Her Bisiklete Uyan Elektirk Motoru

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113

Almanya’nın Friedrichshafen kentinde düzenlenen Eurobike bisiklet fuarı dünyanın en büyük ikinci bisiklet fuarı olarak biliniyor. İşte bu fuarda tanıtılan ilginç bir ürün:
Virtus sistem adı verilen bu motor kolayca sökülüp takılabildiğinden birden fazla bisiklet kullananlar için çok kullanışlı. Ayrıca uzun sürüşler için de yeterli performansa sahip.
Sunstar adlı Japon şirketinin İsviçre’deki araştırma merkezinde geliştirilen bu ortadan monte edilen motor bilinen bütün bisiklet kadro tiplerine uyumlu ve sadece bir kaç dakikada sökülüp diğer bisiklete monte edilebiliyor.
Tek gereksinim ise ayrı olarak da satın alınabilen çok sensörlü özel bir kontrol ünitesinin bisiklete monte edilmesi. Bu ünite tork, kadans ve krank açısını ölçüyor, ayrıca elde ettiği verileri kablosuz olarak akıllı telefona aktarabiliyor (motor takılı olmasa bile).
Japon teknolojisi
Sunstar şirketi Japonya’da elektrikli bisiklet üretimi ve Avrupa’da ise elektrikli bisiklet motorlarıyla tanınıyor. Çok katı kalite standartlarıyla ve ileri Japon teknolojisiyle üretim yapan şirket tanınmış Münih’li firma Hyve ile de işbirliği yapıyor. Hyve’ın müşterileri arasında Adidas, Siemens, Uvex ve Zimtstern dikkat çekiyor. Şİrket 1932 yılında bisiklet iç lastikleri için yapıştırıcı üreterek sektöre girmiş. Günümüzde ‘Braking’ adlı yan markasıyla bisiklet fren sistemleri de üretiyormuş.
Sunstar şirketine göre Virtus herhangi bir bisikleti başka hiç bir ek maliyet olmaksızın bir elektrikli bisiklete dönüştürebiliyor. Hem de bir kaç dakikada.
Virtus’un teknik özellikleri:
Motor: 250 W, 55 Nm, DC brushless
Max. hız: 25 km/h
Ağırlık: 3,2 kg
Satışına 2015 yılında başlanacağı belirtilen ürünün fiyatıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadık.

Kaynak: www.bike-eu.com Kaynak kişi: JAN WILLEM VAN SCHAIK
Fotoğraflar: www.sunstar.com

http://www.bisikletliyizbiz.com/her-bisiklete-uyan-elektrik-motoru/
 

pcwolf

Dekan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,545
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Şirket Japon ama Isviçreli bilim adamları olaya el atmış yine:)
 
Üst