Hızım 8 Mb dan 2 Mb a Düştü

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Arkadaşlar daha dün gece 4 gb ı 800 kb la indirdim bugün speedtest e giriyorum ve 2 mb yazıyor bu neden oldu daha önce indirmeye bağlı bir hız düşümü yoktu yani o ay onlarca gb da indirsem hızım düşmüyordu bu neden olmuş olabilir? Türk telekomu arasam 2 saat saçmalıycaklar genel bir düşüş mü var bunu öğrenmek istiyorum.

bitiktaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Karlı havadan dolayı hız düşmesi var bende de. Bende 8mb NetLimitsiz var aslında hiç memnun deilim fileserverdan freeden download yapıyorum hızım 9kb-80kb arası ancak :S neden böyle anlamadım. Youtube videoları indirirken geceleri 400kb görüyorum en fazla. 15 gb lık kotam dolmuyor,dolduramıyorum ! Zaten berbat bi bağlantım vardı karlı hava geldi video izleyemez oldum.
TTNETe paramı helal etmiyorum mecburiyetten ödüyorum (sözleşme)

Not: TTNET Hız Testi yapıyorum 4-5mb çıkıyor ama bi video izlenmiyor ??? Virüs yada takıntı yok cihazda...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Valla ben memnunum ttnetten. En azından hızımdan. 1 mbit bağlı. Az önce rapidde free 120 ile indirdim 130 mb dosyayı

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Umarım karlı havadandır spedtest de bazen 2 mb ı bazen 3 mb ı gösteriyor umarım teknik arızadır :(

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Hızını sabitlemişlerdir belkide bende öyle olmuştu ttnet i arayıp düzelttirmiştim ..

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
İyide bu sayfadaki sorunların hepsi genelde kalıcı ben daha düne kadar 8 mb hız kulllana biliyordum şuan 2 ile 3 arası gidip geliyor.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Sorun şu an i,tibari ile düzeldi arkadaşlar sanırım ms ping oranı demin 200 olduğu için düşüktü :)

Gerçi hala speedtest mater 8 mb ı bulmadı ama şuan 6 çekiyor geçici olduğunu öğrendiğime göre sorun yok :)

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bazen oluyor böyle.

Arkadaşım aradı ardından hızı düzelttiler ama sonra 15 gb kota uygulamasını uyguladılar :D

Sakın arama bekle derim ben.

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Modem arayüzünden hızınızın kaç mbit gözüktüğüne bakın. Orada 8 mbit gözüküyorsa hatlardandır ya da dosya indirdiğiniz serverla ilgilidir.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Hız yine düştü ping oranı aşağıdaki gibi

30093465.png

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
İyide bu sayfadaki sorunların hepsi genelde kalıcı ben daha düne kadar 8 mb hız kulllana biliyordum şuan 2 ile 3 arası gidip geliyor.
Arkadaşım eğer sen Netlimitsiz tarifdeysen ttnet sana 8 megabit hızı garanti etmiyorkiii 8 megabite kadar diyor yanii bu demek oluyorki hızın 2 de olur 3 te olur 4 te olur yani bigün 8 olur bigün 1 bu değişkendir BİZ BUNU KABULLENDİK SENDE KABULLENSEN İYİ OLUR....

Ayrıca @Bitiktaş arkadaş bişey söylemiş mesela 4 megabit internet var ama video izlemekte zorlanıyorum valla bu sorun bendede var... Valla 4 megabit internet var video izleyemiyorum ne iş????

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Arkadaşım eğer sen Netlimitsiz tarifdeysen ttnet sana 8 megabit hızı garanti etmiyorkiii 8 megabite kadar diyor yanii bu demek oluyorki hızın 2 de olur 3 te olur 4 te olur yani bigün 8 olur bigün 1 bu değişkendir BİZ BUNU KABULLENDİK SENDE KABULLENSEN İYİ OLUR....

Ayrıca @Bitiktaş arkadaş bişey söylemiş mesela 4 megabit internet var ama video izlemekte zorlanıyorum valla bu sorun bendede var... Valla 4 megabit internet var video izleyemiyorum ne iş????

500 mb lık bir videoyu izlemek ayrıdır 5 mb lık bir video yu izlemek ayrıda youtube vb sitelerde son ahtırladığımda izlediğiniz videosnun boyutunu göremiyordunuz :mrgreen: Kısacası mesela ben bir sitedeki oyun incelemelerini sorunsuz izlerken (daha düne kadar) youtube daki bazı gameplay videoları aşırı yavaş oluyordu görünüşte iki videoda aynı kalite gibi ama sonuçta boyutları farklı olabilir ayrıca sitenin sunucularındaki ir yavaşlıkta olabilr. Ve benim net hızım şehir efsanelerinin aksine şuana kadar hiç düşmemişti yılda 2-3 kez düşmüştür oda 3-4 saatliğine umarım buda böyle ir sorundur bilenler için ping oranına tekrar dikkat çekmek istiyorum.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Sınırsız olsanızda 15 yada 20 gb geçince 2 ye düşüyor hızınız .

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bnde 8 mbt sınırsız internet var kotalı değil yani. ama hızımız o kadar kötü ki bezdirdi bizi artık. doğru dürüst facebook dan video bile izleyemiyoruz ne zamndır. hele bugün resim bile açmıyodu walla. araadık ttneti birsürü saçma sapan şey dedi. napcaz bilmem

bitiktaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@muratflash Valla 8mb Net Limitsizle youtube facebook videoları izleyemiyorum aynen. 8kb-15kb gibi komik rakamlarla download yapıo. Kıbrısta 512lik netim vardı bundan kat kat daha indiriyordu. Ozaman ttnet 11214124MB e kadar diye kampanya yapsın ama 256kblık net versin adilmi bu ? BENCE DENEME SÜRESİ OLMALI HEMEN SÖZLEŞME DOĞRU DEĞİL SONUÇTA GÜVENİP SATIN ALIYORUZ....
Ve bide

Pingtest Test nedir? Ne işe yarar?
Packet loss %0
Ping 95
jitter 105
Bu değerler neyi ifade ediyor. İngilizcem var ama teknik kelimeler sanki?

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
@muratflash Valla 8mb Net Limitsizle youtube facebook videoları izleyemiyorum aynen. 8kb-15kb gibi komik rakamlarla download yapıo. Kıbrısta 512lik netim vardı bundan kat kat daha indiriyordu. Ozaman ttnet 11214124MB e kadar diye kampanya yapsın ama 256kblık net versin adilmi bu ? BENCE DENEME SÜRESİ OLMALI HEMEN SÖZLEŞME DOĞRU DEĞİL SONUÇTA GÜVENİP SATIN ALIYORUZ....
Ve bide

Pingtest Test nedir? Ne işe yarar?
Packet loss %0
Ping 95
jitter 105
Bu değerler neyi ifade ediyor. İngilizcem var ama teknik kelimeler sanki?

Kardeş senin durum gerçekten vahimmiş TTneti ara. Bunlar o pakete göre hız değil bir kere neredeyse netin kopacak :).

bitiktaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@acer ama sorun şuki hız testi yapıncada hızım 5 mb gösterio. ttnete ne dicem ??? Sorun yok diyorlar. Cİhanda virüs felanda yok. Bakır tellerdenmi sıkıntı var nedir sorun çözemedim. Dns ayarıda normal, serveramı uzak kalıorumki ,başka server seçme şansı varmı? bite şu değerler nedir yukardaki ping testtinden jitter 105 çıktı
Tşkrler.

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hızlarınız 512 kbit'e düşmüş olabilir mi? Modem arayüzünden baktınız mı?

Netlimitsiz tarifedeyim, 2 mbit alabiliyorum.

Edit: Google DNS kullanıyorum. Youtube'da da 200 kb civarında downloadla izliyorum.