Hollywood’un Dublajcıları

Reaksiyon puanı
31
Dünya starlarını Türk sesiyle bize tanıtan dublaj sanatçıları gizli kahramanlar olarak kabul ediliyor.
Aslında hayranı olduğumuz yabancı yıldızlar başarılarını bir nebze de olsa onlara borçlular.
İşte Hollywood starlarının seslendirmesini yapan ve sesi özdeşleşen ünlüler:

JACK NICHOLSON: Batman, Ölüm Kapıyı Çalınca ve daha birçok filmlerinde Jack Nicholson’ı seslendiren Nüvit Candener’in sesi sanatçıyla özdeşleşti.

ANTONIO BANDERAS: Sanatçıyı Kuralsızlar, Zorro Efsanesi gibi daha birçok filminde Cem Kurdoğlu seslendirdi. Türk izleyicisi için Kurdoğlu’nun sesi bir anlamda Banderas’ın sesi oldu.

MEL GIBSON: Hollywood’un ünlü yıldızını birçok filminde Volkan Ateş Akyılmaz seslendirdi. Gibson, Volkan Ateş Akyılmaz’ı resmi sesi olarak onayladı.

CHARLIZE THERON: Aeon Flux, Tek Başına, Şeytanın Avukatı filmleriyle beyazperdenin unutulmaz isimleri arasına giren Charlize Theron’a ülkemizde Burcu Basaran sesiyle hayat veriyor.

KEVIN COSTNER:Kusursuz Dünya, The Bodyguard, Düşler Tarlası, Aşkın Gücü filmlerinde Costner’in sesini Sungun Babacan seslendiriyor. Ünlü oyuncuyu başka biri seslendirdiği zaman hayranlarından forum sitelerinde tepki mesajları yağıyor.

NICOLAS CAGE: Kaya, Fırtınalı Hayatlar ve daha birçok filminde Nicolas Cage’a seslendirme yapan sanatçı Uğur Taşdemir’in sesi çok beğeniliyor.

TOM CRUISE: Vampirle Görüşme, Azınlık Raporu gibi dev yapımlarda Tom Cruise’u seslendiren Songun Babacan’ın sesi, 2007 DNS ödül töreninde ‘Özdeşleşen Ses Ödülü” aldı.

BRAD PITT: Meet Joe Black, Vampirle Görüşme filmlerinde Brad Pitt’i, Murat Şen seslendiriyor.

KIM BASINGER: Asla Asla Deme, Giriş Kapısı ve birçok filminde Basinger’a ses veren Figen Sumeli özdeşleşen seslerin başında geliyor.

MOORE: Mr.Brooks, Kusursuz ve daha birçok filmde Demi Moore’u başarıyla seslendiren Berna Başer’in sesi dünya starının bile hoşuna gitti.

LEONARDO DI CAPRIO: Kanlı Elmas, Titanic gibi Caprio’nun Türk izleyicileri tarafından sevilmesini sağlayan rolleri seslendiren Ahmet Taşar’ın
sesi geçen süre içerisinde Caprio ile özdeşleşti.

JODIE FOSTER: Ünlü yıldız birçok filmini Zeyno Eracar seslendirdi. Forum sitelerinde de Zeyno Eracar’ın sesinin Foster’ı çok iyi yansıttığını belirten sinemaseverler, ikilinin özdeşleşti konusunda birleşiyor.

JİM CARREY:Yekta Kopan.

Kaynak: BUGÜN GAZETESİ (Batuhan ÖZKARDEŞLER)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Dublajcıdan da bu beklenirdi. Güzel konu fakat birer tane de küçük fotoğrafları olsaymış daha iyi olurmuş. :D

Reaksiyon puanı
31
Dublajcıdan da bu beklenirdi. Güzel konu fakat birer tane de küçük fotoğrafları olsaymış daha iyi olurmuş. :D
Bak bu resim olayı hiç aklıma gelmemişti aklınla bin yaşa :D
------
Ama düzenleme sürem bitiyor yetişmez :(

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Speedy gonzales'in dublajcısı kim sen bilirsin benef :D

Reaksiyon puanı
31
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] belki ilgini çeker içindeki dublaj aşkı açığa çıkar :D

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dünya'da dublaj konusunda en iyi ülke Türkiye'dir ve bu birçok platformda da desteklenmiştir. Fakat sektör kendi içinde mafyavari çalıştığından belirli isimler harici diğer seslendirmenler ne yazık ki çok komik rakamlara çalışıyorlar.

Reaksiyon puanı
31
Dünya'da dublaj konusunda en iyi ülke Türkiye'dir ve bu birçok platformda da desteklenmiştir. Fakat sektör kendi içinde mafyavari çalıştığından belirli isimler harici diğer seslendirmenler ne yazık ki çok komik rakamlara çalışıyorlar.
Hepsi birbirinden kıymatli lakin Sungun Babacan'ın yeri çok farklı bu işe yıllarına vermiş biri.

Reaksiyon puanı
2,148
Her filmde aynı sesi duymaktan sıkıldığım için izlemiyorum dublajlı.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556
@topalsolucan belki ilgini çeker içindeki dublaj aşkı açığa çıkar :D

o değil de geçen gün bir japon anime filmini ingilizce dublajlı izledim, resmen mest oldum. adamlar zaten dublaj işinde dünyada 1 numaralar, üstüne ingilizcenin albenisi de eklenince tadından yenmiyor. dedim ki keşke hollywood yapımı filmlere de dublaj yapsalar. hatta türk filmlerine bile. :)

Reaksiyon puanı
31
o değil de geçen gün bir japon anime filmini ingilizce dublajlı izledim, resmen mest oldum. adamlar zaten dublaj işinde dünyada 1 numaralar, üstüne ingilizcenin albenisi de eklenince tadından yenmiyor. dedim ki keşke hollywood yapımı filmlere de dublaj yapsalar. hatta türk filmlerine bile. :)
Lütfen git yat :P

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bence de git yat :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
MuhteşemYüzyıl.BL100.eng.sub :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556

tumblr_max0v7FBUC1rf8fybo1_400.gif