HP bios yazılımı gerek !

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Arkadaşlar bana öyle bir bios yazılımı gerekki fan sürekli maximumda çalışsın. Ben çok anlamadığım için bu sürümlerden fazla bilmiyorum ama kurabilirm. Nedeni ise şuanki fanım çok yavaş dönüyö bazen hızlanıyo o zaman sorun yok. Sanırım tozlanma var. Servise gönderene kadar boyle idare edicez artık, neyse leptop modeli ve markası :

HP Pavilion dv6-6115st Entertainment Notebook PC
Bu arada bende araştırıyorum bu konuyu bir tane forumda buldum ama biraz eski yazılım olduğundan yuklemedim şuanda en son buna güncelledim F.1B
İşi bilen ve ilgilenen kişiler bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bu arada vermem gereken başka bilgiler varsa unuttuğum onları söylersiniz.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bios yazılımı fan icinmi :) kardeş herhalde sen bilgisayarını tamamen sistemi silme derdindesin BİOS dediğin riskli bir işdir ufak bir hata sana pahalıya mahal olur her önüne gelen bios yazımını yükleyemesin hem nerden kaanat getirdin fanın hızlı dönmesiyşe bios la ilgili nerden okudun kim sana söyledi Fanlar sürekli hızlı calışmaz bilgisayara yükleme ısınma oldumu hızlı calışır oda soğutması icin eğer senin bilgisayarın ısısı normalse fan yavaş calışır ısındımı hızlı calışır sistem bunu kendi otomotik ayarlıyor yine söylüyorum fanın bios la alakası yok anlamadığın belli bu işde sana nasiyat uğraşma yoksa başına dert alırsın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sana bu akılı kim vermişse git onun aklına bir fan tak aklı biraz sağusun bir daha kimseye yanlış bilgi vermesin.:)

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Bios yazılımı fan icinmi :) kardeş herhalde sen bilgisayarını tamamen sistemi silme derdindesin BİOS dediğin riskli bir işdir ufak bir hata sana pahalıya mahal olur her önüne gelen bios yazımını yükleyemesin hem nerden kaanat getirdin fanın hızlı dönmesiyşe bios la ilgili nerden okudun kim sana söyledi Fanlar sürekli hızlı calışmaz bilgisayara yükleme ısınma oldumu hızlı calışır oda soğutması icin eğer senin bilgisayarın ısısı normalse fan yavaş calışır ısındımı hızlı calışır sistem bunu kendi otomotik ayarlıyor yine söylüyorum fanın bios la alakası yok anlamadığın belli bu işde sana nasiyat uğraşma yoksa başına dert alırsın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sana bu akılı kim vermişse git onun aklına bir fan tak aklı biraz sağusun bir daha kimseye yanlış bilgi vermesin.:)
Peki o zaman, bende biliyorum ısı değerleriyle olduğunu da benimki 85 dereceye çıktınmı da aynı dönuyör yani nerdeyse hiç dönmüyor . bir yerde bunun biosta okunan yanlış ısı değerlerinden olabileceğini okumuştum ondan dedim. Neyse iyi bir fırça yedik galiba :D dahada uğraşmam servise vericez yapsınlar zaten garantiside var.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Garanti devam ediyor ise hiç uğraşmayın yan yollarla. :) Gönderin servise belki bir donanım arızası olabilir.