Her şey winampla açılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bscsk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bscsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba. bugün bilgisayarı actım baktım her şey winampla açılmaya çalışıyor. arkadasım picasada ugrasırken "picasa"yı başka bir proglamla açmaya çalışmış ve winampı seçmiş. bunu nasıl düzeltebilirim?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
sağ tıkla açacağın dosyaya birlikte aç de çıkan seçeneklerden varsayılan programı aç de..uygun programı seç ..

Bu dediklerim işe yaramazsa bile konuyu güncel tutar:)

bscsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onu da denedim bu sefer de mozillayı seçtiğimde her şey mozilla ile açılıyor:) hem belgeler de varsayılan programla acılmaya calısıyor

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
biraz araştırdım herşey word ile açılıyor diyen birisi şöyle bir mesajla sorununun düzeldiğini söylemiş

''Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..Regsheeker adlı program sayesinde registry ayarlarında düzenleme yapınca sorunum düzeldi''

bir de şöyle bir konu var bu arkadaşın problemi de senle aynı

http://forum.donanimhaber.com/m_20389727/mpage_1/f_/key_//tm.htm#20391938

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
sağ tıkla özellikler de ad bölümünün altında değiştir var ordan programı seç uygula tamama bas artık hangi uzantılı dosyayı açtıysan bütün o uzantıdaki dosylar seçtiğin programda açılcak

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sistemi geri yükle bence

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Bilgisayarım > Yukardaki seçeneklerden araçlar > klasör seçenekleri > dosya türleri

Burdan sıfırla yada kafana göre düzenle :)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bence format at yeniden yükle uğraşma derim dosya uzantıları birbirine karışmış...

bscsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
format atmak dışında her şeyi denedim olmadı. sistem geri yükleme de winampla acılmaya calısıyor dolayısıyla da acılamıyor. simdi onarıyorum bakalım işe yarayacak mı

bscsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
recovery de işe yaramadı :(

Cincin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarı ile virüs bu. ben format atmıştım.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
mac için Parallels Desktop 5.0
windows için birlikte aç komutundaki dosyalar iş görür diye okudum sistem dosyasıymış kendileri :)(kısaca exe olarak aç işi bitir :) )

Reaksiyon puanı
189
exe uzantılı dosyalar kendi kendilerini açmakla yükümlü olmalıdır. Registry'den şu ayar yapılmalı:

HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command

içerisindeki

(Default) ismindeki Reg_sz tipindeki verinin değeri :

"%1" %* olmalıdır (kalın yazılmış kısım komple dahil)

Ayarı otomatik yapmak için yüklediğim ekteki .zip dosyası içerisindeki .reg dosyasını çalıştırman yeterli...

Not : Ayar yapıldıktan sonra sistem'in yeniden başlaması gerekebilir...

EraBrown

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tek tek denetim yapmak istiyorsan Vista ve Win7 icin "Set Default Programs" yani "Varsayilan programlari ayarla" gibi bi secenek olmasi lazim denetim masasinda. Buraya girerek daha onceden belirlenmis dosya turleri icin iliskilendirilen programleri tek tek istedigin gibi secebilirsin.

Windows Xp kullaniyorsan Klasor Seceneklerinden Dosya turleriniden yine bu sekilde tek tek ayarlayabilirsin.

Ama sanirim toplu olarak duzeltme yapmak istiyorsan arkadalarin dediklerini uygula.

Bu arada Winamp yerine cok daha stabil ve hizli calisan Aimp2 programini oneririm.

http://www.aimp.ru adresine girip sag ust taraftan dil olarak ingilizceyi sec. Web sitesi Rusca ve Ingilizce olmasina ragmen, Programin bircok dil destegi mevcut -Turkce dahil-.

Gecmis olsun.

bscsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
maalesef denedim ama olmadı ben de son care olarak format attım. önerileriniz için teşekkürler

TheStorm

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kardeş Uzantısını Değişeceğin Programa Sağ Tıkla Özelliklere Tıkla Sonra yukarıda Değiştir seçeneği var örneğin bi müzik dosyasını not defteri ile açıyorsa değiştir yazan yerin solunda no defteri ile açılmaya ayarlanömıştır değiştire tıklayıp uygun programı seçersin sonra uygula ve tamam'a tıklayarak işlemi bitirirsin :)

Reaksiyon puanı
189
Kardeş Uzantısını Değişeceğin Programa Sağ Tıkla Özelliklere Tıkla Sonra yukarıda Değiştir seçeneği var örneğin bi müzik dosyasını not defteri ile açıyorsa değiştir yazan yerin solunda no defteri ile açılmaya ayarlanömıştır değiştire tıklayıp uygun programı seçersin sonra uygula ve tamam'a tıklayarak işlemi bitirirsin :)

1) Sorunu olan kişi zaten format atmış.

2) o bahsettiğin şey belirli uzantılardaki dosyalar için. Exe'ler bozulunca düzeltmeyi registry üzerinden yapmak gerekiyor...

3) konu hotlamış :D

TheStorm

Asistan
Reaksiyon puanı
6
1.si format içn sevindim :D
2.si exe old. görmemişim ztn anlatımdada mp3 gibi bi dosya üzerinden örnek verdim
3.sünüde iyi akşamlar:D:mrgreen:

omarrr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç bir şey açılmıyor herşey not defteri şeklinde açılıyor. komut penceresi herşey

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
hiç bir şey açılmıyor herşey not defteri şeklinde açılıyor. komut penceresi herşey
Başlat > Varsayılan Programlar

1. resimde gördüğün ekranda sen 2. seçeneği seçip 2. resimde görüldüğü gibi ilgili uzantıyı ilgili programa atayabilirsin.

Düzeltiyorum 1. resimde 1 ayarlardan programları varsayılan ayarlara getirerek sorununu çözebilirsin. Örnek: mp3 için Windows Media Player'ı varsayılan olarak atayabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yahu bende aynısı oldu yeni kullanıcı açtım 2tane kullanıcı oldu biri çalışıyor biri çalışmıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya kardeş benim herşey winapla açılıyor hiçbiride kısayolda değil bunu nasıl düzeltebilirim?