Hp dv6 mavi ekran hatası ve soğutucu problemi ?

Deathwing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bu yılın başında Darty'den pavilion dv6-6c04et model Hp notebook aldım. Aldığımdan beri bir kaç büyük sorunum var şimdi garantiye vermeyi düşünüyorum. Öncelikle sorunlarımdan bahsedeyim. Bilgisayar aldığım ilk haftadan bu yana ara sıra mavi ekran veriyor ve (ne kadar açıklayıcı olur bilemiyorum ama) ''dırrrrrrrr'' diye ses yapıp takılıp kalıyor. Ayrıca özelliklerinden beklenen performansı kesinlikle vermiyor. Bir de aşırı ısınma sorunumdan dolayı soğutucu kullanıyordum. Dün vatanı gezerken elemanların da tavsiyeleri üzerine Zalman ZM-NC3000u soğutucu aldım. Dün az da olsa faydalı oldu. Ancak bugün bilgisayara bağladığımda ne soğutucu ne flash bellek ne de fare çalışmadı. Hpnin teknik servisini aradım. Soğutucunun kısa devre yaptırmış olabileceğini ve soğutucuyu kullanmamam gerektiğini söylediler. Zaten evimdeki diğer bilgisayarlarda çalıştırmıyor. Diğer sorunlarımdanda bahsettim. Mavi ekranda yazan hatayı istediler ama mavi ekran verdiğinde bilgisayar çılgına döndüğü için not etme fırsatım olmadı. Sizde de bu tip sorunlar oldu mu? Hemen götürüp garantiye veriyim mi?

cnrgngr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlattığın donanımsal bir arıza gibi görünüyo fakat ekstra fan almanı anlayamadım madem bu kadar ısınıyo garantiye vermek için beklememen gerekiyo. tabi ki belli bir sıcaklık olacak ama çalışmanı engellemez. ayrıca fan neye kısa devre yaptırmış. usb den bağlı değil mi .

Deathwing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
usbden bağlı evet. Teknik servisteki arkadaşa soğutucuyu bağlayınca diğer usbden bağlı hiçbir şey çalışmıyo dedim o da kısa devre yaptırıyo bağlama sakın dedi. Notebook aşırı ısındığı için aldım yoksa ben hiç sevmem soğutucuyu zaten.

cnrgngr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani anlatmak istediğim aşırı ısınması zaten başlı başlı bir problem böyle bi arızayla karşılaştığın zaman götürmen gerekirdi servise.soğutucu alıp anakarta kısa devre yaptırması da başka bir sorun bence hiç bekleme servisine götür derim.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Mavi ekran hatasını c:/windows/Minidump klasörü altına kayıt etmiştir. O dosyayı buraya yüklerseniz yardımcı olabiliriz. Aşırı ısınma sorunu fanınızın tozlanmasından kaynaklı olabilir.

Cihazınızı adaptörde kullanırken mi aşırı ısınma yapıyor yoksa batarya kullanımında da yapıyor mu?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Deathwing Öncelik geçmiş olsun. Hp pavilion dv serileri yılladır sorunlu cihazlar. Mavi ekranın birçok nedeni olabilir görmeden birşey demek dogru değil.Usblerin çalışmaması ise soğutucunun fazla akım çekerek güney chipseti bozmasındandır. Sana tavsiyem biran önce servise vermen. Sogutucu kullandım deme, kullanıcı hatası olarak görüp onarım yapmayabilirler. Isınma konusunda ise, dv serisi hep ısınır, nickinden de anladıgım kadarı ile oyun oynuyorsun. Oyun için yapılmış cihazlar değildir.

Deathwing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Minidump klasörü boş gizli dosya bile yok :( cihaz adaptördeyken de batarya kullanırken de ısınıyor. Ancak yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir program açtığımda amd ekran kartını kullanırken ısınıyor.
Hangman35 teşekkür ederim. Evet boş vakitlerim de merak saldığım bir kaç oyuna bakıyorum. Alırken program oyun herşeyi kullanacağım demiştim. Özelliklerine göre fiyatı çok iyi diye tavsiye ettiler hpyi. Eskiden compaq ve msi kullandım böyle sorunlar yaşamadığım için bilmiyordum. Bilgisayar geldiğinden beri aşırı ısınıyordu. Bende birden bozup atılmasın diye soğutucu kullanmayı düşündüm ancak şu anda bilgisayarda ısınma harici ekstra bir sorunum yok. Usb ile bağladığım her şey çalışıyor. Ancak soğutucuyu dün verdim geriye eğer kendi hataları olduğunu kabullenirlerse iade alacaklarmış.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
internette araştır ve otomatik restartı kapatmayı bul eğer otomatik restartı kapatırsan maci ekranı not edebilirsiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar aynı ürün bende de var kesinlikle yazımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum, mavi ekran hatası aşırı fan sesi ve sık çalısması gibi sıkıntılar bendede oluyo campaq kullandığım için hp den vazgeçmedim ama çok pişmanım sakın ola baska arkadslar almasın i7 işlemcili performans bilgisayrı diye aldım ama nafile pek memnun değilim. Bilgisayarımı Hp teknik servistekiler Rovebery den yeniden kurmamamı solediler yaptım belli bir süre sıkıntı yasamadım ama yine mavi ekran hatası ve asırı ısınma sıkıntısı yasamaya basladım fan sesi cabası , sormak istediğim servise gonderirsem ne gibi birseylen karsılasırım ürün geri iadesi sanırm kabul edilemz.....

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hp de alınabilecek makine belli Kurumsal seri olan Probooklar en son bir müşterime 4540s aldım son derece sorunsuz makine fiyatlarıda uygun ve teknik servisi kurumsal ürün olduğu için farklı ve serviste kaldığı müddetçe mail ile günü gününe bilgilendirme yapıyorlar ...

Hp cihaz isteyen mutlaka Probook 4540s yada 4545s e baksın