim demeyin ama. Cunku sd820 suan anlasilmasa bile daha guclu oldugu icin fiyat farki bu sekilde oluyor. Bu performans ve guc farki ilerleyen zamanlarda gundelik islerden ziyade daha cok ust seviye oyunlarda yani islemcilerin guclerini asil gosterdikleri yerlerde belli olucak. Ozetle performans farkina gore su yorumu yapabilirim. Alacaginiz telefonu 2 yil kullanip 3. yil degistirmeyi planliyorsaniz fazla para vermeye gerek yok note 5 2 yil goturur. Paranizda cebinizde kalir. Yok ben uzun sure kullanmayi hedefliyorsaniz htc 10 hem sd820 islemcisinin gucunun daha yuksek olmasi hemde sense arayuzunun touchwiz arayuzune gore daha az ram kullanip daha stabil calismasi sebebi ile uzun vadede daha memnun eder.
Bir diger gecme sebebi
* On kamera performansi: Htc10 modelinin en iyi ozelliklerinden biri on kamerasi. Yani on kamerada ois falan olmasi cok guzel bunlar buyuk arti tamam da resim olarak baktigimizda gercekten suan en iyisi diyebiliriz bu konuda. Bakin bu noktada yanlis anlasilma olmasin note 5, s6 ailesi, lg g4,v10 gibi modellerinde on kameralari htc10 dan daha ucuZ olmalarina ragmen cok basarililar ama htc10 no.1 bu konuda. E bide ekstra ois destegide bence atlanmamasi gereken bir konu cunku selfi disinda on kamera ile cekilen videolarda meshut bu aralar o nedenle ois on kamerada da baya ise yarar.
Bir diger tercih sebebi de;
* Ses performansi: Cihazin kulaklik ile ses performansi cok cok iyi. Hele ki boyle 24 bit'lik yuksek cozunurluklu kayitlar dinlerseniz ses cam gibi geliyor. Ekstra kulaklik alamaniza gerek yok kutu icinden cikan kulaklik reklam edildigi kadar basarili gercekten.
Ben iki urun arasinda kalsam note 5'den vazgecip daha fazla para verip htc10 almak icin bu nedenlerden baska bir sebep goremiyorum. Ve gerceketen bunu net bir sekilde ifade edebilirim 2100 tl bandindaki gundemde olan butun cihazlari inceledik gercekten bu incelemelerden sonra 2100 tl param olsa note 5 alirdi. Ama yukerida saydigim noktalar disinda fazla para vermeyi gerektiren bir durum yok. Hatta note 6'nin ulkemize sd820 veya 823 ile gelecegini bilsem htc10 almayin note 6'yi bekleyin derim. Ozetle yukarida belirttigim hussuslar sizin icin onemli noktalar ise htc10 alin. Ama zaten exynos 7420 de cok guclu bir islemci,note 5'in de on kamerasi oldukca iyi, kulaklik performansi iyi olsa yeterli derseniz 2100 tl'ye note 5 sabahtan aksama kadar alinir ve tavsiye de ederim.
Kasa boyutu noktasina da deginelim. Tabiki note 5 5.7"lik kocaman bir telefon. Illaki daha buyuk olmasi normal. Ama ben sunu kiyaslayarak soylerim 5.5" lik iphone 6+/ 6s+ ile 5.7"lik note 5'i yan yana koyup kasa boyutuna bakin note 5 daha buyul ekranina ragmen daha kucuk kasali bir cihaz. Yani cihazin ekran kasa orani 5.7" lik bir cihaza gore cok cok iyi. Elbet gunu gelcek daha iyileri yapilcak ama gunumuz icin konusursak note 5 kullanirken 5.7" degilde 5.5" lik ekrani ne cok buyuk ne cok kucuk bir telefon kullaniyormus hissine kapiliyosunuz. Tabiki htc10'a gore daha buyuk bir kasasi var ama gunumuz diger cihazlarina gore note 5 ekran kasa orani super.
Fiyat olarakda sunu belirteyim. Eger note 5'in fiyatinin 2100 tl'ye dusmesini bekliyorsaniz bence beklemenize gerek yok. Cunku sahibinden de gordugum bircok guvenilir esnaf resmi distributor garantili note 5 'lerin fiyatini 2100-2175 tl'lere indirmis durumda. Ithalatci olanlar ise 1900-2000 tl civari.
şu ısınma konusu taa sd801'li cihazlardan beri bitmedi gitti. Hem performans isteniyor işlemciden hemde ısınınca yok efendim ısınıyor. Eğer bir işlemci güçlü ise ısınır. Nokta. Ama ısınmanında belli bir sınırı. Var. Sd810'da bu ısı sorunu baya kötüydü. o kadar kötüydü ki markalar çalışma frekanslarını düşürdüler işlemcilerin yazılımsal olarak. Ama sd820 için şuan öyle kötülenecek bir sorun yok. Ben cihazı kurcalarken oyun oyanamdım o nedenle oyuınlardaki termal durumuna birşey diyemem. Ama gündelik işlerde herhangi bir ısı sorununa rastlamadım. Bitek şarj olurken ısınıyor fazla oda hızlı şarj vb şarj teknolojileri yüzünen. O kadarıda tolere edin artık. Oyun performansındaki ısı durumuna da incelemesinde vardır oraya bir bakın. Ayrıca sd820 işlemcisini bir diğer kullanıldığı cihaz olan lg g5'de de gündelik kullanımda bir ısı sorununa rastlamadık. G5'i bir arkadaş satın aldı inceledik kullanım deneyiminide oradan takip ediyoruz. Ama illa ben sd820'nni termal sonuçlarını beğenmedim dersen exynos 7420'li note 5 az ısınan bir model. Ben aynı deneyimide htc10'da yaşadım niye ısınıyor diyolar anlamış değilim. Burada bahsedilen ısı sorunu en ufak bir ısı hissetiklerinde ısınıyor bu cihaz diyorlarsa yanlış bir tanım o. o kaar ısı her cihazda oluyor. Ama performansı düşürcek kadar bir ısı söz konusu ise işte orada bir ısınma sorunu var demektir.Biraz önce kullanıcı deneyimlerini okudum kafam karıştı size kalırsa HTC 10 daha iyi diyorsunuz ki bencede öyle ama telefon hem yoğun kullanımda çok ısınıyor hemde şarjı güç tasarruf modu olmadan 20dk kullanımda %10 gidiyormuş çok kafam karıştı 3000 tl verip pişman olmak istemiyorum açıkcası ben alınca 3 yıl kullancam çünkü
anladım teşekkürler telefonla oyun oynama ve oyun esnasında ısınma testi yapabilir misiniz mümkünse?şu ısınma konusu taa sd801'li cihazlardan beri bitmedi gitti. Hem performans isteniyor işlemciden hemde ısınınca yok efendim ısınıyor. Eğer bir işlemci güçlü ise ısınır. Nokta. Ama ısınmanında belli bir sınırı. Var. Sd810'da bu ısı sorunu baya kötüydü. o kadar kötüydü ki markalar çalışma frekanslarını düşürdüler işlemcilerin yazılımsal olarak. Ama sd820 için şuan öyle kötülenecek bir sorun yok. Ben cihazı kurcalarken oyun oyanamdım o nedenle oyuınlardaki termal durumuna birşey diyemem. Ama gündelik işlerde herhangi bir ısı sorununa rastlamadım. Bitek şarj olurken ısınıyor fazla oda hızlı şarj vb şarj teknolojileri yüzünen. O kadarıda tolere edin artık. Oyun performansındaki ısı durumuna da incelemesinde vardır oraya bir bakın. Ayrıca sd820 işlemcisini bir diğer kullanıldığı cihaz olan lg g5'de de gündelik kullanımda bir ısı sorununa rastlamadık. G5'i bir arkadaş satın aldı inceledik kullanım deneyiminide oradan takip ediyoruz. Ama illa ben sd820'nni termal sonuçlarını beğenmedim dersen exynos 7420'li note 5 az ısınan bir model. Ben aynı deneyimide htc10'da yaşadım niye ısınıyor diyolar anlamış değilim. Burada bahsedilen ısı sorunu en ufak bir ısı hissetiklerinde ısınıyor bu cihaz diyorlarsa yanlış bir tanım o. o kaar ısı her cihazda oluyor. Ama performansı düşürcek kadar bir ısı söz konusu ise işte orada bir ısınma sorunu var demektir.
Pil performansı konusunda ben note 5'den çokta büyük bir fark görmedim. Ama s7 edge modeline göre kıyaslıyorsanız htc10 ve note 5 pil konusunda s7 edge'in gerisinde kalır. Bu konuda s7 edge çok iyi.
sizi çok rahatsız ettim farkındayım ama son olarak bu konuma da bakarsanız... HTC 10 alayım mı Zenfone 3 Deluxe mi bekleyeyim?Merhaba,
Simdi egri oturalim dogru konusalim. Note 5 almayipta fazla para verip htc10 almak icin sebepler;
* Islemci: Note 5 exynos 7420. Htc10 sd820. Exynos 7420 bir onceki nesil amirallerin en guclu islemcisi idi. Suan htc10 un yapabildigi ne varsa note 5 de sifir fark ile aynisini yapiyor. Farki sentetik testlerde gorursunuz. E niye o zaman fazla para verelim demeyin ama. Cunku sd820 suan anlasilmasa bile daha guclu oldugu icin fiyat farki bu sekilde oluyor. Bu performans ve guc farki ilerleyen zamanlarda gundelik islerden ziyade daha cok ust seviye oyunlarda yani islemcilerin guclerini asil gosterdikleri yerlerde belli olucak. Ozetle performans farkina gore su yorumu yapabilirim. Alacaginiz telefonu 2 yil kullanip 3. yil degistirmeyi planliyorsaniz fazla para vermeye gerek yok note 5 2 yil goturur. Paranizda cebinizde kalir. Yok ben uzun sure kullanmayi hedefliyorsaniz htc 10 hem sd820 islemcisinin gucunun daha yuksek olmasi hemde sense arayuzunun touchwiz arayuzune gore daha az ram kullanip daha stabil calismasi sebebi ile uzun vadede daha memnun eder.
Bir diger gecme sebebi
* On kamera performansi: Htc10 modelinin en iyi ozelliklerinden biri on kamerasi. Yani on kamerada ois falan olmasi cok guzel bunlar buyuk arti tamam da resim olarak baktigimizda gercekten suan en iyisi diyebiliriz bu konuda. Bakin bu noktada yanlis anlasilma olmasin note 5, s6 ailesi, lg g4,v10 gibi modellerinde on kameralari htc10 dan daha ucuZ olmalarina ragmen cok basarililar ama htc10 no.1 bu konuda. E bide ekstra ois destegide bence atlanmamasi gereken bir konu cunku selfi disinda on kamera ile cekilen videolarda meshut bu aralar o nedenle ois on kamerada da baya ise yarar.
Bir diger tercih sebebi de;
* Ses performansi: Cihazin kulaklik ile ses performansi cok cok iyi. Hele ki boyle 24 bit'lik yuksek cozunurluklu kayitlar dinlerseniz ses cam gibi geliyor. Ekstra kulaklik alamaniza gerek yok kutu icinden cikan kulaklik reklam edildigi kadar basarili gercekten.
Ben iki urun arasinda kalsam note 5'den vazgecip daha fazla para verip htc10 almak icin bu nedenlerden baska bir sebep goremiyorum. Ve gerceketen bunu net bir sekilde ifade edebilirim 2100 tl bandindaki gundemde olan butun cihazlari inceledik gercekten bu incelemelerden sonra 2100 tl param olsa note 5 alirdi. Ama yukerida saydigim noktalar disinda fazla para vermeyi gerektiren bir durum yok. Hatta note 6'nin ulkemize sd820 veya 823 ile gelecegini bilsem htc10 almayin note 6'yi bekleyin derim. Ozetle yukarida belirttigim hussuslar sizin icin onemli noktalar ise htc10 alin. Ama zaten exynos 7420 de cok guclu bir islemci,note 5'in de on kamerasi oldukca iyi, kulaklik performansi iyi olsa yeterli derseniz 2100 tl'ye note 5 sabahtan aksama kadar alinir ve tavsiye de ederim.
Kasa boyutu noktasina da deginelim. Tabiki note 5 5.7"lik kocaman bir telefon. Illaki daha buyuk olmasi normal. Ama ben sunu kiyaslayarak soylerim 5.5" lik iphone 6+/ 6s+ ile 5.7"lik note 5'i yan yana koyup kasa boyutuna bakin note 5 daha buyul ekranina ragmen daha kucuk kasali bir cihaz. Yani cihazin ekran kasa orani 5.7" lik bir cihaza gore cok cok iyi. Elbet gunu gelcek daha iyileri yapilcak ama gunumuz icin konusursak note 5 kullanirken 5.7" degilde 5.5" lik ekrani ne cok buyuk ne cok kucuk bir telefon kullaniyormus hissine kapiliyosunuz. Tabiki htc10'a gore daha buyuk bir kasasi var ama gunumuz diger cihazlarina gore note 5 ekran kasa orani super.
Fiyat olarakda sunu belirteyim. Eger note 5'in fiyatinin 2100 tl'ye dusmesini bekliyorsaniz bence beklemenize gerek yok. Cunku sahibinden de gordugum bircok guvenilir esnaf resmi distributor garantili note 5 'lerin fiyatini 2100-2175 tl'lere indirmis durumda. Ithalatci olanlar ise 1900-2000 tl civari.
Note 5 tabiki htc 10 un tasarimini begenmiyorum note 5 daha dikkat cekici bunun yaninda performans olarak eksik yani yok artisi varS7 ve s7 edge rakip olarak görmüyorum HTC 10 bana göre daha iyi bir cihaz fakat arada ki fiyat farkına bakarak bir de note 6 çıkınca note 5'in fiyatının düşeceğini düşünürek soruyorum sizce bu iki cihazdan hangisi alınır ( tabi ki HTC 10 demeyin) vatan'da note 6 çıkınca Note 5 2100 lira cıvarı düşer arada ciddi fiyat farkı var sizce bu farka değer mi?
Bir de ben mümkün olduğunca küçük compact telefonları seviyorum 5.1 inç cıvarı ideal fakat ekran kasa oranı note 5'in daha iyi buna göre bu iki telefonu yan yana koyarsak boy farkı ne kadar olur? cebe sığar mı note 5
Yani kısacası note 5 HTC 10'dan ne kadar daha büyüktür? Ve fiyat farkı değer mi? Siz olsanız ne yapardınız?