Hiremco Miniplus mini uydu alıcısı

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Almadan önce küçük bir araştırma yapayım dedim, fakat hiçbiryerde bununla alakalı birşey göremedim.

Önümüzdeki haftaiçi bağlantılarını yapıp deneyeceğim.

Ben bulamadım benden sonra alacaklar bilgi sahibi olsun :)

HIREMCO-MINI-PLUS-DiJiTAL-UYDU-A_280505_2.jpg

KDV dahil 50Tl'ye internetten aldım.(reklama girmemesi için söylemiyorum)
Servis ağı geniş gibi görünüyor. Umarım problem çıkarmaz.

Bununla beraber birde samsung 4'lü LNB aldım. Onun performansı hakkında da yine burada bilgilendirme yapacağım. Umarım birilerine yardımcı olur.
Samsung Quad LNB KDV dahil 52 Tl.

EE_1155539.jpg

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
deneyimlerini dört gözle bekliyorum benimde böyle birşeye ihtiyacım var
dh desteklim mi acaba

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
marka iyi ama scart sokete çok yük olmasın o... tek yorumum bu... Next ile benzer performansı vardır...

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
En kalitesiz modeller (şuan için) bunlar.
Marka yine TR de iş yapar, hiç olmadı servisini bulabileceğiniz bir ürün ama en basit uydu alıcısı işte.
Beklentileriniz çok yüksek olmasın.

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bunu mutfaktaki 37 ekran CRT televizyonda kullanacağım zaten :)

HD olmasına yada çok kaliteli olmasına gerek yok, hatta fazla bile olurdu.

Türk malı olduğunu biliyorum. Servis ağını ve yazılım desteğini vs. görünce markaya güvendim. Dediğim gibi, bir modeli dışında markandan genelde memnun insanlar. Umarım bende memnun olurum.
Uydu_emas.png

Eski sistemde hem Disecq hem de splitter olduğu için ve kalitesiz kablo kullandığım için sinyal seviyem düşüktü. Aslında sistemi asıl değiştirme kararım bundan dolayıdır. Tabi işin içine bir tane daha TV girince 4'lü LNB kullanmak durumunda kaldık :)

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bağlantılarımı bitirdim ve bundan önce çekmeyen tüm frekansları izleyebiliyorum.

Splitter frekansı çok azaltıyormuş gerçekten. Eski LNB'yi çıkartıp yeni 4'lü LNB'yi çanağı hiç oynatmadan taktım.

Şuan D-smart ve ayrıca 2 adet uydu alıcısı, dikey ya da yatay farketmiyor herhangi bir kanalı aynı anda sorun olmadan açıyor.

Hiremco, bağlar bağlamaz çalıştı, zaten kanallar taranmış hazır halde geldi. Yani sadece uydu alıcısını değiştirecekseniz kurulumu birkaç dakika sürer :)

Bana kumandası biraz küçük gibi geldi ama sıkıntı değil benim için. IR alıcısında da kırmızı bir led var çalıştığını gösteren.(Yanında verdikleri çift taraflı bir yapıştırıcı var, onu kaybettim şimdilik bantla tutturdum :) )

j2607.jpg

j261g.jpg

Bu aşağıdaki, LNB'nin yanındaki, uydu yön bulucu cihazıdır. Valla güvendik kendimize, ayarlarız diye ama yok, hiç gerek yokmuş, yukarıda dediğim gibi, eski LNB'nin aynı yerine koyarsanız problem çıkartmıor. Umarım yardımım dokunmuştur. Okuyan herkese teşekkürler.
j262g.jpg

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
uydu yön bulucuyu kullandın mı? İnce ayar yapmak için almayı düşünüyorum. Bir kaç kanal çekmiyor. İnce ayar için iş yapar mı? Fiyatı da fena değil.

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
uydu yön bulucuyu kullandın mı? İnce ayar yapmak için almayı düşünüyorum. Bir kaç kanal çekmiyor. İnce ayar için iş yapar mı? Fiyatı da fena değil.

Açıkçası, kullanılmasının kolay olduğunu düşünmüştüm ama bir türlü nasıl çalıştığını anlamadım. Sağ alttaki dB yazan yükselticiyi sonuna kadar getirdim, LNB'ye giden kabloyu çıkardığım halde 10. seviyeye kadar gidiyordu ibre.Kısacası yapmak istediğimi yapamadım.
Yükselticiyi kısıp deneyeyim dedim, ama çanağın tam ortası yani LNB'nin bağlandığı yerden başka neredeyse hiçbir yerde sinyal göstermedi. Olay çok hassas, santim bile değil milim hesabı. Bence hiç bu işe bulaşmayın, sinyali düşüren başka birşey varsa onu çıkarmayı veya kablonuz eskiyse yenilemeyi deneyin. Tabi bir de sinyal yükselticiler varmış, apartmanlarda kablo mesafesi 30-40 metreyi bulduğu için bundan koymayı tavsiye ediyorlar ama alıpta denemedim, yanlış yönlendirmiş olmayayım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tek çanak var. Yeni uyduyla birlikte Hiremco 4'lü LNB aldım (35TL). Kablo 2 yıllık. Sadece çanağın ayar gerektirdiğini düşünüyorum. Bazı kanallar hiç yok.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aga bende bu mini alıcılardan alacam bizim eski bir premier var adamı hasta ediyor valla tavsiye ediyor musun?
birde bunlarda şifre çözme olayı var mı ntvspor trtler vs için

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Açıkçası, kullanılmasının kolay olduğunu düşünmüştüm ama bir türlü nasıl çalıştığını anlamadım. Sağ alttaki dB yazan yükselticiyi sonuna kadar getirdim, LNB'ye giden kabloyu çıkardığım halde 10. seviyeye kadar gidiyordu ibre.Kısacası yapmak istediğimi yapamadım.
Yükselticiyi kısıp deneyeyim dedim, ama çanağın tam ortası yani LNB'nin bağlandığı yerden başka neredeyse hiçbir yerde sinyal göstermedi. Olay çok hassas, santim bile değil milim hesabı. Bence hiç bu işe bulaşmayın, sinyali düşüren başka birşey varsa onu çıkarmayı veya kablonuz eskiyse yenilemeyi deneyin. Tabi bir de sinyal yükselticiler varmış, apartmanlarda kablo mesafesi 30-40 metreyi bulduğu için bundan koymayı tavsiye ediyorlar ama alıpta denemedim, yanlış yönlendirmiş olmayayım.
sinyal güçlendirici mi? analog zamanında bile kullanmamıştık... kabloyu değiştirin
RG 6 U4 kablo kullan...
http://www.antenci.net/Anten-Kablolari,LA_291-2.html#labels=291-2

http://www.eforstore.com/index.php?do=catalog/product&pid=112

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tek çanak var. Yeni uyduyla birlikte Hiremco 4'lü LNB aldım (35TL). Kablo 2 yıllık. Sadece çanağın ayar gerektirdiğini düşünüyorum. Bazı kanallar hiç yok.

Dediğim gibi, benim çanakta sıkıntı olmadığı için cihazın çalışma prensibini çözemedim. Dediğiniz gibi bende sözde ince ayar yapacaktım, ama hiç sıkıntı yokmuş.
Benim alırken ki düşüncem şuydu: "Kullanamazsam ne olacak, altı üstü 17 tl, denemiş olurum". Bence sizde bir deneyin, hatta burada da paylaşın deneyimlerinizi.
Umarım sizin de işiniz rast gider.

aga bende bu mini alıcılardan alacam bizim eski bir premier var adamı hasta ediyor valla tavsiye ediyor musun?
birde bunlarda şifre çözme olayı var mı ntvspor trtler vs için

Valla arkadaşım taahhüt edilen öyle :) Yani reklamında özellikle yazmışlar BISS'li diye. Şahsen futbolla pek aram yok, şifre çözme gibi bir derdim de olmayacak dolayısıyla. Özellikelrini koyuyorum buraya;

• Hızlı kanal geçişi
  • TVnin Scart girişine direkt bağlanabilme
  • Ekonomik fiyat
  • Bilgisayardan güncelleme
  • BISS ve CRW
  • 9 kanal mozaik gösterim, favoriler, 3000kanal kapasitesi
  • Kaliteli tuner / Kör Tarama
Kaynak : www.merihvideo.com.tr
Şurada da genel olarak menüsünü tanıtan bir video eklemişler: [video=youtube;Umz4td9Ys-w]http://www.youtube.com/watch?v=Umz4td9Ys-w&feature=youtu.be[/video]
Hiç yapmadığım birşey, bilmiyorum, net bir cevap veremeyeceğim :(

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bir uydu forumundan baktımda yazılıma şifreleri ekliyorlarmış auel girişte varmış şifre dert değilmiş yani
senin bu aldığım 50 lira mıydı?hd olanı daha mı pahalı acaba?

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bir uydu forumundan baktımda yazılıma şifreleri ekliyorlarmış auel girişte varmış şifre dert değilmiş yani

Tabi, HD olanlar 90-100 liradan aşağı değil. Bunları (SD) 70 ekrandan daha büyük TV'lerde kullanmamak lazım. Görüntü kalitesi çok da yüksek değil ne yazık ki :/

Tabi, HD olanlar 90-100 liradan aşağı değil. Bunları (SD) 70 ekrandan daha büyük TV'lerde kullanmamak lazım. Görüntü kalitesi çok da yüksek değil ne yazık ki :/

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2

bende büyük bir led tv var hala hd alıcımız yok