Hızlı, Masum Ve Hesapları Boşaltıyor

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
ESET, dünya genelinde hızla yayılan yeni bir virüse dikkat çekiyor. Delphi tabanlı program kullananlar "Win32/Induc.A" virüsünün tehdidi altında.

Eset Virüs Laboratuarı'dan verilen bilgiye göre, Delphi tabanlı program kullanıcıları yeni bir virüs tehdidi ile karşı karşıyalar. Win32/Induc.A direk olarak.exe dosyaları yerine Delphi IDE'sini etkileyen yeni bir virüs. Virüs'ün bulaştığı bir makinede derlenen tüm uygulamalar aynı şekilde etkileniyor. Virüs'ün kendisi yıkıcı bir özelliğe sahip değil fakat hızla yayılmak için yenilikçi ve yaygın olmayan teknikler kullanıyor. ESET'in erken uyarı sistemi ThreatSense.Net sayesinde virüsün ortaya çıkmasının ardından ilk 24 saat içerisinde ESET'in eline 30.000'in üzerinde benzersiz örnek geçti ve bunların büyük çoğunluğu virüsten etkilenmiş yasal uygulamalar.
ESET%20nod321251128165.jpg
Virüsün ilk örneklerinin Nisan 2009 tarihinde ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Bu güne kadar sessiz sedasız tespit edilmeden gelmiş olmasının sebebi ise Delphi programlama dilinin hacimli ve çok katmanlı, buna karşın virüsün kendisinin oldukça küçük olması

Delphi IDE kullanan yazılım geliştiricilerin özellikle dikkat etmesi gereken durum antivirus programı tarafından tespit edilen Win32/Induc.A virüsünün false-positive (yanlış tespit) olmadığıdır. Integrated Development Environment'ın (IDE) bu virüsten etkilenmesi sonucu bu ortamda derlenen tüm uygulamalar da etkilenecektir. Sonuç olarak yasal bir uygulama satın alan son kullanıcı uygulamayı çalıştırdığı anda virüs tehdidi ile karşılaşacaktır. Bilgisayarında Win32/Induc.A tehdidi tespit edilen son kullanıcılar vakit kaybetmeden uygulama geliştiricileri ile irtibat kurmalılar.
:: Böyle bir tehdit ile karşı karşıya kaldınız mı?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben eset e inanmıyorum. sebeplerine gelince delphi yada sahibi olduğu borland firması böylesine bir riski göze alabilirmi? dünyada delphi ile derlenmiş milyarlarca yazılım var. daha eset dünyada yokken borland vardı. pascal dünyanın en eski program derleyicisidir ve borlandındır. sizce borland kendi derleyicisi olan delphi deki böylesi bir riski göze alabilirmi? hiçbir derleyici bunu göze alamaz. madem eset o virüsü buldu neden diğer antivirüs firmaları o virüsü bulamadı yada açıklama yapmadı.ben size sebeplerinide açıklayayım..

1) microsoft borlandı satın almak istedi ama borland satmadı. C ve .net derleyicileri geliştirerek tekel olmak isteyen microsoft kendisine hizmet ettirdiği eset e talimat verdi ve borlandı ve delphi de sorunlar olduğunu söyleyerek insanların kafasında soru işaretleri oluşturmaya çalışıyor.

2) hernedense sadece eset in yakalayabildiği bu virüs konusunda diğer firmalardan ses seda yok, ki olsa bile ben inanmam çünkü hiçbir program derleyicisi böylesi bir açık veremez.yukarıdada dediğim gibi delphi ile yazılmış milyarlarca uygulama var dünyada.

3) eset efendisi olan microsofta çok iyi hizmet ediyor bakalım microsoft eset i nasıl mükafatlandıracak?

4) eset önce kendi işine baksın, biz Türk yazılımcılar bile eset in yakalayamadığı sıradan virüslerle cebelleşirken borland a çamur atmayı bırakıp işini yapsın.bize paramızla hizmet ediyor.bedava kullanmıyoruz biz eseti.

sonuç olarak insanlara durduk yere çamur atmak ayıptır günahtır. insanların emeklerine saygısızlıktır.Size sormak istiyorum dünyada derlenmiş milyarlarca uygulaması olan bir firma böyle bir açık verebilirmi?
ben kendi fikrimi söyleyeyim; eset yalancıdır, esetin bu açıklamasını yapan yöneticisi esetten daha yalancıdır. bize ispatlasınlar nerede bu 30 bin zararlı uygulama? sadece eset mi bulabildi bunu?