ridvan1452
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 24

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ni muhteşem sonuçla yenerek son 8'e kalan Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hırvatistan olacak. Peki Hırvat futbolcular cuma günü oynanacak bu zorlu maç için ne düşünüyorlar?
Lig TV muhabiri Alper Yemeniciler'e konuşan Hırvatlar, Türkiye'nin oynadığı futbolu överek, Milli Takımımızla yapacakları maçı yorumladılar.
RUNJE: "GÖKHAN ZAN'I TEBRİK EDİYORUM"
Beşiktaş'ın eski kalecisi Vedran Runje, Polonya maçı sonrası yaptığı açıklamada eski takım arkadaşı Gökhan Zan'a da göndermede bulundu!.. Runje "Türkiye'yi iyi tanıyorum. Geriden gelip büyük iş yaptılar. Güzel futbol oynuyorlar. Zor bir maç olacak. Bütün takımı tebrik ediyorum, özellikle Gökhan Zan'ı" dedi.
SIMUNIC: "AURELIO'NUN OLMAMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS"
Hırvatistan defansının tecrübeli ismi Simunic ise Aurelio'nun cezası nedeniyle oynayamayacak olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu vurgulayarak, "Bu turnuvanın favorisi yok. Biz grup maçlarında çok iyiydik. Türkiye ile çok zor bir maç yapacağız. Aurelio'nun oynamaması bizim için büyük şans. Umarım maçı kazanırız" diye konuştu.
RAKITIC: "TÜRKİYE'DEN ÇOK ETKİLENDİK"
Halil Altıntop'un Schalke 04'ten takım arkadaşı olan Hırvatistan'ın genç yıldızı Ivan Rakitic ise konuşmasına sürpriz bir şekilde Türkçe "Nasılsın abi?" diyerek başlarken, "Zor bir maç olacak. Umarım biz kazanırız. Türkiye'nin son maçını izledik ve gerçekten çok etkilendik" dedi.
HIRVAT GAZETECİLERDEN TÜRKİYE MAÇI YORUMU
Türkiye-Hırvatistan maçını sadece Hırvat futbolcular değil, Hırvat gazeteciler de yorumladı... İşte bazı Hırvat basın mensuplarının zorlu maç hakkındaki düşünceleri...
"FİNAL İÇİN UMUTLARIMIZ ARTTI"
- "Almanya maçından sonra yarı final ve final için umutlarımız arttı. Çeyrek finalde Almanya maçında olduğu gibi iyi oynayıp Türkiye'yi geçerek Almanya veya Portekiz'in rakibi olmak istiyoruz. Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı turnuvanın şu ana kadarki en iyi maçıydı. Gerçekten muhteşemdi..."
"TÜRKİYE'NİN HIRSINA HAYRAN KALDIM"
- "Bence çok güzel bir maç olacak. Çünkü her iki takımın da taraftarları çok iyi. İki takım da çok iyi maçlar çıkardı ve bu bize mükemmel bir maç izleyeceğimizi gösteriyor. Türkiye'nin üç maçını da izledim ve son iki maçta rakibi yakalamak için gösterdiğiniz hırsa hayran kaldım. Kişisel favorim Arda Turan. Nihat da defansımızda problemlere yol açabilir. Stoperlerimiz pek de hızlı olmadığı için dikkatli olmalıyız."
"ZORLU BİR MAÇ OLACAK"
- "Her iki takım için de zorlu bir maç olacak. Bence Türkiye ve Hırvatistan bu turnuvada çok iyi futbol oynuyor. Tek maç olduğunu için her şey olabilir. Elbette Hırvatistan'ın da kendi artıları var, Türkiye'nin de... Türkiye- Çek Cumhuryeti maçı uzun zamandan beri izlediğim en ilginç maçtı."
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=47518