HP usb setup.exe hatası

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar merhaba HP Deskjet 1510 All-in-One Yazıcı ürünü satın alalı neredeyse bir hafta oluyor ancak hala kurulu yapamadım.

çünkü sürücü kurarken usb setup.exe hatası veriyor, sürücüyü birde sitenizin destek sayfasından download edip denedim sonuç yine aynı. başka yazıcıdan bağlantı kablosunu denedim yine sonuç aynı, bilgisayara başka ürün kurduğumda hiçbir sorunla karşılaşmıyorum hemen kurulum anında gerçekleşiyor;

yani kablo veya usb girişinde veya sistemde herhangibir bir sorun yok.

ayrıca yazıcı çalışıyor çünkü yazıcıdan fotokopi çıktısı aldım

hp ile iletişe geçmek istediğimde ise, hp`ın bu konuda alacakaranlık kuşağında olduğu gördüm öyleki küçük dilimi yuttum:

varan 1: şikayetimi bölümüne yazdım ama bu yetmedi nedense benden seri numarası istendi gittim kutunun üzerinden garanti belgesini söküp açtım ve yazdım ve bingo; ürünü tanıyamadık hatası verdi neyseki itiraz bölümü açılıyor

varan 2: tabi serial numarasıda yetmeyince benden satış fişimi istediler (scannerda taratarak) internet kafe kafe dolaşacağım ama neyseki Tanrı hp belasına bulaşacağımı görmüş ki elimde eski scannerım var kalmış onunla tarattım

varan 3: tabiki buda yetmiyor arkadaş hp`ın göbeğini kaşıya kaşıya disiplini sonucu 1 iş günü bekletiyor ve sonuç koskoca bir 0! cevap dahi yok hp`a hoşgeldiniz diye abuk sabuk bir e-mail geldi o kadar.

hp sorun çözmede neden rakiplerini 30 sene geriden takip ediyor? hadi diyelim ben gerizekalıyım bir halt bildiğimi zannedip bu işlerin kolay olduğunu zannediyorum diyelim

rakip firmaları e-mail üzerinden bir soru sordum 1:58 saniyede cevap aldım (tabi şunuda belirtmekte fayda var; bu firmaya teknik özellikler listesinde olmayan çok basit bir soru sordum hala cevap gelecek biz size döneceğiz gibi bir karşılık bile vermediler, baya bildiğin cevapsız bıraktılar)

ben hp ürününü şikayetim var sitesinde 0 şikayet olması üzerine almıştım 0 sorun buysa.....

galiba olay tüketici hakem heyetine taşınacak, paranla rezil olmak denir ya parasını ödedim ürün yepyeni öylece kullanılmadan köşede duruyor! arkadaşlar bunun çözümü bileniniz varsa lütfen cevap versin, tamam ürün sadece 117 tl olabilir ama yok canımla satın aldım, fakirsen kazıklanmayı paran çöpe gitmesini hak etmişsindir diye hiçbir kitapta yazmıyor.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Kurulum sırasında önce usb bağlantı kablonuzun bağlı olmaması gerekiyor. Sizden istenildiğinde takmanız gerekiyor.

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kurulum sırasında önce usb bağlantı kablonuzun bağlı olmaması gerekiyor. Sizden istenildiğinde takmanız gerekiyor.
yahu bu kadar mı nane? 2015`e geçmek üzereyiz hala 30 sene öncesinin sistemi mantığı!

dur bir deneyeyim sonucu yazacağım :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir değişiklik yok aynen devam ediyor..... :(

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
işletim sistemi ne? yazıcıyı usb ile bağlamadan uyumluluk ile setupu 7 ile dene.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hemen hp ye bulma bence bahaneyi işletim sistemin nedir güncelmidir Framework'lar yüklümüdür vs vs

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
halbuki hp bu konuda çok iyi linux sürücüsü bile var.

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar işletim sistemi windows 7 ultimate 32 bit sp1

başka hiçbirşeyde böyle zorlanmadım usb`yi taktığım gibi çalışır

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar işletim sistemi windows 7 ultimate 32 bit sp1

başka hiçbirşeyde böyle zorlanmadım usb`yi taktığım gibi çalışır
Windows Vista uyumluluğunu dene ben öyle yüklemiştim Bende de HP deskjet d1560 yazıcı var sürücü yüklemeye gerek yok Windows 7'de takınca sorunsuz çalışmıştı plug n play yani sürücüyü kartuş doluluğunu görmek için yükleyebilirsin zaten

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Windows Vista uyumluluğunu dene ben öyle yüklemiştim Bende de HP deskjet d1560 yazıcı var sürücü yüklemeye gerek yok Windows 7'de takınca sorunsuz çalışmıştı plug n play yani sürücüyü kartuş doluluğunu görmek için yükleyebilirsin zaten
1. vista sürücüsü işe yaramadı sonuç yine aynı

2. sürücü yüklemek gerekiyor zira printer çıktısı almak istediğimde printer bağlı görünmüyor uyarısı aldım

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
1. vista sürücüsü işe yaramadı sonuç yine aynı

2. sürücü yüklemek gerekiyor zira printer çıktısı almak istediğimde printer bağlı görünmüyor uyarısı aldım
Sürücü eski olduğu için Vista uyumluluk modu bende işe yaramıştı sürücüyü bir de HP'nin sitesinden indirmeyi dene
ayrıca ben D1560'ı sürücüsüz çalıştırmıştım normalde yazıcıyı açıp usb'den bağlayınca görmesi gerekiyor öyle yazdırmıştım bende sorun olmamıştı

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sürücü eski olduğu için Vista uyumluluk modu bende işe yaramıştı sürücüyü bir de HP'nin sitesinden indirmeyi dene
ayrıca ben D1560'ı sürücüsüz çalıştırmıştım normalde yazıcıyı açıp usb'den bağlayınca görmesi gerekiyor öyle yazdırmıştım bende sorun olmamıştı
ah ah hocam keşke hp her modeli sizin ki gibi pratik kullanım olarak üretse

firmaların gıcık olduğum davranışlarından biri; ürün kalitesi aynı aslında birbirinin tıpatıp kopyası, her bakımdan kalitesi aynı hatta fiyatları bile neredeyse aynı ama gel gör ki hem tasarım olarak az farklı bir bilgisayarda farklı bir model olarak görüyor zaten bu konuda işleyiş farklı

kısaca bürokrasi saçmalığı ile aynı saçmalık adam 3-4 tane model çıkaracağına 20 tane model çıkarıyor herbirinin fabrika üretimine getirilmesi şirket için ayrı bir külfet ki bunun parası bizlerden çıkıyor ayrıca her birinin kullanımı kurulumu farklı orasıda ayrı bir saç baş yoldurma gerekçesi

açıkçası eğer bu soruna bir çare bulamazsam bana sorunusuz başka bir model sunmaları buna olmaz demezlerse paramı geri iade etmelerini isteyeceğim yoksa iş tüketici hakem heyetine taşınacak gibi.....

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
peki pc'de game booster veya boost programi tarzinda bisey acikmi. aciksa kapatin. birde oyle deneyin

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
uyumluluk modunda xp sp3 olarak ne oluyor? bir tane D1560 bulup denemek lazım bende 7 enterprise x64,8.1 enterprise x86 ve LinuxMint 17.1 rebecca x64 var bunlarda sorun olcağını sanmıyorum.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Bana sorun windows hizmetlerindeymis gibi geliyor. ya yazici hizmeti kapali ya da bi uygulamayla cakisma yapiyor.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Belki usb kablosu bozuk olabilir ben de kablo bozulmuştu o zaman bir şey yazdıramamıştım bir de başka bir kabloyla dene bakalım

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar sorun çözüldü, sorun düzgün sürücü kurulmaması imiş, tesadüfen unstell programı ile taratıp bakarken bir baktım hp yazılımı kurulmuş görünüyor onu sildim internetten indirdiğimle kurulum yaptım anında kurulum oldu,

sorunun bu kadar uzamasının sebebi benim mallığım olduğu kadar windows`un yetersiz ve acayipliklerle dolu olan bir işletim sistemi olması; benim dvd sürücüm arızalı bir yere kadar okuma yapıp okumada hata veriyor "sürücü ufak tefek birşey sorunsuz okur" diyerek dvd sürücüden kurulum yaptım, kurulum yapılmadı diye (hiçbir şekilde işlem tamamlanmadı hatta işlem yarılanmamıştı bile) sonrasında internetten download ettiğimle kurulum yapmaya çalıştığım da ise işletim sistem her seferinde yine dvd sürücüyü kullanıyormuş (her kurulumda dvd sürücünün sesi geliyor bende işlemci fan sesi sanıyorum allah allah neden her seferinde fan sesi yükselir oldu diyorum) anca dvd`yi dvd sürücüden çıkardım işletim sistemi dvd sürücüyü her seferinde kullanmayı anca öyle bıraktı! interenetten download ettiğim dosyanın yüklenmesi için komut vermeme rağmen, işletim sistemi kafasına göre davranıp "zaten aynısı dvd sürücüde var" deyip beni dinlemeyip kendi kafasına göre davranıp benim istediğim klasörü değil dvd sürücüyü tercih edip kullanacak şekilde fantastik bir işletim sistemi tasarlamak nasıl bir zeka ürünüdür!? [bir işletim sistemi anca bu kadar berbat olabilir (bütün windowsları kast ediyorum)] zaten birilerinin desteği olmasa microsoft ve apple 90`lı seneleri bile göremezdi!

birde windows`un jandarma komutanlığı virüsü yüzünü gördükten sonra windows`ta güvenliğin kutuplarda yaz güneşi ile eş değer olduğunu çok iyi gördüm (ben bu virüse; "windows`un takke düştü kel göründü" virüsü ismini verdim
smile.gif
) , milleten 100 tl sövüşlemek peşinde olan adamlar tarafından bile windows kolayca maymuna çevrilebiliyor, tabi işin çözümü windows`u güvenli başlat seçeneği, bu harika ama microsoft bunu ne başlat menüsüne nede seçenekler listesi olmasına rağmen kullanıcı seçim penceresine koymuş koca işletim sisteminde birtek şansınız bios ekranında ard arda f5 veya f8`e basmak ki bendeki ankart yüzünden bir şekilde bu yapılamıyor yani yok yere formatı basmak zorunda kalıyorsun (bir hile kullanmayı akıl etmesem bende bu durumun eşiğinden döndüm)

istediğiniz kadar yeni windows kullanın kullandığınız bilgisayarların güvenliği allah`a emanet ki bende bu jandarma komutanlığı virüsü internet aramasında yüklendi siteyi açmayı denemedim bile sadece sonuçlar arasında dolaşıyordum.

windows sürücünün eksik veya hatalı yüklendiği ile rapor vermek şöyle dursun tam tersine sürücü sorunsuz yüklenmiş diye belirtiyor (sürücü yüklendi diye belirtilmesinden uyanmalıydım ama)

eğer mallık yapmayıp dvd sürücüye hiç dokunmadan direkt internmetten download etsem bu sorunların hiçbiri yaşanmazdı

vede unsteller programını tesadüfen kurup (öylesine kurdum böyle bir amacım yoktu) denemesem hala kurulum için uğraşıyordum. tabiki bu sorun 3 günüme mal oldu (ki her saniyenin çok önemli olduğu kritik bir dönemdi) şu sıralar baya meşgül olduğumdan cevap baya geç geldi kusura bakmayın

tabi bundan sonra yoğurdu üfleye üfleye yiyeceğiz