HP ProBook Notebook 4510s Ürün İncelemesi

ctrlshiftdelete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HP ProBook Notebook 4510s Ürün İncelemesi
Dünyanın en çok satan notebook markası olan Amerika merkezli HP’den yüksek güce ihtiyaç duyanlara özel ProBook 4510s notebook, performansıyla orta seviyede sağlam bir yatırım. Peki düşük fiyatıyla ve en yeni 15.6” geniş ekranıyla bu bütçe dostu notebook sizin için başarı sağlayabilir mi?
İncelediğimiz notebook koyu siyah renkte üretilmiştir. HP ProBook 4510s’in minimalistik tasarımı, HP’nin tasarım odaklı Pavillion notebooklarının parlak görünüşlerinden değişik olarak, temiz ve çekici bir görüntü için mat ve parlak yüzeyleri birlikte sunmuş demeliyiz. Ancak HP firmasının bu yıl içinde Merlot kırmızısı renginde ProBook 4510s’lar da piyasaya sürmesi bekleniyor.
HP ProBook 4510s küçük ve orta işletmeler için düşünülmüş bir notebook. Ağırlık ve maliyetten tasarruf etmek amacıyla için notebook çoğunlukla plastik malzemeden üretilmiş. Avuç içi dayama kısımlarının bileklerinizin ağırlığına göre esnemesi gibi ekranın kapağı da esneme yapacaktır. Kullanılan plastik, eğer notebook ofiste masaüstü yerine kullanırsanız çok işe yarayacak ve iyi bir dudumda kalmasını sağlayacaktır. Hatırlanması gereken en önemli noktalardan birisi de HP ProBook 4510s notebookun oldukça iyi görünümlü olduğudur. Ancak tabi ki daha pahalı iş amaçlı notebooklar kadar dayanıklı olmasını beklemek doğru olmayabilir.
Ekranın dışı da notebookun kalan kısımlarındaki gibi plastikten imal edilmiş. Üzerinde gümüş renkli “HP” ve “ProBook” logoları bulunan kapak kısmı yansıtıcı ve parlak bir plastiktendir. Ekranın kaplama maddesi sert ve esnek malzemelerin karışımından üretilmiştir. Ekran çerçevesi, herhangi bir kuvvet uygulandığında dayanıklılık gösterecek niteliktedir. Ekranın arka kısmı ise, üzerine bastırıldığında ekran boyunca ve ekran genişliğinde dalgalar oluşturacak esnekliktedir.
HP ProBook 4510s notebookun sistem özelliklerinden bahsedecek olursak Intel Core 2 Duo T6570 2.1GHz saat hızında 2MB cache ön bellek, 800MHz FSB işlemci, 2GB DDR2 800MHz RAM, Intel 4500MHD Max. 1759 MB Ekran kartı, 250GB 5400RPM hızındaki HDD, Grafik yazımlı DVD+/-RW Optik sürücü,İşletim sistemi olarak Microsoft Orijinal Windows Vista Business (Windows XP alternatifi ile) ile sunulan notebookun en can alıcı özelliği 8 Hücreli 63Wh lık 4-6 saat giden bataryası.Ayrıca 1 yıllık standart parça ve işçilik garantisi olan notebook 1.25" x 14.6" x 9.83"Boyutlarında ve 2.63 kg ağırlığında.
HP ProBook 4510s notebook; 16:9 ekran oranında, 15.6" büyüklükte parlamayan ekranla donatılmıştır. 1366 x 768 pikselli 720p yüksek çözünürlüklü(HD) ekran kusursuz kullanışlıdır ve iyi renk ve kontrast özelliklerine sahiptir. Daha az dikey çözünürlük anlamına gelmesi sebebiyle, 16:10 oranından 16:9 orana geçişle ilgili endişeleri olanlar vardır. Fakat farkın oldukça küçük olması sebebiyle, birçok notebook kullanıcısı için sorun olmayacağını söylemeliyiz.
Tam boyutlu klavye HP notebooklarda tamamen yeni bir özelliktir. Tuşları arasında büyük boşlukları olan klavyede, yoğun hesaplarda ve veri girişinde kolaylık sağlayacak ayrı gruplandırılmış rakam tuşları bulunur. Notebookun tuşları parlak siyah renkteki destek yapının üzerinde konumlanmıştır. Her tuş mat ve oldukça düz bir yapıdadır. Tuşları çevreleyen destek yapısı, klavyeye ekstra destek sağlayan kasa tasarımı sayesinde oldukça katıdır. Probook 4510s’ de genel anlamda, klavye düzeni 15-inç notebooklar için son derece uygundur.
HP Probook 4510s notebook birçok port bulundurmaktadır. Kensington Lock yuvası, GigE Ethernet, ısı tahliyesi, VGA çıkışı, HDMI, ExpressCard/34 yuvası ve 4 adet USB görülmektedir.modem portu (lastik bir kapağın altında)Ön tarafta: Medya kart okuyucusu, kulaklık çıkışı, mikrofon jakı. Notebookun alt tarafı tamamen yalındır. Notebook’un altından RAM, sabit disk ve kablosuz kartına erişmek mümkün değildir. Yükseltme veya tamir yapılabilmesi için, 4510s’in üst yarısının tamamen sökülmesi gerekir.
Gerçekten çok kullanışlı bir notebook ben kullanıyorum tavsiye ederim..
Urunun fiyat analizini assgıdaki siteden yapabilirsiniz
http://www.akillifiyat.com/Product/notebook/hp/en-ucuz-4510s-vc313ea-fiyati/1-51-102854

saka_laz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2010 Nisan ayın da aldım HP ProBook 4510s'i. İlk başlarda harikaydı ses yok ısınma yok. 3 aydan sonra bir ses bir ısınma aklınız hayaliniz şaşar :). Servise göndersem 15 gün gelmicek. Kendim açtım makinayı ve açış o açış... 3 ayda bir fan temizliği yapmak zorunda kalıyorum. Enteresan olan son açmam da fan tertemizdi ve halen ses geliyo. Mübarek sanki THY acil kalkış yapıyo. Çok gürültülü... ve 9 ay oldu. 10 gün önce pil birden bire 1.5-2 saate yakın giderken birden bire pili değiştirin uyarısı gelmeye başladı. pilin ömrü 1 günde yarım saate düştü. enteresan uyarılar vermeye başladı. Hatta uyarı vermeden kapanmaya başladım. Bunu almadan 1 ay önce LG netbook almıştım. Canavar gibi pili de herşeyi de. Hp yi aradım normal diyolar. tabi makinayı açtığım içinde garanti falan olmaz dediler. Ulan ben sölemesem makinanın açıldığını kendileri gönderecekti başka pil (O da artık Allah'a kalmış ya :)). Servisi de 5 kuruş etmez... Yalandan oyalıyolar ve başlarından savmak için ellerinden geleni yaptılar. Hele ki bi müşteri danışmanına bağladılar Allaaaahhh kız bana konuşma fırsatı vermiyo. Dedim 1 saattir sana dert anlatmaya çalışıyom sen benim sözümü kesip duruyosun bildiğini okuyosun. Bir hatayla aldım bu PC yi. Daha mı HP..... aslaaa... ben bu makinayı alırken tüm internet sitelerin de harddisk devir hızı 7200RPM ve pilinin de 8 cell olduğu yazıyodu. Taa ki makinayı alana kadar böyleydi. Daha sonra bütün sitelere mesaj attım konfigurasyonun hatalı olduğuna dair ve düzelttiler. Anlayacağınız Hp bir kere mal satan cinsten. Xp yi kurmak istedim sitesinden indirdiğim driver lar sağlıklı çalışmıyor. Bir de enteresan bir hata vardı bi kaç ay önce. Win7 Home Premium kullanıyorum ve ne hikmetse birden bire masaüstü arka planım simsiyah oldu. ne bir resim ekleyebiliyorum , ne tema, ne de pencere renkleri değişiyo. Bununla birlikte de Klasör içlerinde ki önizlemeler göstermiyo. yani bi resim dosyasının ön görünümünü ne kadar büyültürsem büyülteyim bomboş beblge olarak gösteriyo. Nihayet 3. formattan sonra HP nin Driver CD sindeki Wallpaper(duvar kağıdı) nı yüklemedim ve sorun daha da tekrar etmedi. Belki bu sorunu olan arkadaşlarda vardır. Neyse çok uzattım. Daha da anlatırım ama canınız sıkılır :)