Hostesler o reklamı yayından kaldırttı

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
513654_detay.jpg

Deodorant reklamında hosteslerin cinsel obje olarak gösterildiğini öne sürmüşlerdi

Havayolları Kabin Memurları Derneği'nin, "Axe Etkisi" reklamı için yaptığı itiraz sonuç verdi. Reklamda hostesleri 'cinsel obje' olarak gösterdiği iddia edilen Axe, reklamları durdurduğunu açıkladı.

Havayolları Kabin Memurları Derneği'nin, 'Axe Etkisi' reklamı için yaptığı itiraz sonuç verdi. Reklamda hostesleri 'cinsel obje' olarak gösterdiği iddia edilen Axe, reklamları durduğunu açıkladı.

Axe'ın Ürün Müdürü Selin Postacılar imzası ile yayınlanan açıklama özetle şöyle: "Tüketicisiyle her zaman esprili ve eğlenceli bir dil kullanarak iletişim kuran Axe, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki toplumların gelenek ve göreneklerine de her zaman saygıyla yaklaşmaktadır.

Türkiye'de AXEJet uygulamalarında herhangi bir meslek grubu adres gösterilmemekte olup, yurtdışında kullanılan içerikte herhangi bir değişiklik yapılmaksızın uygulanmıştır. Global reklam kampanyasının hayata geçtiği ülkelerde verilmek istenen mesajların, güldürü temasının dışında yanlış algılanması durumuyla karşı karşıya kalınmamış ve amacına uygun bir içerik taşıması dolayısıyla kampanya başarıyla uygulanmıştır. Havayolları Kabin Memurları Derneği'nin reklamla ilgili gösterdiği hassasiyeti önemsiyor ve dikkate alıyoruz. Bu bakış açısı ile reklamlarımızı durduruyoruz."

haberturk

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
reklamın başında dedim uçaklar artık böyle olucaksa okula bile böyle gitmek lazım diye ama reklamın sonunda deodorant reklamı olduğunu görünce kötü oldum :P:P

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Geçen gün migrosta bu kostümü giymiş elinde AXE deodorant tutan bir kız gördüm :D Güzeldi ama :P

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ben bunu okuyana kadar ucak reklamı sanıyordum :D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bizde böyle bir etki oluşmadı diye dava açalımmı :)