Hemoroid ameliyatı olanlar

Mishimacop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Öncelikle konuya rahatsızlığı olup girenlere geçmiş olsun. Yaklaşık 30 gün önce hemoroid ameliyatı oldum. Bununla ilgili tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konu burada yani forumda durursa, hastalıktan muzdarip insanlar bir fikir sahibi olabilirler.

Ameliyatı genel cerrahi doktoru yaptı. Devlet hastanesinde oldum. Genel ya da spinal anestezi ile yapıkmaktadır. Genel anastezi ile bir adet iç hemoroid (kanama genelde burada oluyor) bir adette dış hemoroidim alındı. Daha fazlası yapılamadı çünkü makat darlığı oluşacaktı.
İyi bir doktor bulsanız bile eğer siz kötü bir hastaysanız ameliyat hiç bir işe yaramaz. Ben genelde doktorların iyi iş çıkardığını düşünüyorum ve ayrıca kendim de sağlık çalışanıyım.
Ameliyat öncesinde lavman yapılmıyor ve gece 11 den sonra bir şey yemeyin içmeyin. Ben 21 den sonra gıda alımını kestim ve 1 hafta önceden sıvı ve lifli gıdalar tükettim.
Ameliyathaneye sabahleyin alındım ve genel anestezi yapılmasını istedim.
1 saat sonra uyandığım da pek ağrım yoktu fakat kalçadan 1 ağrım kesici yapıldı. Sırt üstü ya da yan yatmam söylendi ki zaten yüz üstü yatamadım çünkü aşırı ağrı oluyordu. Akşam 21 gibi ağrım çok arttı ve idrar yapamıyordum. Bu idrara çıkamamak genelde olan bir şey. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve gece 24 gibi idrar yapabildim. İdrar olayı 3-4 gün devam etti. Eğer zorlanırsanız sonda bağlatabilirsiniz. İkinci gün taburcu oldum. Doktorum ısrarla ıkınmayacaksın ve wc de uzun süre kalmayacaksın dedi. İkinci gün wc ye çıktım ve inanın ağrıdan ölmeyi istedim. Hayatımda böyle bir acı hissetmedim. Bu ağrı genelde oluyor ve 5 gün kadar her wc de ağrıyı hissediyorsunuz. Hemoroid banyosu ve hemoroid yastığı aldım. Konunun altında videolarını paylaşacağım. Hemoroid yastığı özellikle çok işe yarıyor, sıcak su torbası ise bana sanki hemoroid banyosuna göre daha etkili geldi. 5. Günden sonra kaşınma sorunu başladı. Bakteri ve mikrop öldürücü krem veriyorlar 7 gün kullandım ve kontrole gittim. Kaşıntı artarsa mantar oluşuyor demektir... Krem burada devreye giriyor...
Kontrolde doktor durumumun iyi olduğunu söyledi. Ertesi gün wc ye çıkmakta zorlandım ve hemoroidim şişti (alınmayanlar) o an anladım ki bu iş ciddi...
Kaysı aldım ve her yemek sonrası bir kaşık zeytinyağı içtim. Bağırsaklarım iyi çalışmaya başladı ve bir daha şişme olayı olmadı. Arkadaşlar!
yemek alışkanlıklarınızı değiştirmeniz lazım
Kabız olmayacaksınız
Ikınma zorlama olmayacak (wc zamanı)
Düzenli pansuman
Hemoroid yastığı kullanacaksınız
Hemoroid banyosu yapacak ya da sıcak su torbası kullanacaksınız
Baharatlı ve acı şeylerden uzak duracaksınız
Sıvı gıdalar ve bol su tüketeceksiniz
Yani kısaca iyi hasta olacaksınız ki doktorunuz iyiyken kötü doktor gibi gözükmesin.
Son 2 haftadır iyiyim şükürler olsun, alınmayan hemoroidlerim bile düzeldi sayılır...
Hemoroid banyosu

Hemoroid yastığı

Herhangi bir sorunuz olursa buralardayım.

Veliblod

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Patlıcan sapı kürü uygulayın Çok etkili İbrahim Saraçoğlu internetten bulabilirsiniz