HP, Palm'ı Satın Aldı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden biri olan HP, Palm'ı satın alarak akıllı telefon sektöründe şok etkisi yarattı! HP, bundan sonra izleyeceği stratejilerle tüm ilgi oklarını üzerine çekti.

28 Nisan Çarşamba Günü akıllı telefon sektörü için oldukça önemli bir gün. Zira bu gün, dünyanın en popüler teknoloji firmalarından biri olan HP, akıllı telefon pazarında oldukça iyi bir konuma sahip olan Palm'ı resmen satın aldı!
palmpromotop1272490830.jpg
HP tarafından yayınlanan basın bülteninde, HP'nin akıllı telefon pazarında daha aktif bir rol oynaması amacıyla Palm'ın satın alındığı belirtildi. Palm'ın geliştirdiği WebOS mobil işletim sisteminin avantajlarından yararlanmayı amaçlayan HP, Palm'ın CEO'su Jon Rubinstein ile çalışmaya da devam edeceklerini bildirdi.
:: HP'nin Palm'ı satın alması, iPhone, Nexus One, BlackBerry gibi markalar üzerinde nasıl bir etki bırakacak?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
HTC nin almasini bekliyodum,umut ediyodum ama olmadi.Htc webosu kullanarak htc sense de katarak cok guzel bir isletim sistemi yapar diyodum.

EAltun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HP nin zaten pşyasa da "dandik" denilebilecek sırf olsun diye olmuş olan telefonları yerine, palm web os tabanlı şık telefonlarının gelmesi bence iyi olacaktır. Zaten açık kaynaklı olan web os umut vaadediyordu. bu arada hala aynı ceo ile devam demişler. Madem adam o kadar iyi batırmasaymış palm ı

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Palm'ın cihazları ve elbette ki WebOS çok başarılı.
Bana kalırsa en büyük ve en önemli yanlışları da pazarlama stratejileriydi. Mevcut CEO ile devam etmeleri ilk anda büyük bir avantaj. Ancak sonrasında bir yolu ayrımına gideceklerdir muhtemelen. Umarım HP ile birlikte Palm'ın cihazlarını da ülkemizde görmeye başlarız.