Hiç Birşeyi Açamıyorum

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar az önce bilgisayarımın başına geçtim windows 7 yüklü bilgisayarımı açtım ve ne göriyim .exe uzantılı program simgeleri uTorrentin simgesine dönüşmüş ve açmaya çalıştığımda mesele "CCleaner.exe çalıştırılamadı" diyip uTorrenti açıyor.

uTorrenti sildim hala uTorrent simgesi duruyor ve sorun devam ediyor.Bilgisayarımı kapamadan önce bir registry olayı yapmıştım sanırsam ondan dolayı.

Lütfen yardım edin şu Internet Explorerı bile zar zor açtım.Ne yapmalıyım ?

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kapatmadım ve denedimde ama "Sistem Geri Yükleme Başlayamadı." diye hata veriyo.Şuan yapabildiğim tek şey IE ile internete girebiliyorum ve dosyaları açabiliyorum.Ne çalıştırı açabiliyorum nede başka birşey.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Windows 7 DVD' sini tak. Sonra ;

Başlat > Çalıştır > Cmd > sfc /scannow

Şu komutu bir dene bakalım.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Windows 7 DVD' sini tak. Sonra ;

Başlat > Çalıştır > Cmd > sfc /scannow

Şu komutu bir dene bakalım.

Şuan cd yanımda değil yarın o yöntemi deniyeceğim, bundan başka bir çözüm var mıdır acaba ?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Yaptığın registry ayarlarını geri alma yolu yokmu. Program filan kullandınmı registry ayarı yaparken_?

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yaptığın registry ayarlarını geri alma yolu yokmu. Program filan kullandınmı registry ayarı yaparken_?

Mouse fix registrysi vardı .reg olarak masaüstüne kaydettim ve 2 kez tıklayarak açtıktan sonra emin misin falan işte.Sonra bilgisayarımı kapadım.Şimdi yeniden açtım ve durum böyle.

Registry Booster programını indirdim ama nafile.Uzantısı .exe olduğu için uTorrenti açmaya çalışıyor.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Aklıma Sistem Geri Yükleme ve üstte dediğim komuttan başka birşey gelmiyor.DVD olmadığına göre tek seçenek Geri yükleme yapmak.

O zaman PC' yi Güvenli Modda açıp Sistem Geri Yükleme yapmayı dener misin_?

Bakalım yine aynı hatayı mı vericek.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Birde Güvenli Moda girmişken sfc /scannow komutunu denemeyi unutma.

@ByPsychooo' nun dediği gibi bende denedim DVD filan istemedi.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Güvenli modda açtım cmd açılmadı, komut bilmemnesi ile güvenli modu açtım sfc/ scannow yaptım.Şimdi bilgisayarımı tekrar açtım ama sonuç değişmedi. Güvenli modda sistemi geri yükleme nasıl yapılıyor bilmiyorum.Söylerseniz deneyeyim.Ama sonucun değişeceğeni sanmıyorum cmd'yi açmadı çünkü.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Güvenli modda açtıktan sonra Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Sistem Geri yükleme.

Yani aynı şekilde.

Güvenli modu açarkende ilk seçeneği seç. Güvenli Modda Başlat

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Güvenli modda denedim ama yine aynı hatayı verdi sistem geri yükleme başlatılamıyor.

Uzantısı .exe olan hiçbirşeyi açamıyorum.Sanırsam tek çare cd den onarma yapmak.Yüklü programlar silinmez di mi onarma yaptığımda ?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bunu bir deneyin. Tabi regedit.exe açılırsa eğer.

öncelikle bilgisayarı kapatıp açılışta F8'e basarak Komut istemiyle güvenli modda başlatıyorsunuz. c\Windows\system32\regedit.exe konumuna girdikten sonra [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\FileExts\.exe konumunda userchoice sekmesine sağ tıklayıp sil diyorsunuz. Pc yeniden başlatılınca sorun kalmıyor.

Kayıt defterinden şurayı bulun: HKEY_CLASSES_ROOT \ exefile \ shell \ open \ command

sağ paneldeki Default) değerine çift tık
Varolan data yı silin, yerine şunu ekleyin: "%1" %*

Sonra şu değeri bulun HKEY_CLASSES_ROOT \ .exe
Sağdaki panelde (default) u exefile ile değiştirin.
Çıkın, pc yi yeniden başlatın

Umarım işinize yarar

GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜRLER, cmd'ye(Command Window) girmeyi başardıktan sonra. regedit yazarak Kayit defterine girdim ve HKEY_CLASSES_ROOT \ exefile \ shell \ open \ command değerini dediğin gibi yaptım ve her şey düzeldi. Gerçekten çok teşekkür ederim.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Şimdi Windows 7 cdsini taktım ve E sürücüsüne çift tıkladığımda "Uygulama Bulunamadı" diye hata veriyor.Sağ tıklayıp aç diyerek içine giriyorum son çözüm olarak bunu deniyip format atacağım.

Mazruf, şimdi senin dediğini yapmaya başlayacağım, ancak regedit.exenin çalışacağından hiç ümidim yok.

---------- saat 17:35 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:03 eklenmişti ----------

F8' e basarak windows 7 cdsinin çalıştırdım cd-romdan.Sistem geri yüklemesi yapabildim sonunda.Herşey kısmen normale döndü.

Benim için en önemliside bu yazıyı Internet Explorerdan değil Operadan yazmak doğrusu.Şu küçük hata ise .exe dosyaları açabiliyorum ancak simgeleri yok.Beyaz bir kağıttan oluşuyor simgeleri.

Mazruf, acaba senin dediklerini yapsam olur mu ?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bu kadar şeyden sonrada olmuyorsa tek çözüm format. Yedeklerini al ve çak formatı.

Kolay gelsin..

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Herkese çok teşekkürler biraz daha uğraşayım bulamassam format.