Her içeriği Gündem Bölümüne Açmak, Uygun mudur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar,

Gündem (Dünya/Türkiye) bölümüne eğitim, tarih, genel kültür ve sağlık ile ilgili konular açılıyor. Bu konular Türkiye veya dünya gündemindeki konular sebebiyle gereken ilgiyi göremiyor. Bu tür başlıklar gündemdeki konular yüzünden kısa bir sürede diğer sayfalara taşınıyor. İstenen fayda sağlanamıyor.

Sağlık, eğitim, faydalı bilgiler vs. gibi konu başlıklarının içeriklerinin gündem bölümünün anlamıyla tam örtüştüğünü düşünmüyorum.

Halbuki; buna özel bir kategori olursa konular kısa sürede sıcaklığını kaybetmeyecek ve toplu şekilde bu konu başlıklarına ulaşabilecektir. Kullanıcıları gündem bölümü sayfaları arasında dolaştırıp bu tür haberleri araması zahmetide verilmeyecektir.

Amacım gündem bölümündeki konuları ayrıştırarak, içeriğe daha rahat ulaşılmasını sağlamaktır.

İnşallah isteğimi iyi şekilde ifade etmişimdir?

:::: Böyle özel bir kategorinin ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? :::::

Saygılarımla.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Böyle bir düzenleme çok uygun olacaktır..gündem bölümü çok karman çorman bi el atılması lazım..

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Böyle bir düzenleme çok uygun olacaktır..gündem bölümü çok karman çorman bi el atılması lazım..

Çok haklısınız. Gündem bölümü çok karışık. Gündem ile hiç alakası olmayan başlıklar bile o bölüme açılıyor. Dediğiniz gibi el atılması gerekir.

Ancak burada çok hassas davranılması şarttır. Bu özel kategori için bazı kurallar getirilmesi çok iyi olur. Çünkü; birçok arkadaşın hassasiyeti vardır. Bu hassasiyetler göz önünde bulundurulması mantıklıdır. Bunun dışına çıkacaklara izin verilmemesi uygun olur, diye düşünüyorum.

Özellikle sağlık konularını paylaşırken işi tıbbi danışmanlığa götürmemek gerekir. İşte hastalığınız için falan bitkiyi kullanın, falan ilacı alın vs. türü paylaşımlara izin verilmesin. Sebebi de; bundan hoşlanmayan çok arkadaşımız var.

Saygılar.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Eğitim, tarih, genel kültür ve sağlık bölümleri açılsa da hak ettiğini ilgi görme olasılığı çok az. Hatta bu tür içerikler gündem bölümünde olsa -büyük bir olasılıkla- daha fazla ilgi görecektir.Zira forumda en fazla ilgi göre başlıklardan biride "Gündem(Dünya/Türkiye)" bölümüdür.

SDN'de yönetimi genelde teknoloji dışındaki içeriklere pek sıçak bakmamakta. Biz anlamakta zorlansakta SDN doğru yolda olduğu konusunda emin.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
güzel bir konuya temas etmişsin
senin kendine has kibar bir şekilde açtığın bu konuyu biz sert bir şekilde tartışmıştık
doğru mantık olarak sağlık problemleri gündem oluşturmaz veya bir meyvenin faydaları
sağlık bölümü açılsın diye konu açtık istemediler
sdn 80000 kişinin dahil olduğu bir platformdur güncel olayların gündemde tartışılması nedense istenmiyor millette baklanın faydaları veya bir aşı haberi veriyor
dünya ermeni tasarısını konuşurken ilgili bir konum kilitleniyor

http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/135151-davutoglu-kimse-bizi-test-etmesin.html

evet seni destekliyorum gündemde sadece gündem tartışılsın

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Eğitim, tarih, genel kültür ve sağlık bölümleri açılsa da hak ettiğini ilgi görme olasılığı çok az. Hatta bu tür içerikler gündem bölümünde olsa -büyük bir olasılıkla- daha fazla ilgi görecektir.Zira forumda en fazla ilgi göre başlıklardan biride "Gündem(Dünya/Türkiye)" bölümüdür.

SDN'de yönetimi genelde teknoloji dışındaki içeriklere pek sıçak bakmamakta. Biz anlamakta zorlansakta SDN doğru yolda olduğu konusunda emin.

Her türlü öneriye açığım.

O zaman bu özel kategori " Gündem (Dünya/Türkiye) " bölümünün içinde açılabilir. Yani; bir alt başlık olabilir.

Ne dersiniz?

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
çok isabetli olur iyi düşünmüşsün sorun bazılarını ikna edebilmende
o konularla mışıl mışıl uyuma sağlanıyor o konular kalkarsa gündemle yüzyüze gelirler
zaten gündem sade suya tirit oldu
evet anne kardeşimiz konusunda haklıdır gündem oluşturmayan maddeler için ayrı başlık açılabilir

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
benim açımdan bi fark yok. yeni mesajlar linkinden takip edebiliyorum forumu. saygılar.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
benim açımdan bi fark yok. yeni mesajlar linkinden takip edebiliyorum forumu. saygılar.

Ama bu konu birkaç gün içinde kaybolup gidecek. Ancak önceki kategoride haftaca durabilir. Böylece daha iyi takip edilir.

Hakkı (Troy) beyden buna çözüm istiyorum.

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
evet o açıdan forumun hızına yetişilmiyor haklısın.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Futbolda günün bombaları SPOR başlığından açılsın..Ya da tarkanın göz altına alınması MAGAZİN bölümüne açılsın.Sıcağı sıcağına tartışılsın.Ancak bilimsel haberi gündeme taşıyalım mesaj süzgece takılsın olacak iş değil.Bu forumda siyaset yasak.Siyaset dışındaki haberlerin gündemdeki haberlerin hızlıca yorumlanması herkes için güzel olur.

Hee biri kalkıp der ki siyaset dışındaki gündem haberlerini de siyasete çekiyorlar.Ama bu bir sorun değil ya da bahane değil çünki niyeti siyaset yapmak olan birisi bir fıkrayı da bir icatı da siyasete çekebilir.

Modlar, hayata dair bütün konuları gündeme taşıyıp süzgeç vazifesi göeceklerine,konulara siyaseti bulaştıranlara balyoz vazifesi görsünler.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Eğitim, tarih, genel kültür ve sağlık bölümleri açılsa da

Bunu vurgulamayı unutmuşum.

Eğitim, tarih, genel kültür, sağlık vs. ayrı ayrı kategorilerin açılmasını teklif etmiyorum. Sadece tek alt başlık açılsın. Yukarıda sözünü ettiğim başlıklardaki konularda bu tek alt başlığa açılsın.

Yoksa ayrı ayrı kategori isteğim yok. Olmasıda mümkün değil.

Saygılar.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ya AliA bu konumu da, Gündem bölümüne taşıdı. Neden böyle yaptı, anlam veremiyorum. Allah aşkına bu konumun Gündem ile ne alakası var.

Sıkılmaya başladım. :(
Peki o konunun kültür/sanatla ne alakası var?

Gündem bölümünün içeriği siyaset, güncel, yaşam, sağlık, ekonomi gibi başlıklardan oluşuyor. Siyaset yasaklandığına göre diğer başlıklara uyan haberler ilgili bölümden yayınlanmaya devam etmektedir.

Siz de lütfen konuları uygun bölümlerde açmaya özen gösteriniz.

Saygılar...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
3. Sayfa haberleri diye bir başlık açılsın tüm forum düzene girer...

Gündem bölümünde açılan konuların yarısından fazlası 3. Sayfa haberlerinde oluşuyor...

Toplum olarak da meraklıyız galiba bu konulara...

Kim kimi arabasıyla ezmiş...
Kim kimi nerede sevmiş...
Kim kimi nerede basmış...
Kim kimi niye öldürmüş...
Kim kimi internette tanıştıktan sonra ne yapmış...
Kim kimi nasıl soyup soğana çevirmiş...

Hiç bir zaman anlam veremem bu tür haberlere...

Tüm ülkeyi neden ilgilendirir ki birinin birini alacak ya da kıskançlık yüzünden öldürmesi...

Ama yayınlandığına göre okunuyor bu haberler...

Bu yüzden 3. Sayfa haberleri Gündem bölümünde Köşe Yazıları gibi ayrı bir kategoride açılsın...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
O sizin yorumunuz ama bence kültürle hiçbir alakası yok. En azından teknik olarak.

Domuz Gribi de bir sağlık konusuydu ama gündemi epeyce meşgul etti sanırsam. O nedenle olayları ayrı ayrı ele almıyoruz, bir bütün şeklinde değerlendiriyoruz.

Bu güne kadar bu şekilde işlemiş bu süreç. Öneri verirsiniz o ayrı. Şu an yaptığınız gibi konu açar görüşlerinizi dile getirirsiniz. Ama aksi bir karar alınmadan yok bence bu konu burada yayınlanmalı siz yanlış biliyorsunuz derseniz işte o zaman yanlış yaparsınız.

Ayrıca her konuda modlara ne yapacaklarını öğretmeyin. Sonuçta burada herkes yapması gerekeni yapmaya çalışıyor. Modların görevi zaten budur konuları açmak, düzenlemek, taşımak vs. Yanlış yapana, konuları siyasete çekene gerekenler zaten yapılıyor. Ayrıca yorumlar çok hızlı onaydan geçiyor merak etmeyin.

Alınmış, uygulanmış kararlar çerçevesinde hareket ediyoruz biz. Başka bir karar alınır, duyurusu yapılır, bu böyle olacak denir artık işleri o karara göre yaparız. Peki buna izin yok mu, yoksa eskiden yani şimdi nasıl işliyorsa süreç yine o şekilde işleyecektir.

ANNE tek başına sana demiyorum bunları gelen yorumlara göre cevap verdim.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
O sizin yorumunuz ama bence kültürle hiçbir alakası yok. En azından teknik olarak.

Domuz Gribi de bir sağlık konusuydu ama gündemi epeyce meşgul etti sanırsam. O nedenle olayları ayrı ayrı ele almıyoruz, bir bütün şeklinde değerlendiriyoruz.

Bu güne kadar bu şekilde işlemiş bu süreç. Öneri verirsiniz o ayrı. Şu an yaptığınız gibi konu açar görüşlerinizi dile getirirsiniz. Ama aksi bir karar alınmadan yok bence bu konu burada yayınlanmalı siz yanlış biliyorsunuz derseniz işte o zaman yanlış yaparsınız.

Ayrıca her konuda modlara ne yapacaklarını öğretmeyin. Sonuçta burada herkes yapması gerekeni yapmaya çalışıyor. Modların görevi zaten budur konuları açmak, düzenlemek, taşımak vs. Yanlış yapana, konuları siyasete çekene gerekenler zaten yapılıyor. Ayrıca yorumlar çok hızlı onaydan geçiyor merak etmeyin.

Alınmış, uygulanmış kararlar çerçevesinde hareket ediyoruz biz. Başka bir karar alınır, duyurusu yapılır, bu böyle olacak denir artık işleri o karara göre yaparız. Peki buna izin yok mu, yoksa eskiden yani şimdi nasıl işliyorsa süreç yine o şekilde işleyecektir.

ANNE tek başına sana demiyorum bunları gelen yorumlara göre cevap verdim.

Forum yönetiminin bir kararı varsa ben ona uyarım. Kural dışına çıkmam. Eğer yönetim açtığım başlıkları " Gündem " bölümüne açmamı istiyorsa bende oraya açarım. Bunun aksini söylediğimi göremezsiniz. Ortama uyum sağlamaya özen gösteririm.

Bu konuda sizler yanlış biliyorsunuz, şeklinde bir yorumum olmadı. Eğer yanlış bir izlenim verdiysem sözümü geri alırım. Kusura bakmayın.

Sadece bana göre uygun olmayan ve bilgi alışverişini engelleyen bir durumu dile getirmek istedim. Tüm amacım budur. Bunu gerçekleştirecek olanlar sizlersiniz. Sizlerden de rica ediyorum. Eğer üslubuma dikkat edersen, hep yapıcı olmaya çalışıyorum.

Ayrıca her konuda modlara ne yapacaklarını öğretmeyin.

Yorumunuza bunu yazmışsınız, beni kastetmediğinizi söylüyorsunuz. Bu sebepden üzerime alınmadım.

Kolay gelsin.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Dediğim gibi sadece size cevap vermedim. Eleştiriye her zaman açığımdır ama yok yere yine modlara laf geliyorsa yine ben de bundan sıkılırım. Yoksa kimseyi üzecek, kıracak bir konu yok ortada.

Kolay gelsin...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
değerli dostlar,

yeni kategori açmak şu şeilde işliyor. örnek vererek anlatayım sizlere.

bir alanda çok sayıda konu açılıyor diyelim. bu alan da sağlık olsun mesela. eğer bir haber çıkmışsa genelde gündem kısmında değerlendiriliyor. geçmişe ait bir şey ise veya genel bir şeyse o zaman da konu dışında değerlendiriliyor.

bu konuların sayısı fazla ise o zaman bir anket düzenliyoruz ve sizlere soruyoruz. eğer çoğunluk açılsın derse o zaman da bu bölüm için çalışacak aktif üyeler (moderatör adayları) arıyoruz ve internet üzerinden kısa bir görüşmeden sonra da kategoriyi açıyoruz.

bu kategorideki gönüllü arkadaşlar belli bir zaman sonra bu kategoriyi sahiplenerek (konu güncelleme, cevap bulma, vb.) devam ediyorlarsa ve moderatör olmak istiyorlarsa o zaman kendilerini sdn team'de değerlendirerek moderatör olarak atıyoruz.

bu işleyiş yönergeleri üzerinden sisteme öneriler getirirseniz şahane olur, pek güzel olur, harika olur.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
değerli dostlar,

yeni kategori açmak şu şeilde işliyor. örnek vererek anlatayım sizlere.

bir alanda çok sayıda konu açılıyor diyelim. bu alan da sağlık olsun mesela. eğer bir haber çıkmışsa genelde gündem kısmında değerlendiriliyor. geçmişe ait bir şey ise veya genel bir şeyse o zaman da konu dışında değerlendiriliyor.

bu konuların sayısı fazla ise o zaman bir anket düzenliyoruz ve sizlere soruyoruz. eğer çoğunluk açılsın derse o zaman da bu bölüm için çalışacak aktif üyeler (moderatör adayları) arıyoruz ve internet üzerinden kısa bir görüşmeden sonra da kategoriyi açıyoruz.

bu kategorideki gönüllü arkadaşlar belli bir zaman sonra bu kategoriyi sahiplenerek (konu güncelleme, cevap bulma, vb.) devam ediyorlarsa ve moderatör olmak istiyorlarsa o zaman kendilerini sdn team'de değerlendirerek moderatör olarak atıyoruz.

bu işleyiş yönergeleri üzerinden sisteme öneriler getirirseniz şahane olur, pek güzel olur, harika olur.

Mesajınızdan anladığım kadarıyla, eğer bunun gereği veya lüzumu varsa biz sizi bilgilendiririz.

Doğru mu, anladım?

Bizim bu nokta yapabileceklerimiz ne dir?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
anne, kesinlikle yanlış anlamışsın :)

lüzumu varsa siz bizi uyarıyorsunuz aslında.

bir daha okuyun derim.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
anne, kesinlikle yanlış anlamışsın :)

lüzumu varsa siz bizi uyarıyorsunuz aslında.

bir daha okuyun derim.

Hakkı bey,

Prosedürleri öyle dizince kafam karıştı. :D Kusura kalmayın.

O zaman şöyle bir teklifim olsun;

Gündem bölümünde gazetelerin 3.sayfa haberleri yayınlanıyor. İşte bunun dışındaki faideli bilgi diyeceğimiz tüm konular ( sağlık, tarih, yaşam vs. ) bir alt kategoride toplandırılsın?

Gündem bölümüne bu alanda çok sayıda konu açılıyor. Özelikle İlavanya, AliA çok iyi konu paylaşıyorlar. Bende paylaşıyorum ve paylaşmayada varım.

Eğer bu teklif sizce uygunsa, anket ekleyebilirim.

Saygılar.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
süper bir öneri :D faydalı bilgileri ayıracağımıza bence 3. sayfa haberleri diye bir kategori yapalım, amcasının karısına hallenmiş, çocuğunu kesmiş, köpürden atlamış falan haberleri burada yayınlansın.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
süper bir öneri :D faydalı bilgileri ayıracağımıza bence 3. sayfa haberleri diye bir kategori yapalım, amcasının karısına hallenmiş, çocuğunu kesmiş, köpürden atlamış falan haberleri burada yayınlansın.

:D

Valla sizinki de süper bir öneri? :w00t:

Ee, o zaman bana bu kategorinin ne zaman kırmızı kurdelesinin kesileceğini sormak kalıyor. :D

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Troy kardeşime bir öneri
Allahaşkına gündem nedir önce onun altını bir çizin sonra siyaset/politika
ikisini birleştirip hangi konular siyaset/politika yaftasından kurtulup gündeme girebilir
bu konuda Anne kardeşim eğer yanlış anlamadıysam gündemde sadece gündem oluşturabilecek konular yayınlansın diğer ilgisiz konular[yani şu anda gündemde olanlar]ayrı bir alt başlıkta yayınlansın.
gerçektende gündeme baktığınızda ermeni meselesi ğlkemizi değil dünyayı sallamış ileriye dönük olarak her vatandaşımızı sıkıntıya sokmuş ne yazıkki bu konunun dile getirilmesi önlenmiş nebatatın özellikleri ve faydaları gündemi işgal etmiştir.
defalarca yazdık herhalde türkçe yazmamız anlaşılmasını engelliyor
eğer bir siyasi parti gurup cemaat örgüt siyasi oluşum ve kişilik veya görüş öğülmüyor yerilmiyor veya hedef gösterilmiyor reklemıda yapılmıyorsa bu konular siyasi ve politik kategoriye sokulup kilitlenmemesi lazım
bu kıstaslara uyarak cumhurbaşkanı meclisbaşkanı gerekirse başbakan hakkında sadece haber konuları açmak serbest olmalı
ben iktidar partisine oy vermedim hiç bir partiylede ilişiğim yok
ama başbakan beni temsil ediyor bir açıklama yapıyorki israille ilgili tüm dünya pür dikkat anında konuyu açıyorum ve o mide bulandırıcı kilit amblemi aynı çabuklukla konuyor
niye kardeşim dünya türkiyeyi dinlerken nefes almazken bu rahatsızlık niye
cumhurbaşkanı bir açıklama yapıyor veriyoruz ya kilit ya yayınlanmıyor niye
cumhurbaşkanı her görüşten her sınıftan vatandaşı temsil etmiyormu
ermeni meselesinde keza öyle
tamam lahananın enginarın faydaları sayfalarca yazsan bitmez sarmısakta öyle dişleri fırçalamanında fazileti öyle gerekirse misvak kullanmakla ilgili sayfalarca yazı ekleyebiliriz
ama gördüğüm kadarıyla bir mod en an hazır bu konulara siyasi politik yaftasıyla izin vermiyor
ne yazıkki bu olayın başlangıcını ben değişik yerde arıyorum
ergenekon olayı belki ülkemizi ortaçağa taşıyacak bir oluşumdu zanlılar silivri mahkemelerinde hesap veriyor bu kilit olayıyla özellikle bu mahkeme çalışmalarının duyrulması önlendi daha önce sayfa sayfa reklamı yapılan siyasi kişilikler tutuklanınca sdn ninde yayın politikası değişti ve konular yasak kapsamına alındı
bu sdn nin yayın politikasımıdır hayır
öteden beri gelen ve sdn ye yön verebilecek yerlerde olan bazı arkadaşların yönlendirmesidir
kimse bu konuda itiraz etmesin kilitlenen yayınlanmayan konular ortadadır
kurulma bir oylama ile forumu bu yayınlara kapatmak ülkemizin en büyük bilişim/forum platformunu şu anlık kadük etmektir işlevsizleştirmektir
şirket yapılarak ne konuların açıldığını hatta bir bölüme saldırıldığını gördük
ve bunların önceden bizi banlayıp planlı yapıldığınıda gördük
evet Troy o zaman bunların karşısında sen oldun senin hakkanıyetli ve kararlı tutumun o bölümün şu anda işlevsel olmasının vesilesi
aynı kararlılığı yine bekliyoruz
güneşi balçıkla sıvayanların karşısında yine ol
ünutmakınki sdn nin ratingi çoğu gazete trajından fazladır ve gündem oluşturabilecek bir konumdadır
her konuya kilit takmak sadece nefreti getiriyor halbuki gerçekten bir kriter belirlense ve buna uymayan sorumluluğuna katlansa halledilmeyecek mesele değil

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
siyaset konusunda daha önce binlerce mesaj yazıldı. sonra sizlerin yoğun isteği üzerine o kısmı kapattık. forumda bu isteğinizi belirten mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
siyaset konusunda daha önce binlerce mesaj yazıldı. sonra sizlerin yoğun isteği üzerine o kısmı kapattık. forumda bu isteğinizi belirten mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

öncelikle nazik cevabın için teşekkür ederim incelikti.

Anne kardeşimizi açtığı öneri konusunda gündem içerisinde gündem oluşturmayan ama önemli konuların bir alt başlıkta toplanmasını bu konuların heba olmasını önlerken gündemin işlevselliğine yeniden başlamasını istiyor

Kardeşimiz site konusunda ehildir istediğini bilendir konusunda haklıdır.Bizim sadece bir konuda ek taleplerimizi bildirmemiz lazımdır

şöyleki

Gündemi açtığınızda sadece tecavüz hırsızlık tabiat olayı veya nebati bilgiler gözünüze çarpmaktadır bunlar gündemmidir hayır ikinci üçüncü sahife haberleri
Gündem evinizdeki ekmeği ilgilendiren çocuğunuzun geleceğini ilgilendiren veya Türkiyemizi ilgilendirendir.

Özellikle ergenekon davalarının başlamasıyla gündem siyasete kapanmış veya kapatılmıştır tutuklamalar başladıktan sonra sancılar artmıştır o zamana kadar peri...k haberleri kimseyi rahatsızda etmemiştir

Yapılan bu uygulamayla ergenekon davalarındaki gelişmelerin benim her siyasetle ilgili yazımda dikkat çektiğim şahsiyet!!!in gerçekten bu şer odaklanmasının odağı olduğunun site gündeminde yayınlanmasın önüne geçilmiştir bunun dışında burada ne iktidar partisi nede muhalefet partileri tartışılmıştır zaten onlar bizi ilgilendirmez onların mücadeleside bize düşmez

Bir haber yayınlamıştım başbakan gazze ile ilgili bir açıklama yapmış dünya pür dikkat
ya bu kişi beni temsil ediyor ülkemiz bir anda dünya gündemine oturmuş gel bu haberi kilitle ne oldu reklmamınımı yaptık hayır zaten oyda vermemişim ama niye kilitliyorsun gazzemi zoruna gidiyor
ermeni meselesinde haberler yayınladık öncesinde ve sonrasında kimisi yayınlanmadı kimisi kilit ermeni meselesimi zoruna gidiyor
gidebilir bilmezmisin bu sutunlarda mudahil olduğun ermenilere hakaret edildiğinde tek karşı çıkan ben olmuştum ve bir ermeni doktorunu misal vermiştim
Dünyada oluşan gündeme sdn üç maymun u oynuyor hayır sdn değil Troyda Alia da değil müdahiller kendilerini bilirler
bu müdahil kelimesinden alınan olursa Troy kardeşime ö.m de yazdığım konunun linklerini veririm de günlerce konu kapanmaz hayır işlerine gelmezse kilit

Lütfen siyasetin tanımını burada yapınız sizin [seni kastetmiyorum kilitçilerin]siyasetten anladığınız nedir işinize gelmeyenmi

sakın olaki o oylamadan veya isteklerden bahsetmeyin konu başka yöne kayar

Taktığınız kilitlerde zahmet olmazsa deyinizki siz burada şu siyasi şahsiyeti düşünceyi gurubu cemaati övdünüz veya yerdiniz bu yüzden kurallara aykırıdır kilitledik ve kurallara uymadınız burası siyasi platform değildir şu kadar puan ceza bu uyar
bunu yapmıyorsunuz bir harfin ufaklığına veya büyüklüğüne bahane uyarı yazısı gönderiyorsunuz

Bugün bir haber vermişim ve linkini eklememişim daha doğrusu eklerken geç kalmışım konu gitti Alia kardeşim link ekleyiniz notuyla yayınlamış bir güzellik onun bu nazik davranışı takib edilse olmazmı

sonuç olarak gündemde siyaset istemiyoruz ben kendi şahsıma tasavvufla uğraşıyorum siyasetten nefret bile ediyorum
ama memleket meseleleri gündemde yayınlansın bir ermeni tasarısı abd senatosu komisyonunda kabul edilirken sdn katılımcısı meee takılmasın düşüncelerini ifade edebilsin
selam ve dua ile
ashabulyemin