HIZ Aşırtma GPU zarar verirmi

DustyApe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar selam amd ekran kartı ayarlarından herhangi bir oyuna bu seçeneği uygularsam ekran kartıma yararı olurmu olmassa zararı olurmu yararları ve zararları nelerdir yardım ederseniz sevinirim
Sistem Özelliklerim:
RX 570 4GB
İ3-9100F
8GB RAM

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    12.3 KB · Görüntüleme: 1,213

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Zarar vermez. Zarar verecek olsa o programa o seçeneği koymazlardı. Deneme yap onu açınca fps artışı varsa açık kalsın fps de değişme yoksa kapat.

DustyApe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Zarar vermez. Zarar verecek olsa o programa o seçeneği koymazlardı. Deneme yap onu açınca fps artışı varsa açık kalsın fps de değişme yoksa kapat.
3 kere açtım fps artışıda yaşadım fakat onu açtıktan sonra pc normalden daha fazla ısınıyor o oyunda korkup geri kapatıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten böyle bir uyarı veriyor açarken

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    16.7 KB · Görüntüleme: 1,189

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Ekran kartını daha fazla çalıştırıyordur ekran kartının fanı yok mu var yeterlidir bence. Isınıyor derken işlemci mi ısınıyor ekran kartı mı neresi ısınıyor bilgisayarın

DustyApe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ekran kartını daha fazla çalıştırıyordur ekran kartının fanı yok mu var yeterlidir bence. Isınıyor derken işlemci mi ısınıyor ekran kartı mı neresi ısınıyor bilgisayarın
cs oynadığım için işlemci olabilir kasanın en arka sağ tarafı ısınıyor

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
MSİ afterburner programıyla neyin ne kadar çalıştığını ısındığını görebilirsin ve ekran görüntüsü alarak buraya da atabilirsin ona göre yorum yapabiliriz. Ama işlemci ısınıyordur. Bu tarz uygulama üzerindeki hız aşırtmaları BİOS daki gibi değil sahte gibi de diyebiliriz ama sonuçta hız artışı sağlıyordur tabi.

Reaksiyon puanı
109
Arkadaşlar selam amd ekran kartı ayarlarından herhangi bir oyuna bu seçeneği uygularsam ekran kartıma yararı olurmu olmassa zararı olurmu yararları ve zararları nelerdir yardım ederseniz sevinirim
Sistem Özelliklerim:
RX 570 4GB
İ3-9100F
8GB RAM
Sadece bilinmeyen yollarla overclock yaparsan işlemcin zorlanır ısınır

Windows Vista™

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
5
Sistem Özelliklerim:
RX 570 4GB
İ3-9100F
8GB RAM
Laptop kullananlara hız aşırtma önermiyorum

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Bu ozellik ayni voltajda az bir frekans hizi artirmaya yarar. Voltajla oynamadigin surece zarar gelmez. Frekansi voltaj yetmeyecegi kadar artirsa bile pc yeniden baslar veya ekran kararip geri gelir eski frekansta calismaya devam eder hic birsey olmaz.
Yeterki voltajla oynama.

Bu arada bu konu ekran karti ile alakali islemci ile degil. Islemci ekran karti ram ayri ayri overclock yapiliyor.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,510
Sistem Özelliklerim:
RX 570 4GB
İ3-9100F
8GB RAM
Overclock her zaman kartın veya CPU/GPU nun ömrünü kısaltır.
Voltaj-akım-frekansla oynamadan overclock yapılamaz, bu da ısınmaya neden olur.
Çok iyi bir soğutma sisteminiz yoksa overclock yapmamanızı öneririm.

DustyApe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bu ozellik ayni voltajda az bir frekans hizi artirmaya yarar. Voltajla oynamadigin surece zarar gelmez. Frekansi voltaj yetmeyecegi kadar artirsa bile pc yeniden baslar veya ekran kararip geri gelir eski frekansta calismaya devam eder hic birsey olmaz.
Yeterki voltajla oynama.

Bu arada bu konu ekran karti ile alakali islemci ile degil. Islemci ekran karti ram ayri ayri overclock yapiliyor.
voltaj nedir

10-15 dk cs oynadıktan sonra ısınıklığı bu

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    41.3 KB · Görüntüleme: 1,242

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
voltaj nedir

10-15 dk cs oynadıktan sonra ısınıklığı bu
Elektrik gerilimi (volt) , msi afterburnerda gozuken power limit ve core limitle oynamayin yeter. Hatta radeondaki hiz asirtmayi acin yeterli olur.
Core limit islemci icin. Islemcinizin carpani kapali oldugundan oynayamazsiniz zatende