Her bilgisayarımı açtığımda mavi ekran alıyorum

Yiğit Ilgaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sürekli farklı hata kodlarıyla mavi ekran veriyor bende bilgisayarımı formatlamak istiyorum fakat en fazla 10dk kullanabiliyorum sonra mavi ekran alıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. İnternet hızım yavaş olduğundan formatlarken yalnızca windows dosyalarını formatlamak istiyorum, nasıl yapabilirim? (windows 10) aldığım hatalar kısa süre ekranda kalıyor ve otomatik yeniden başlatılıyor. Fakat 1 defalığına bu hatayı aldım ve benden komut gelene kadar böylece kaldı bende fotoğrafını çektim. Ama siteye yükleyemiyorum boyut fazla diyor

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Arama çubuğuna Windows hata günlükleri yaz çıkan sonuçlar seni hataların nerede ise o başlıklara götürecek.

Yiğit Ilgaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kırmızı renkli yada önemli olanlara yoğunlaşır donanım mı yazılım mı? Fikir verir en azından. (=
sorunu buldum benim bilgisayarımda eskiden ram uyumsuzluğu vardı ve sürekli mavi ekran alıyordum formatladım sorun ortadan kalktı. Bende bugün dedim ki acaba yine aynı şey olmuş olabilirmi ve 1 tanesini çıkarttım ve mavi ekran vermeyi kesti bilgisayarım. Fakat o ram çıkınca önemli ölçüde performans düşüyor bende istiyorum ki oyunlarım, dosyalarım... hiç bişeyim silinmeden format atayım yani windows sıfırlansın yanlızca. Ama nasıl yapabilirim bilmiyorum win10 sıfırlama seçeneklerinde böyle bir şık yok.