Her çocuğa Bir Windows!

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
OLPC yani diğer adıyla 'Her Çocuğa Bir Dizüstü' sistemler aylardır gündemde önemli bir yer kaplıyor. Bunu fark eden Microsoft yeni bir sektörün oluştuğunu fark etmiş...

MIT'nin projesinden ortaya çıkan 100 dolarlık OLPC dizüstü sistem XO'nun maliyeti tahminlerin üzerine çıktı! Çin'de bu ay içerisinde üretimine başlanacak olan XO'ların toplam üretim maliyeti 175 dolar ve toptan satışlarda 188 dolar fiyata sahip olacağı açıklandı. Şu anda bile 3 milyon adet net siparişi bulunan XO'lar, Asya, Afrika ve Latin Amerika'da oldukça yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Windows ve XO

olpc_xo_81.jpg

Olağan şartlarda Linux işletim sistemi ile birlikte gelmesi planlanan sistemleri geçen gün yapılan bir açıklamaya göre Windows XP işletim sistemi de yüklenebilecek. Bunu yapabilmek için biraz daha güçlendirilmesi gereken dizüstü sisteme, SD kart girişinden hızlı ve yüksek sığalıbellekler eklenerek bu ihtiyacı karşılayabiliyorsunuz.

Ne Zaman Satışa Çıkar?

12 Kasım'da ABD'de satışa çıkacak olan bu dizüstü sistemler, tek başına satılmayacak. Geçen haftalarda yapılan açıklamada tek taşla iki kuş vuruyorsunuz. Toplam 399 dolar ödemeniz gereken sisteme iki adet XO dahil. Bunun amacı ise birini kendinize diğerini ise gelişmekte olan ülkelerdeki bir çocuğa hediye ediyor olmanız ya da zorunda bırakılmanız.

Aslına bakılırsa oldukça hayırlı bir iş gibi görünse de, insanları aylarca 100 dolar hayalleriyle heyecanlandırıp ardından 400 dolar gibi bir fiyatla karşılarına çıkmak biraz hayal kırıklığı yarattı diyebiliriz. Hatta bir de Windows XP işletim sistemi için para harcamak zorunda kalmak gibi durumlar oluşmaya başlamışken, sistemin çekiciliğini yitiriyor olduğu söylenebilir. Önümüzdeki ay içerisinde muhtemelen XO ile daha yakın temaslarda bulunuyor olacağız; böylece her şey net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Bekleyelim ve görelim diyoruz.

Bilgi için: OLPC
Yazan: Güren Gürsel
SDN - http://shiftdelete.net
 

chimera

Dekan
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Daha öncede böyle bir uygulama söylenmişti ama sanırım sözde kaldı. Bakalım bu uygulamaya geçicek mi ???
 
Üst