HP Laptop FPS Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anwos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anwos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhabalar. HP 15-AF109NT marka bilgisayar sahibiyim. Çok fazla sistem gereksinimi olmayan oyunlar oynuyorum. Bundan önce Acer Aspire 5750G kullanıyordum. Eski bilgisayarımda NVIDIA 610M 1GB ekran kartı vardı ve LoL oynarken orta ayarlarda 80-90 fps alabiliyordum. Bu bilgisayarı ikinci el olarak aldım ve normal performansından memnunum ama ne yaptıysam LoL de 40-50 fps den yukarısını göremedim. Bilgisayarın özellikleri şu şekilde;
Ekran kartı: AMD Radeon R5 M330 2 GB
İşlemci: AMD A8-7410 2.20 GHz
Depolama: WD 240GB SSD
Ram: Samsung 8 GB ram takılı ve frekansı 800 MHz olarak görünüyor.
Bilgisayarın özelliklerini elimden geldiğince paylaşmaya çalıştım. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı 2.PNG

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Sadece bilgisayarın özellikleri değil sıcaklıkta önemlidir. Eğer işlemcin çok ısınırsa en basit oyunda bile yavaşlayabilir. Fanlarını kontrol et ve gerekirse soğutucu al

Anwos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece bilgisayarın özellikleri değil sıcaklıkta önemlidir. Eğer işlemcin çok ısınırsa en basit oyunda bile yavaşlayabilir. Fanlarını kontrol et ve gerekirse soğutucu al
Fanını alır almaz temizledim. Ekran kartı ve işlemci termal macunlarını yenileyeli 4-5 gün oluyor ve bilgisayarı Rampage in 1400 RPM lik gaming fanı ile kullanıyorum. Zaten bunları yapmama rağmen bu kadar düşük performans almama şaşırıyorum.

thebow68

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Allah aşkına yorum yaparken bilgili yapın lol sıcaklık mı arttıracak?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle herkese merhabalar. HP 15-AF109NT marka bilgisayar sahibiyim. Çok fazla sistem gereksinimi olmayan oyunlar oynuyorum. Bundan önce Acer Aspire 5750G kullanıyordum. Eski bilgisayarımda NVIDIA 610M 1GB ekran kartı vardı ve LoL oynarken orta ayarlarda 80-90 fps alabiliyordum. Bu bilgisayarı ikinci el olarak aldım ve normal performansından memnunum ama ne yaptıysam LoL de 40-50 fps den yukarısını göremedim. Bilgisayarın özellikleri şu şekilde;
Ekran kartı: AMD Radeon R5 M330 2 GB
İşlemci: AMD A8-7410 2.20 GHz
Depolama: WD 240GB SSD
Ram: Samsung 8 GB ram takılı ve frekansı 800 MHz olarak görünüyor.
Bilgisayarın özelliklerini elimden geldiğince paylaşmaya çalıştım. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 87024Ekli dosyayı görüntüle 87025
Benim bir önceki bilgisayarım a9 işlemcili r5 ekran kartlı bir bilgisayardı ama 2 sene oldu satalı.O zaman da lol de pek bişey alamazdı bir ara temiz bir Windows kurulumundan sonra gta5 oynamıştım ama sonra eskiye döndü.Temizinden bir format çak yine olmazsa zaten bilgisayarın alacağı fps bu dur çünkü lol bile gittikçe yükseliyor

Son düzenleme:

Anwos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Benim bir önceki bilgisayarım a9 işlemcili r5 ekran kartlı bir bilgisayardı ama 2 sene oldu satalı.O zaman da lol de pek bişey alamazdı bir ara temiz bir Windows kurulumundan sonra gta5 oynamıştım ama sonra eskiye döndü.Temizinden bir format çak yine olmazsa zaten bilgisayarın alacağı fps bu dur çünkü lol bile gittikçe yükseliyor
Formatı da daha yeni attım :D Ram'in DDR3 800 MHz olmasından kaynaklı olabilir mi acaba?

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28