Hotmail Hesabına Thunderbird İle Ulaşmak

gipsymoon01

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mozilla Thunderbird artık birçok kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu programa Outlook Express’ten geçenlerin en büyük şikâyetlerinden birisi de Hotmail hesaplarına bu programla ulaşamaktı. Ulaşamamaktı diyorum çünkü artık ulaşabiliyoruz.
Bu ipucumuzda Hotmail Popper programı ve Thunderbird programlarını kullanarak hotmail hesabımızı sanki bir POP3 gibi kullanabileceğiz. Hemen başlayalım.

1-) http://www.fitsoftware.com/hotpop/ adresinden Hotmail Popper isimli küçük bir program indiriyoruz. Maalesef program ücretli ve deneme sürümünde kısıtlı bir özelliği var. Kısıtlı olan bu özelliği sebebiyle toplam 100 mesaj alıp gönderebiliyoruz.

2-) Hotmail Popper programını kuruyoruz ve çalıştırıyoruz. Hiçbir ayar yapmamıza gerek yok.

3-) Şimdi Thunderbird programımımızı açalım. Aşağıdaki resimlere bakarak işlemleri sırası ile uyguluyoruz.

1.gif

2.gif

3.gif

4.gif

5.gif

6.gif

7.gif

8.gif

DIKKAT !!
Web üzerindeki hotmail hesabınızın “Gelen Kutusu”nda bulunan tüm mesajlar bilgisayarınıza inecektir. Yani web üzerinden hotmail hesabınıza girdiğinizde “Nereye gitmiş mesajlarım ?” dememeniz için sizi baştan uyarıyorum. Mesajlarınız “Çöp Kutusuna” taşınmıştır.
ALINTIDIR

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
İlk iki maddede bahsedilen programa ihtiyacınız yok, direk ayarları yapmanız yeterli.

Tüm mesajlarınızın öncelikle inmesini engellemek için sondan ikinci resimdeki tüm sesajları indir işaretini kaldırabilirsiniz.

Daha sonra thunderbirdden hesap ayarlarına gelip oradan da sunucu ayarlarına geçerek iletileri sunucuda bırak seçeneğini seçerseniz, hem bilgisayarınıza iner hemde internetteki gelen kutunuzda saklayabilirsiniz.

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Teşekkür ederim çok işime yaradı.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben çok gariptir ki, iki Hotmail hesabımdan biri ile ulaşabiliyorum e-postalarıma. :unsure: (Hiçbir ayar yapmadan, Thunderbird 3 ile.)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Ben çok gariptir ki, iki Hotmail hesabımdan biri ile ulaşabiliyorum e-postalarıma. :unsure: (Hiçbir ayar yapmadan, Thunderbird 3 ile.)

Thunderbird programı otomatik olarak ayarları bilgisayarınızdaki başka bi mail programından almıştır....

Rapx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Thunderbird 3 Portable kullanmaya çalışıyorum. Ne gmail ne de hotmail hesabı bağlıyamıyorum. yardımcı olabilir misiniz?

mcb77

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
2
Bu sorun yüzünden windows live Mail 'i kullanmak durumunda kalmıştım. Tekrar kurulum gerektiğinde tilkiye dönebilirim yine. Teşekkürler bilgilendirme için.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ThunderBird'ümde 4 Hesapım Var Hepsinede Sorunsuz Ulaşıyorum

Herhangi Bir Programada İhtiyacınız Yok

Dosya/Yeni/Posta Hesabı Dizelerini Kullanıp Posta Hesabınızı ve Parolanızı Yazın Ayarları Kendi Otomatik Yapıyor