HP Yazıcı Sorunu ( Yazıcı Algılanamadı )

mangacemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Arkadaşlar. Yazıcımla ilgili bir problemim var.
Yazıcı Modeli: HP Photosmart Express C3180 ( Resim için: Tıkla )
Sistemimde Vista Ultimate 32-bit yüklü. HP nin sitesinden yazıcının en güncel yazılım ve sürücülerini indirip kurdum. Fakat "HP Çözüm Merkezi" adlı dosyayı açmaya kalkınca aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.
fa960f9801.jpg

Not: Belge ve resim yazdırabiliyorum. Ama "HP Çözüm Merkezi"nden kalan kartüş miktarı falan gözüküyordu. Bir de bir kaç uygulama daha vardı.

Lütfen yardımcı olun... Saygılar...

CashFB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın: mangacemal büyük ihtimal sisteme exe virüs'ü bulaşmış o sebeb ile o hata alıyorsunuz sistem geri yükleme yapın anti yazılım kullanın. En son yöntem yeniden sistem atın.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ya lanet olsun HP'ye ve bu modeline, bundan bir tanede bende var. Seninle aynı sorunu yaşıyoruz hatta daha fazlasını. Virüs bulaştığı falan yok, tamamen yazıcının gerizekalılığı. Xp kullanıyorum, Çıkan Cd'den kurulum yaptım ancak bilgisayara ilk tanıttığın usb'den farklı diğer usb girişine taktığında yeniden yazılım soruyor bu haysiyetsiz makina!

Üstüne üstelik Çözüm merkezi ile iki üç sefer çalıştıktan sonra Tarayıcı kısmı çalışmıyor, aygıt bulunamıyor ayağına yatıyor. Birde utanmadan Koskoca HP Firması yazıcı kablosu koymuyor bunlara, etraftan yan sanayi kablolar ile kullanıyoruz :@

Kablo değişimi yap bakalım belki işe yarar. Ben bimeksten bir tane kablo aldım ancak deneme fırsatım olmadı maalesef. Bi kablo değişimi yap bakalım.

mangacemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorun kabloda değil sanırım.. Çünkü XP de gayet düzgün kullanıyordum.. Vistada böyle oldu...

Başka önerisi olan ?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bak forumun birinde Nasıl bir Diyalog ile karşılaştım;

S1:
ya arkadaşlar

daha geçen güne kadar sapasağlam kullandığım yazıcım bugün usb aygıtı tanınmadı uyarısı veriyor

yazıcımın modeli Photosmart C3180 yazıcı,scanner-ve fotokopi

baktım biyerde sökük çıkıta yok driveride yüklü herşey eskisi gibi ama çalışmıyor
frown.gif

lütfen yardımlarınızı esirgemeyiniz bekliyorum??!!!

C1:
Kardeş aynı sorun bende de oluyor ve benim yazıcı da seninkinin aynısı. Bu soruna neden olarak harici hardisk neden oluyomuş. harici hardiski daha sonra yazıcıya tanıttığımda sorun ortadan kalktı.

Veya aygıt yöneticisinden tüm usb sürücülerini kaldır ve pc yi yeniden başlat. bakalım olacak mı.

S2:
teşekkürler fakat harici harddisk derken neyi kastettin onu anlamadım?

C2:
Harici depolama birimi diyorum. Dışardan takılan hardiskler olabilir, card reader olabilir hatta flash bellek olabilir bu aygıtları yazıcıyı tanıtmadan asla pc ye takma. ben böyle yaparak kurtuldum bu illetten

Son olarak b.sayarımı sağ tıkla yönet de. ordan disk yönetimine gel ve sağ tıklayıp diskleri yeniden tara yaptır. bi umut olabilir.

Anlıyacağın Bu yazıcı kadar Saçma Salak yazıcı ben hayatımda görmedim !

ahmet331

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı modelden bende de var xp de gayet düzgün çalışıyor. bir kere tanımadı usb kablosundanmış değiştirdim düzeldi. ama vista kurduğumda aynı sorunu bended oluyor
mangacemal arkadaş o yüzden vista kullanamıyorum. burda bir cevap alabilirsem xpye veda edeceğim.çok güzel konu açmışsın. bir çaresi varsa yapan bilen Allah rızası için söylesin :s

anlamadığım yazıcıya nasıl tanıtılır usb diskler onu anlamadım.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ahmet, İlk baş bende anlamamıştım, Sorun Arkadaşın Virgül kullanmamasından ve eksik sözcük yazdığından kaynaklanıyor :)

Doğrusu Şu;

Harici depolama birimi diyorum. Dışardan takılan hardiskler olabilir, card reader olabilir hatta flash bellek olabilir bu aygıtları, (virgül) yazıcıyı (bilgisayara) tanıtmadan asla pc ye takma.

:) Yani "Bilgisayarı kurdun, hiçbir USB aygıtı, bilgisayara takmadan, ilk önce yazıcıyı bilgisayara tanıtacaksın" demek istemiş...

Ben Dizüstünde Xp kullanıyorum, Yukarda belirttiğim gibi bana hep sorun çıkarıyor. Son çare kablo değişimi olacaktı ancak fırsatım olmadı ;)

ahmet331

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hmm anladım her zaman olduğu gibi önce yazıcıyı tanıt sonra tak kabloyu bende takılıydı kablo ama yazıcı çalışır durumda değildi yani takılı sayılmıyor. ama sorun yinede oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaş sen bu yazıcıyı aldın içinden bir cd çıkarsa onu tanıt eğer çıkamassa bu yazıcı için bir driver gerekli bende cd gelmedi yazıcı için driver indirdim benim yazıcımda HP Deskjet D1360 indirdikten sonra driveri eğer bilgisayarım windows xp se Başlat >Denetim Masası >Yazıcılar ve Diğer Donanım >Ya Da Denetim Masası Simgesi nin altındaki Yazıcı ve Fakslar a tıkla Kendi yazıcını bul ve sağ tıkla Var sayılan yazıcı olarak ata ya tıkla ve yazıcıyı Çevrimiçi kullan a tıkla artık yazıcını kullanabilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba benim HP Deskjet Ink Adv 2060 K110 yazıcım var ve açma kapama tuşundaki ışık yanıp sönüyor ve hiçbirşey yazdırmıyor yazıcıyı aldığıma bin pişman oldum hemen bir çözüm bulunmazsa yazıcıyı çöpe atacağım ve birdaha asla hp yazıcı alınmaması için herkese duyuracağım başka çare elimden gelmez...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar hp dekjet ınk adv 2060 k110 yazıcımın açma kapama tuşundaki ışık yanıp sönüyor ve hiçbirşey yazdırmıyor ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de aynı sorun var ışık yanıp sönüyor ancak bir daha güce basınca bir süre sürekli yanıyor makine cillop gibiydi bugün bozuldu yaıcı ile gelen kabloyu kullanıyorum başka bilgisayarda denedim çalışmadı