Hollanda 1 - 3 Almanya Euro 2012 B Grubu

Sizce Hollanda ile Almanya arasında oynanacak mücadelede gülen taraf hangisi olur?


  • Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

Bu konuyu okuyanlar

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
"Ölüm Grubu" olarak nitelendirilen B Grubu'nda Almanya, Hollanda'yı Gomez'in golleriyle mağlup etti ve çeyrek final için dev bir adım attı. Bastian Schweinsteiger iki asistle galibiyette önemli rol oynadı.

almanya_haberici_A31FY.jpg


Avrupa Futbol Şampiyonası (B) Grubu'nda yapılan maçta Hollanda ile Almanya karşı karşıya geldi.
Portekiz'i Gomez'in golüyle 1-0 mağlup eden Almanya, Hollanda engelini de Gomez'in golleriyle geçti ve çeyrek final yolunda dev bir adım attı.

İlk maçta Danimarka'ya kaybeden Hollanda ise Almanya mağlubiyetiyle gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Ukrayna'nın Kharkiv kentinde oynanan karşılaşmanın ilk net gol pozisyonunu 6. dakikada Robin Van Persie yakaladı. Hollandalı oyuncunun sert şutunda kaleci Neuer gole izin vermedi.

Hollanda, Almanya kalesinde etkili olmasına karşın 24. dakikada Mario Gomez, takımını 1-0 öne geçirdi. Bastian Schweinsteiger'in ara pasında topla buluşan ve topu çok güzel bir şekilde önüne alarak kaleciyle karşı karşıya kalan Gomez, düzgün bir vuruşla skoru değiştirdi.

Arjen Robben'in uzaktan şutlarıyla etkili olmak isteyen Hollanda, 38. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Müller'den pası alan Schweinsteiger, ceza alanına hareketlenen Gomez'le topu buluşturdu. Ceza sahasının sağ çaprazından şık bir vuruşla fileleri havalandıran Gomez, takımının ve kendisinin ikinci golüne imza attı.
İlk yarının uzatma dakikalarında Almanya üçüncü gole çok yaklaşsa da karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünde başka gol olmadı ve Almanya devreye 2-0 üstün girdi.

İkinci yarıya Hollanda iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Afellay ve Vam Bommel kenara alınırken, Van Der Vaart ve Klaas-Jan Huntelaar oyuna dahil olan isimler oldu.

52. dakikada Mats Hummels'in şutunda kaleci Maarten Stekelenburg topu kornere çeldi ve üçüncü gole izin vermedi.

Ataklarını sıklaştıran ve Almanya kalesinde gol arayan Hollanda, Robin Van Persie ile etkili oldu. Ceza alanına girer girmez çok sert vuran Persie, kaleci Neuer'e takıldı.

Kaleyi uzaktan şutlarla yoklayan Hollanda'da Persie'nin yanı sıra Sneijder ve Robben de ceza alanı dışından tehlike yaratmak istedi.

Dakikalar 74'ü gösterdiğinde Hollanda, Almanya karşısında farkı bire düşürdü. Ceza sahasının önüne kadar topla ilerleyen Robin Van Persie, yay üzerinden sert bir vuruşla Neuer'i mağlup etti ve farkı bire indirdi. Hollanda turnuvadaki ilk golünü atarken, Almanya da ilk golünü yedi.

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Hollanda, Van Persie ile eşitliği getirecek golü ararken, Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt da maçın 83. dakikasında Robben'in yerine oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Almanya karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.




Kaynak
 

Koca Adam

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
4,114
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
kg var :) bence çok güzel bir maç olacak ...
 

buroodriver

Asistan
Katılım
29 Mart 2012
Mesajlar
373
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
bence seyir zevki çokta yüksek bir maç olmayacak.Nedense bu turnuvada bu sene şuana kadar hep böyle oldu.Büyük maçlardan pek zevk almadım.Mesela Ukrayna-İsveç maçı şuana kadar izlediğim en iyi maçtı.Ama belki bu maçta yanılırım inşallah zevkli olur .

Maç 2-2 berabere biter ;)
 

Link

Müdavim
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,746
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
1-0 hollanda alır.
 

acabuco4

Müdavim
Katılım
26 Ekim 2008
Mesajlar
4,007
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Hollanda kadar ruhsuz bir takım görmedim ben .

Dipnot : Hollanda gol attığında farkında olmadan Gool diye bağırdım , seviyorum elemanları , ama takım ruhu sıfır .
 

Son mesajlar

Üst