Hız sorunu

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
arkadaşlar şuan 8mb net lımıtsız tarıfe kullanıyorum (adil kullanım haklı).Eskiden 1 mb 4 gb kotalı nettım vardı .telefon ıle arayıp öve öve ömrumu yedıler kardeşlerımde flım muzık ındırırız egtım setı ındırırız dıye verdı gazı aldık lımıtsızı . ilk başlarda 200 kbps hız ıle ındırıyorduk (1.6 mb hız sanırım) ttnet merkezıne gıttık sorduk efendım yawaş yawaş artıcak dedıler yolladılar. Aradan 2 yıl geçtı halla artıcak :laugh: sınırımden gülüyorum . ıletışım yerıne maıl attım yazı yazdım hızınızı 8mb yukseltık dedıler hıç bır artış olmadı .Bölge mudurlugu aradı efendım bız 8 mb yolluyoruz sız 2 mb alıyorsunuz sorun pc dedır dedı ıkı pc var modemıde degıştırdım dedım . bekleyın dıyıp gene aradılar bırısı kufreder gıbı fırca cekerek konuşuo alt yapın bunu desteklıyor dedı .2 haftaya çözulucek dedı 4 ay gectı gene tık yok modemımın ara yuzu bu
Ekli dosyayı görüntüle 7269

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çoğu kişide bu sorun var. bugün bu hız sorunu için aradılar santral uzak olduğumdan hat 1 mb hızı destekliyomuş auto santrl gibi bişey bağlamaları gerekli santral dediler bunun için sizin yerinizie başvuru yaptık dedi telefondaki yetkili o dediği nedir bilmiyorum eğer onu yapamıyolarsa yapacak başka bişey yok dedi kısaca son umut o dediği auto santrl ne ise onun kurulmasını beklicem.

Jaguar66

Asistan
Reaksiyon puanı
0
8Mbps net bağlatıyorsun fakat sen 2 Mbps internet kullanıyorsun. Bu senin bilgisayarından kaynaklanan bir sorun değil evin ve santral arası (internetin geldiği bölge) ile alakalı. Ne kadar yakın isen santrale o kadar çok internet hızın artar. Torrent programı kullan. Tavsiye istersen "utorrent 3.0" indirebilirsin. Benimde 1Mbps idi bağlantım daha sonra 8Mbps ye çevirdim + torrent kullanıyorum 700-800 kb ile download yapıyorum.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
6mbit alıyorsun işte orada yazıyor veri oranı. Hatta snr değeri güzel duruyor daha da arttırılabilir geliyor bana

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Modem değerlerine göre 5-6 civarında hızınız var zaten.

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
1637073491.png

--- Mesaj Güncellendi ---

arkadaşlar hızım neden bu degerde o zaman anlıyamıyorumki :/

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz size ulaşıp yardımcı olabiliriz. Teşekkürler.

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz size ulaşıp yardımcı olabiliriz. Teşekkürler.

sizinkisi dostlar alışverişte görsün.

aynı sorun bende de vardı(ki halen devam ediyor), 1-2 ay düzelteceğiz diye oyaladınız,sonra da altyapı bahanesine yapıştınız ve arıza kaydını kapattınız.

rocky76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence resımdekı ıp adresını gızlemelısın porttan sızabılırler..kotu amaclı ınsan cok

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ttnet destek arkadaş benı aradı .göruşmemızın sonucunda alt yapımın degışmesı gerektıgını ttnetın yapabılecegı bışey olmadıgını söyledı

CEZALAND

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttnet destek arkadaş benı aradı .göruşmemızın sonucunda alt yapımın degışmesı gerektıgını ttnetın yapabılecegı bışey olmadıgını söyledı
Benide aradılar 2 kez her seferinde arıza kaydı açıldığını ve 1-2 gün içerisinde düzeltileceğini söylediler ama her şey aynı.

qRoNiqs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
banada desteklemediği için 4 veriyolar

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ping yüksek... DNS'ini değiştir....

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Benimde 8 mb adi kullanım kotalı güya ev ama ben 10 mbit kullanabiliyorum her ne hikmetse benim evdeki sistemi bir ara 4 mbite sabitlediler desteklemiyor diye şimdi aynı hatta hiç bir değişiklik olmadan 10 mbit veriliyor hayır bu işi bilmesem yutururlar bari bilene kazık atmaya çalışmayın deyyuslar neymiş alt yapı desteklenmiyor ee hani desteklemiyordu !!!

bu da iş yeri sonucu

SİSE55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bu ttnet hizini arttirir diye ortalikta bir sürü program dolaşiyor bilginiz var mi teşekkürler

vestham

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bu ttnet hizini arttirir diye ortalikta bir sürü program dolaşiyor bilginiz var mi teşekkürler

Ben birşey duymadım arkadaşım.Program ismi verin de deneyelim arkadaşım.Ancak büyük ihtimalle yalandır.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
herşeye atlamayın hızı arttır vs gibi büyük ihtimal zararlı bir içerik bir bot net ağına zombi pc niz olur en iyi ihtimalle C=

karakobra78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bağlı bulunduğum telekom altyapısı 16mbps destekliyor diye aldım aldığım hız 2mbps tam bir rezalet 1 haftadır aramalarını bekliyorum

vestham

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bağlı bulunduğum telekom altyapısı 16mbps destekliyor diye aldım aldığım hız 2mbps tam bir rezalet 1 haftadır aramalarını bekliyorum

Ben de Kayseri büyükşehirdir dedik ve 8 mbite geçtim ama öğrendim ki alabileceğim en yüksek hız 2 mbit.Bir senedir aramadığım yer konuşmadığım yetkili kalmadı değişen birşey yok.

Nativist

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Ben de Kayseri büyükşehirdir dedik ve 8 mbite geçtim ama öğrendim ki alabileceğim en yüksek hız 2 mbit.Bir senedir aramadığım yer konuşmadığım yetkili kalmadı değişen birşey yok.

Yaşadığınız konum ile ilgilidir bu sorun. Yoksa Kayseri'nin her yerinde bu sorun yaşanmaz.

vestham

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaşadığınız konum ile ilgilidir bu sorun. Yoksa Kayseri'nin her yerinde bu sorun yaşanmaz.

Konum olarak da yaklaşık 2500 konutun olduğu ve 13-14erli katlardan oluşan ve çarşıya çok yakın olan büyük bir site.Gerisini siz düşünün.Kenar mahalleri ve gecekonduları hiç düşünemiyorum.

Nativist

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Ben de Kayseri'de yaşıyorum şu an. 8Mbit ile bağlanıyorum. Sizden kaynaklanan bir sorundur bence.

vestham

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de Kayseri'de yaşıyorum şu an. 8Mbit ile bağlanıyorum. Sizden kaynaklanan bir sorundur bence.

Sorun benden kaynaklanmıyor.Kaç defa telekom müdürü ve yetkilerle görüştüm.En kısa zamanda saha dolabı yapacağız vs 1 senedir oyalıyorlar.Bağlı bulunduğumuz santral yenimahalle telekom.Beklemeye devam işte test sonucum.

1690571048.png