Hiç Kar Yağmayan Bir Şehirde Yaşamak İster Miydiniz?

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Mesela ben kesinlikle istemezdim. Sabahın köründe başlayıp geceye kadar yağan kar'ın akşamın karanlığında göze hitap eden pembe kristalimsi parlaklığı adeta insanı mutlu ediyor.. bu manzarayı görmek uğruna havalar çok soğuk olsa bile yinede kar kokan bir memlekette yaşarım hiçte rahatsız olmam. :)...

Tabi sevmeyenlerde var. Kimler ne düşünüyor? :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Yaşadığım şehre eskisi gibi düzgün kar yağamadığı için hiç kar yağmayan bir şehirde yaşıyorum.
Psikolojik olarak kırılıyor tabi insan göremeyince, dokumayınca veya hissedemeyince. :)

SELO BEY

Profesör
Reaksiyon puanı
502
Şunu söylemeliyim ki...
Zaten şurada 4 tane mevsim var.Birini sevmezsek kaç tane kalıyor ki geriye?
Ayrıca kar bana kalırsa kış mevsiminin olmazsa olmaz hikmetlerindendir.
Ama tabii ki kişiye göre değişir bu durum:)
Her mevsimin kendine öz bir düzeni vardır.
Örneğin;Yazın kar yağmaz,kışın çiçek açmaz.
Ama karın mutlu etmesindeki bir önem etkende dediğim gibi mevsim düzenidir.
Yani mevsim düzeni olmazsa yazın kar yağardı ve soğuk ve sıcak birbirine karışırdı.
O zaman öyle olsaydı açıkçası ben de sevmezdim.:)Fakat ALLAH(cc)Her mevsimi düzenli olarak yarattığı için kış mevsimininde sevilesi bir havası var diye düşünüyorum.
Ve bana kalırsa ben karı çok seviyorum

İyi forumlar:):):)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Kar yağmazsa dışarıdaki mikropların tamamı yok olmaz. Bunun da anlamı uzun süreliğine salgın tarzı hastalıkların dahada yayılmasına yol açar.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,940
Afrika'nın sıcağı da hiç çekilmez.

---- Mesajlar birleştirildi ----

konuyu açana... kar ölümdür... donarak ölmeyi bayılmak sanıyor heralde...
Ülkemizde kaç kişi donarak ölmüş ?

Son düzenleme:

deadlift-cat

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Afrika'nın sıcağı da hiç çekilmez.

Ülkemizde kaç kişi donarak ölmüş ?
her yıl 25 kişi donarak ölüyor... tam sayıyı e-devlet yayınlıyor mu bakıver... ölenlerin kaydını ttmuyorm sonuçta...

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
her yıl 25 kişi donarak ölüyor... tam sayıyı e-devlet yayınlıyor mu bakıver... ölenlerin kaydını ttmuyorm sonuçta...

Yalnız konuyu çok farklı yerlere çekiyorsunuz. Başlığın amacından sapmazsak daha yararlı olur diye düşünüyorum.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Dostum, o 25 kişinin nerede öldüğünün farkında mısın?
79 milyon insandan kış aylarında donarak insan ölümü çok az. Bunların büyük bir kısmı dikkatsizlikten kaynaklanıyor.

deadlift-cat

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Dostum, o 25 kişinin nerede öldüğünün farkında mısın?
79 milyon insandan kış aylarında donarak insan ölümü çok az. Bunların büyük bir kısmı dikkatsizlikten kaynaklanıyor.
aynı bölgelerde yazın kimse dışarda kaldı diye ölmüyor niye kar yağmasın istersiniz ki?

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
aynı bölgelerde yazın kimse dışarda kaldı diye ölmüyor niye kar yağmasın istersiniz ki?
Kar yağmazsa ülkede kuraklık oranı artar. Kuraklık artarsa su kaynağımız kesilmeye başlar. Su kaynağı tükendiği zamanda o ölümler 25 kişiyle kalmaz 25 bine kadar her türlü çıkar.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Kar yağmazsa ülkede kuraklık oranı artar. Kuraklık artarsa su kaynağımız kesilmeye başlar. Su kaynağı tükendiği zamanda o ölümler 25 kişiyle kalmaz 25 bine kadar her türlü çıkar.

Gayet objektif bir yaklaşım.

Doğanın düzeni budur herşey birbiri ile uyum içerisindedir. Düzen bozulursa ne olacağından haberiniz vardır herhalde.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Sıcak havayı hiç sevmem o yüzden kar benim için büyük nimet ama geçen sene yüzünü pek göremedik bu sene ne olacak bakalım.

SELO BEY

Profesör
Reaksiyon puanı
502
Aslında cevap sayın yöneticimiz gökçe asena'nın söylediği gibi çok basittir.
Açıkçası bende aynı fikirdeyim.Düzen bozuldu mu herşey bozulur
Teşekkürler gökçe asena:):)

Sıcak havayı hiç sevmem o yüzden kar benim için büyük nimet ama geçen sene yüzünü pek göremedik bu sene ne olacak bakalım.
Bence bu sene etkisini göreceğiz gibime geliyor.Hayırlısı bakalım:):)

Son düzenleme:

OmerSahin63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Mesela ben kesinlikle istemezdim. Sabahın köründe başlayıp geceye kadar yağan kar'ın akşamın karanlığında göze hitap eden pembe kristalimsi parlaklığı adeta insanı mutlu ediyor.. bu manzarayı görmek uğruna havalar çok soğuk olsa bile yinede kar kokan bir memlekette yaşarım hiçte rahatsız olmam. :)...

Tabi sevmeyenlerde var. Kimler ne düşünüyor? :)
Valla bizim urfada 2yılda bir veya yılda 1sefer yağdımi çok az yağar.yinede elhamdulilah yasıyoruz

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Aslında cevap sayın yöneticimiz gökçe asena'nın söylediği gibi çok basittir.
Açıkçası bende aynı fikirdeyim.Düzen bozuldu mu herşey bozulur
Teşekkürler gökçe asena:):)

Bence bu sene etkisini göreceğiz gibime geliyor.Hayırlısı bakalım:):)

Düzen bozulursa olacak olanlar belli.
@Death Mark 'ın gayet güzel açıklaması vardı.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Camdan dışarı bakıyorsun, gözlerin bir kamaşıyor beyazlardan. Camlar buğulu oluyor tabi, alıyorsun bir sıcak içecek yanına. Söyleyeceklerim bu kadar.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Yaşadım sayılır sıcak çok sıcak bir ilimizde ve kar yağmasını beklemek çok güzeldi birkaç gün yağar bir gün civarı tutar sonra erirdi bazı seneler tutmazdı bile ama bence az bulunan şeyler daha değerli oluyor bizim için çok değerliydi kar yağınca tüm okul bahçede olurdu ve hayranlıkla izlerdik o bir gün tutacak karla oynamak için can atarak dışarı çıkardık ve sonra... Erir ve kaybolurdu her şey yaptığımız kardan adam bile dayanmazdı:) Şimdi bol karlı bir memleketteyim ama ne o çocukluğumdaki kadar değerli ne o kdar anlamlı geliyor hala seviyorum tabiyki fakat eskisi gibi değil hiçbir şey...

umutbitti

Asistan
Reaksiyon puanı
33
İsterdim. Kar, yağmur vb. şeylerden romantizm kasmaya gerek yok.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Paradan ve sıcaktan zarar gelmez, kar yağmayan bir yerde yaşamak isterdim mümkünse hep yaz olsun. Soğuktan nefret ederim. Yağmuru severim sıcak olsun hayır demem.