Hikaye ...

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Bir profesör, sosyoloji sınıfındaki öğrencilerini Baltimore şehrinin kenar mahallelerine göndermiş ve o bölgede yasayan 200 erkek çocuğunun durumlarını araştırmalarını ve her bir çocuğun geleceği hakkında bir değerlendirme yapmalarını istemişti. Öğrenciler hemen hepsi bu çocukların gelecekte hiçbir şanslarının olmadığını dile getirmişlerdi.

Bundan tam yirmi beş yıl sonra bir başka sosyoloji profesörü tesadüfen bu çalışmayı buldu ve öğrencilerinden bu projeyi sürdürmelerini ve ayni çocuklara ne olduğunu araştırmalarını istedi.
Öğrenciler, o bölgeden taşınan ya da ölen 20 çocuk dışındaki 180 çocuktan 176'sinin olağanüstü bir basari gösterip, avukat, doktor ya da işadamı olduklarını ortaya çıkardılar.

Profesör çok etkilenmişti ve bu konuyu izlemeye karar verdi. Birer yetişkin olan o çocukların hepsi o bölgede yasadıkları için, her biriyle buluşma sansı oldu.
"O koşullarda nasıl bu kadar basarili oldunuz?" sorusuna verdikleri cevap hep ayniydi: "Mahalle okulunda bir öğretmenimiz vardı. Onun sayesinde."

Profesör, bu öğretmeni çok merak etmişti. Hala hayatta olduğunu öğrendiği yaşlı öğretmenin izini bulması zor olmadı. Kendisini ziyaret etmek için evine kadar gitti. Karşısında yılların yüzüne eklediği kırışıklıklara rağmen hala dinç duran bir yaşlı kadın buldu. Merakla yaşlı kadına bu çocukları kenar mahallelerden kurtarıp, basarili birer yetişkin olmalarını sağlamak için kullandığı sihirli formülün ne olduğunu sordu.

Yaşlı öğretmenin gözleri parladı ve dudaklarının kenarında bir gülümseme belirdi:
"Çok basit" dedi, "Ben o çocukları çok sevdim."

recepsah

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bizim okulda ögretmenler odasındada bu yazı asılı slaytlar halinde..

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öğretmenlerdeki sabırı anlamak mümkün değil hem sabrediyorlar hem seviyorlar hemde taş parçalarından zümrütler elmaslar oluşmanına vesile oluyorlar
hikaye çok güzel ötesinde anlamlı

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
gerçekten anlamlı bi hikaye öğretmenlere hayet ediyorum bazen nasıl sabredebiliyolar bazı şeyleri olanları sizde biliyorsunuz ben yapamam gibi me geliyor her şeye rağmen öğrencileri sevmek ....

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şöyle bir öğretmenimiz olmadı
ben öğretmenlerden çok çektim o yüzden hiç sevmem
hatta bunu da okumayacaktım ama güzelmiş

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
seviyorsunuz çünkü :) sabırlı olmak bu şekilde mümkün. paylaşım için teşekkürler.

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
benim bi öğretmenim vardı mübarek sınav yapardı yazdıklarımıza bakmazdı suratına bakar not verirdi böleleride var

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
rica ederim
öğretmenlik kutsal bi meslek

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Güzel bir hikaye... Paylaşım için teşekkürler... :happy:

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öğretmenden öğretmene fark var. Meslek seçimlerinde yeteneklerin öncelikli olması lazım ancak ülkemizde puanı çok olan yeteneklerine bakmaksızın daha çok para kazanabileceği, toplum içinde daha saygın görülen meslekleri seçmektedirler.

Hikaye gerçekten çok güzel ilkokul öğretmenim aklıma geldi şimdi. Allah kendisinden ve onun gibi nice öğretmenlerimizden razı olsun.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Özverili öğrentmenler başarılı öğrenciler yetiştirir. Bunun terside geçerlidir. İşini sevmeyen öğrencilere kötü davranan öğretmenler aynı derecede başarısız ve problemli öğrenciler yetiştirirler. Bu ailede de böyledir. Bazı istisnalar hariç.

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güzel bir paylaşım eğitimin sevgiyle ne kadar bağlantılı olduğunu apaçık ortaya koyuyor..

teşekkürler..

insanlara ezberleterek değil sevdirerek öğretebilirsin..

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
rica ederim ama ne yazık ki günümüz eğitim sistemi ezbere yönelik
öğretmenlerimize çok iş düşüyor ama...