Hit Arttırma Strateji Ve Yöntemleri

Bu konuyu okuyanlar

OzKara

Öğrenci
Katılım
19 Mart 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
27
Hit arttırma stratejileri ve hit arttırma yöntemleri hakkındaki deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi bu yazımızda sizlere aktaracağız. Hit alabilmeniz için yapmanız gereken şeylerin neler olduğu anlatacağız ve basit ayrıntılar gibi gözükse de aslında çok önemli olan noktalara değineceğiz.

Hedef Kitle ve Belli Bir Konu
Öncelikle hit arttırmak için kendinize bir hedef kitle ve bir konu seçmelisiniz. Yani belli başlı noktalara odaklanmalısınız. Düşünsenize günde yüzlerce sosyal içerik platformu açılıyor ama başarıya ulaşan yok denecek kadar az. Çünkü sosyal içerik platformlarının ucu bucağı yok. Belli bir konusu yok. Bu yüzden daha spesifik, daha nokta bir konuda hedef belirlemeli ve bu hedefteki kitleyi yakalayıp yazılarınızı ve sitenizi onlara ulaştırmalısınız.

Örnek verecek olursak ben bir SEO Blogu açtım ve devamlı bir şekilde kaliteli içerikler ve SEO makaleleri paylaşıyorum. Benim hedef kitlem küçük ve belli bir kesim. Webmaster – SEO uzmanı ve web dünyasına yeni başlayan kişiler. Bunların tümünün bulunduğu ortak noktalarda etkinliğimi arttıracağım. Onlara sürekli kaliteli ve değerli bilgiler vereceğim. Böylece hit arttırma yöntemlerinden birini yapmış olurum.

Güncel, Özgün ve Kaliteli İçerikler
Sitemize daima güncel ve özgün içerikler eklemeliyiz. Sürekli içeriklerimize bir yenisini eklemeliyiz. Bunu sitemizde içerik olsun diye değil de kaliteli bilgiler verdiğimiz için yapmalıyız. Kaliteli ve ayrıntılı bilgiler vererek kullanıcılarımızı daima sitemizde tutma gayretini göstermeliyiz.

hit-arttirma-yollari.jpg


Sitenizdeki İçerikleri Etkili Hale Getirin
Sitenizdeki içerikleri etkili bir silah haline getirmelisiniz. Mesela nasıl? Başka sitelerin sizin içeriğinizi kaynak göstererek kendi sitelerinde yayınlamasına izin verin. Kendi içeriklerinizi hedef kitlenizin olduğu forum ve bloglarda yayınlayın. Tabi ki bu yayınlama işlemini yaparken kaynak link verin sitenizdeki içeriğinize.

Konunuza Spesifik Başlıklar Türetin
Bir içerik hazırlarken içeriğinizin başlığı diğer içeriklerin başlığından daha spesifik ve ilgi çekici olsun. İlgi çekici başlık daima tıklanma sebebidir. İlgi çekici ve farklı başlık Google’da da sizi üst sıralara taşımak için bir etkendir.

hit-arttirma-212.jpg


Sosyal Medya ve Referans Gösterilin
Bir sitenin, bir içeriğin sosyal medya platformlarında linki olması çok iyi bir şey. Bazen bazı sitelerde sosyal medyadan o kadar çok hit geliyor ki biz bile şaşırıyoruz. Sosyal medya çok güçlü bir silah daima sosyal medyada olmaya gayret gösterin. Daima kullanıcıların sizi sosyal medyada paylaşmasını sağlayın. Sosyal medya üzerinden ne kadar çok hesap sizi referans gösterirse Google gözünde de o kadar değerli hale gelirsiniz ve yükselirsiniz.

sosyal-medya-hit-arttirma-1024x682.jpg


Site İçi Linkleme Yapın
Siteniz içerisindeki içeriklerde sürekli site içi linkleme yapmaya özen gösterin. Sayfa gezintisi SEO Çalışması için çok önemlidir. Bu yüzden linkleme yaptığınız takdirde site içi gezinme artacaktır ve bu artış size %100 olumlu bir şekilde geri dönüş sağlayacaktır.

Görselliğe ve Site Tasarımına Önem Verin
Siteniz daima görsel olarak güzel olsun. Teknik açıdan da basit olsun. Kullanıcı sitenize girdiği zaman istediği şeyi hemen bulabilsin. Kullanıcı sitenizi görüp çok karışık olduğunu düşünerek hemen sitenizden çıkmasın. Bunların tümünü sağlamanız için güzel bir tasarım ve basit bir yerleşim yapmalısınız. Yazılarınızın içerisinde de görsellik açısından görsel kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Çünkü hitli site yapmak için tüm bunlar olmazsa olmazdır.

İçeriklerinizi SEO Uyumlu Yazıp Yayınlayın
İçeriklerinizi başlık(title) maksimum 60 karakter, açıklama(description) maksimum 160 karakter, keywords(anahtar kelime) 3-4-5 tane olacak şekilde kısa ve net ayarlamaya özen gösterin. Bunu devamlı ve özenle yapmaya gayret gösterin.

Sizlere Tavsiyem
Daima burada yazdıklarımızı uygulamaya gayret gösterin. Tüm bunların eksiksiz bir şekilde uyguladığınız takdirde çok iyi derecede hitler alacaksınız. Daima faydalı ve kaliteli içerikler üretmeye gayret gösterin. Faydalı içeriklerin size her zaman faydası olacaktır. Üzerinden çok zaman geçse bile faydalı içeriklerin size faydası daima sizi bulacaktır. Tüm bunları yapın ve uzun vadeli düşünün. Hemen bu siteden para kazanmayı değil de sitenizi yükseltmeyi, bilinir olmayı hedefleyin. Uzun vadeli düşünün ve sıkılıp bırakmayın. Devam edin başarılı olacaksınız!
simple-smile.png


Kaynak Site İçin Tıklayın!

Kaynak Konu İçin Tıklayın!
 
Üst