Yardım Hepsiburada dan laptop almak güvenlimi

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
asıl sorum şu laptop aldık elimize ulaştı okey sonra windows kurduk ve baktık ölü piksel var ışık sızması var yada başka bi problem vs... yada laptopu beğenmedim diyelim amazon direk 30 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade kabul ediyomuş ancak hepsiburada gibi yerlerde iade veya değişim sorunu mahkemelerde uğraşan insanların yorumlarını okuyorum ve çekiniyorum bu konuda almak istediğim modellerde maalesef hepsiburada da var amazonda yok :(

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Hepsiburada üzerinden baya ürün aldım. Çok hızlı kargoluyorlar. O yönünü severim.
Ürünler de hatalı çıkmıyor hani satıcılar güvenli oluyor genelde.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Hepsiburada üzerinden baya ürün aldım. Çok hızlı kargoluyorlar. O yönünü severim.
Ürünler de hatalı çıkmıyor hani satıcılar güvenli oluyor genelde.
sormak istediğim o değil hocam elime sağ sağlim gelse dahi ürün kusurlu cıksa 3 ölü piksel mesela hepsiburada satıcılarına iade veya değişim sorun oluyomuş sanırım baya 5 ölü piksele kadar kabul etmiyoruz vs.. gibi ama amazon koşulsuz şartsız müşteriyi koruyo direk kabul ediyo

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
sormak istediğim o değil hocam elime sağ sağlim gelse dahi ürün kusurlu cıksa 3 ölü piksel mesela hepsiburada satıcılarına iade veya değişim sorun oluyomuş sanırım baya 5 ölü piksele kadar kabul etmiyoruz vs.. gibi ama amazon koşulsuz şartsız müşteriyi koruyo direk kabul ediyo
O zaman amazondan al uğraşma derim.

MG4446

Profesör
Reaksiyon puanı
1,257
asıl sorum şu laptop aldık elimize ulaştı okey sonra windows kurduk ve baktık ölü piksel var ışık sızması var yada başka bi problem vs... yada laptopu beğenmedim diyelim amazon direk 30 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade kabul ediyomuş ancak hepsiburada gibi yerlerde iade veya değişim sorunu mahkemelerde uğraşan insanların yorumlarını okuyorum ve çekiniyorum bu konuda almak istediğim modellerde maalesef hepsiburada da var amazonda yok :(
Satıcıya bağlı. Hepsiburadanın kendisiyse sorun yok. Alırken satıcı yorumlarına ve puanına dikkat ederek alın. Bazen güvensiz satıcılar olabilir

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Satıcıya bağlı. Hepsiburadanın kendisiyse sorun yok. Alırken satıcı yorumlarına ve puanına dikkat ederek alın. Bazen güvensiz satıcılar olabilir
iyi puanlılardada sorun cıkıyo hocam ya amazondada maalesef cok model yok

MG4446

Profesör
Reaksiyon puanı
1,257
iyi puanlılardada sorun cıkıyo hocam ya amazondada maalesef cok model yok
İyi puanlılarda çıkmaz genelde ama şansınıza bağlı. İllaki hepsiburadadan alacaksanız başka çare yok mecbur satıcının yorumlarına falan bakmanız gerek. Veya satıcısı hepsiburada olandan alın

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
İyi puanlılarda çıkmaz genelde ama şansınıza bağlı. İllaki hepsiburadadan alacaksanız başka çare yok mecbur satıcının yorumlarına falan bakmanız gerek. Veya satıcısı hepsiburada olandan alın
ya sırf fiyatlar artacak diye almak istiyorum ve almam lazım hiç içime sinmesede amazon harici başka site

Sami Özmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Güveli satıcıdan alın sonra mouse yerine hıyar laptop yerine tarhana yollamasınlar

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Güveli satıcıdan alın sonra mouse yerine hıyar laptop yerine tarhana yollamasınlar
güvenli olmayan satıcıdan hayatta almam zaten sorun güvenli satıcı bile iade değişim gibi durumlarda cok caymaya çalışıyo iş ahlakı keşke amazon tr gibi olsa her sitede

Sami Özmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Tarhana yollasınlar ya fiyatları uçtu.
Şaka bir yana. Ürün hasarlı geliyor düşük puanlı ise.
bazıları satıp hesabı silip yurt dışına kaçıyorlarmış ama laptoptan öte yüksek fiyatlı şeylerde
şikayet var sitelerinde hepsiburada trendyolda okuyorum yorumlarıda insnaları o kadar uğraştırıyolarki amazon harici bi yerden almak büyük kumar ya
cesaret ister

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Sen muhtemelen ihtiyacin olmasa bile uzun sure kullanacagin icin almisken ekran kartli bir sey alayim diyorsun. Bana guven bu modeli al. Ekranini vs. sevmezsen parasini ben vereyim yani o derece bir cihaz. Yanina bir de 8GB RAM takarsin mis. Saticisi da Amazon.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
bu iki modelden hangisi mantıklı oyun oynamayacam youtube ve adobe premiere pro(amatör seviyede)

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen muhtemelen ihtiyacin olmasa bile uzun sure kullanacagin icin almisken ekran kartli bir sey alayim diyorsun. Bana guven bu modeli al. Ekranini vs. sevmezsen parasini ben vereyim yani o derece bir cihaz. Yanina bir de 8GB RAM takarsin mis. Saticisi da Amazon.

hocam bu modelin ethernet girişi falan arkada benim odama uymaz sol taraflı giriş lazım

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592

12500H'li modeli varmis. 3050 Ti yerine 3050 var ama senin icin islemci performansi daha onemli. Aldiktan sonra bir de 8GB RAM takarsin tam olur. Fiyati da uygun. O attigin Lenovo'nun 2022 kasasi bu.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
12500H'li modeli varmis. 3050 Ti yerine 3050 var ama senin icin islemci performansi daha onemli. Aldiktan sonra bir de 8GB RAM takarsin tam olur. Fiyati da uygun. O attigin Lenovo'nun 2022 kasasi bu.

ama dediğim gibi hocam ethernet falan arkada

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
ama dediğim gibi hocam ethernet falan arkada

Abi 5 yildir laptop oneriyorum, binlerce cihaz aldirdim ilk defa ethernet girisi solda degil de arkada diye cihazi almak istemeyen gordum :D Ethernet girisinin arkada olmasi nasil bir dezavantaj olabilir ki tam tersine kablo kirliligini onluyor.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Abi 5 yildir laptop oneriyorum, binlerce cihaz aldirdim ilk defa ethernet girisi solda degil de arkada diye cihazi almak istemeyen gordum :D Ethernet girisinin arkada olmasi nasil bir dezavantaj olabilir ki tam tersine kablo kirliligini onluyor.
Eee peki çok ince laptoplarda Ethernet girişi varmı?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Eee peki çok ince laptoplarda Ethernet girişi varmı?

Nadiren olsa da genelde olmuyor ama cok ince cihaz almak isteyen kisilerin ethernet portuna takildigini gormedim. Bende MacBook var ihtiyacim olursa HUB baglayip etherneti ona takiyorum.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Nadiren olsa da genelde olmuyor ama cok ince cihaz almak isteyen kisilerin ethernet portuna takildigini gormedim. Bende MacBook var ihtiyacim olursa HUB baglayip etherneti ona takiyorum.
macbookta mesela komik meme leri veya videoları iphoneda indiremiyoruz ya ama macte nasıl indiricez mesela video edit yaparken komik sahne koycam youtubedaki bi sahneyi ama nasıl indiricemde o sahneyi koycam veya farklı bi sitedeki atıyorum 2 saniyelik bi komik videoyu

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
macbookta mesela komik meme leri veya videoları iphoneda indiremiyoruz ya ama macte nasıl indiricez mesela video edit yaparken komik sahne koycam youtubedaki bi sahneyi ama nasıl indiricemde o sahneyi koycam veya farklı bi sitedeki atıyorum 2 saniyelik bi komik videoyu

YT'da Premium hesabin varsa indirirsin. Onun haricinde YT MP4 download siteleri var. Onun haricinde Chrome icin Cococut eklentisi var onunla videolari indirebiliyorsun.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
video edit icin aslında macbook al diyolarda işte istedigim herşeyi windowsta indirmek kolayda mac kapalı sistem diye cesaret edemedim

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
video edit icin aslında macbook al diyolarda işte istedigim herşeyi windowsta indirmek kolayda mac kapalı sistem diye cesaret edemedim

Adobe programlarinin lisansini alacaksan Mac al hic dusunme. Korsan kullanacaksan Windows yonel. Ayda 88 TL civarina PS, Illustrator ve Premiere Pro bu ucune abone olabiliyorsun bildigim kadariyla. Bunlar yeterli olacaksa ve ayda bu parayi verebileceksen dusunme bile.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
peki mouse logitech falan bağlayabiliyomuyum?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
peki mouse logitech falan bağlayabiliyomuyum?

Baglarsin tabi niye baglayamayasin o da bilgisayar :D Logitech ve SteelSeries'in yazilimlari macOS ile uyumlu. Bende SteelSeries Aerox 3 wireless 2022 fare var mesela. SteelSeries programindan istedigim ayari yapiyorum Windows kullaniyormus gibi. Logitech'de de olur.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Baglarsin tabi niye baglayamayasin o da bilgisayar :D Logitech ve SteelSeries'in yazilimlari macOS ile uyumlu. Bende SteelSeries Aerox 3 wireless 2022 fare var mesela. SteelSeries programindan istedigim ayari yapiyorum Windows kullaniyormus gibi. Logitech'de de olur.
suan aklımı çeldin hocam macbook air m1 fiyatıda 21.000 tl makul bi fiyat ben suan harici klavye kullanıyorum logiteh onuda baglayabiliyormuyum?