Hostingden başka VDS'ye transfer - Çözüldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bilm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bilm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce vds yada çeşitli sunucu kiralayan/alan arkadaşımız varsa, yardım etmesini rica ediyorum.
Sıkıntım bir hostingde bulunan dosyaları vb, yeni almış olduğum sunucuya taşımak istiyorum.
Fakat ilk defa bir vds aldığım için acemilik çekmekteyim.

Bunun için ne yapmam gerekiyor, teorik olarak yardım istiyorum.

Teşekkürler

yada u.cwq-28@hotmail.com adresini eklerseniz sevinirim.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ikisi de cpanel kullanan sistemler midirler? eğer öyle ise panelden tam yedek alıp diğerine yükleyebilirsiniz. whm'de cpanelden taşıma da olabilir.

UzmanWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk denemen gereken tam yedek yeni sunucuda denemek.Yedeği sunucuya uzaktan bağlanıp, direk sunucuya indirirsen 10/1000 Mbit desteğinden dolayı daha hızlı iner.İşe yaramazsa Firmadan site dosyalarını sıkıştırıp ftp alanına atmalarını isteyebilirsin.Veritabanını da phpmyadmin veya plesk panelden yedekleyip yeni sunucuya aynı yöntemle yükleyebilirsin.Son olarak eğer sql veritabanı taşıması sırasında Türkçe karakterlerde sorun olursa eski firmadan direk sunucu üzerindeki sql dosyalarını sıkıştırıp sana göndermelerini isteyebilirsin.Yeni sunucuda sql dosyalarının tutulduğu klasöre dosyaları kopyalarsın.Böyle bir durumla karşılaşmış ve bu şekilde çözmüştüm.

Bilm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Cpanel yada herhangi bir panel vermediler, ama tahminen almam gerekiyor sanırım :)

Ftp alanını bile bulamadım çünkü yok çok karışık bir sistem netKVM denilen bir panel var ondada sunucu yeniden başlıyor ve öyle erişim yapılması gerekiyor.
--

Centos 'a herhangi bir panel vermiyorlar ama şöyle ubuntu yada debian sunucusuna geçersem plesk panel veriliyormuş. Bu şekilde yapabilirim sanırım, ne dersiniz?

Bilm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun çözülmüştür, teşekkürler