HDTV'de İndirim Sinyalleri

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Bir yazılım firması, geliştirdiği yazılım ile HDTV'lerde kullanılan çip sayısını azaltarak maliyeti düşürebileceğini iddia ediyor. İşte detaylar.


Ocean Blue adlı bir İngiliz üretici, yeni geliştirdiği yazılım ile LCD ve plazma televizyonların maliyetini düşürebilir. Coined Sunrise adlı bu yazılım çözümü, HD, dijital ve analog iletimlerin tek bir çip üzerinden yapılmasını sağlayarak, televizyon içinde birden fazla yongaya gereksinimi ortadan kaldırıyor. Yapım süresini ve masraflarını hem yazılımsal, hem de donanımsal olarak azaltacağı söylenen bu çözüm, aynı zamanda bazı güç tasarrufu özelliklerini de beraberinde getiriyor. Henüz ne zaman kullanıma geçeceği belirtilmeyen bu yazılım, umuyoruz yeni nesil HDTV'lerde beklenen indirimi görmemizi sağlar.


hdtv-buyuk.jpg


:: Şu anki HDTV fiyatlarını nasıl buluyorsunuz?

Yazan : Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

ayhan.akyuz

Asistan
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
396
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
son iki adet toshiba 32 inc aldım 1,120 ytl fiatı normaldi ama bir hesaplama yapalım
şu andaki en mükemmel 40w4000 sony brawia
doğubank 2,700 nakit 2,900 10 ay vade
ist bilisim 3,000-3,200
teknosa bimeks 3,600
dikkat edilecek bir harfle fiat çok farkediyor
alacak olan doğubank ve özellikle istanbul bilisim fiatlarını alsın
 

DogukanDogu84

Profesör
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
1,686
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
biraz daha ayrıntılı bilgi nereden alabilirim?Yazılımla ilgili...
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
bizim hiç LCD'miz bile olmadı Gülcan.
 

centigrade

Doçent
Katılım
24 Mayıs 2008
Mesajlar
994
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
seçeneğin bu kadar fazla olduğu bir piyasada birde aynı markanın modelleri birbirinden çok zor ayırt edilirken ve dışardan baktığında bu farkı anlamak imaksızken, deneme şansın yoksa lcd almak için beklemek daha iyi.

çoğu tüketici ,satıcının vicdanına kalmış durumda lcd tv sahibi oluyor ülkemizde.o yüzden eğer ben bu işten anlamıyorum bir bilene sorayım veya netten araştırayım bilgi sahibi olayım demesi en mantıklısı.

çok şükür eskisi kadar hd ready kalmadı piyasada ,bu yüzden epey temizlendi piyasa.ancak full hd lerde sürekli olarak gelişmeye devam ediyor o yüzden eğer çok acil değilse beklemek lazım ama ben çok fazla bekleyemem diyorsanız tanıdığınız ve bilgisine güvendiğiniz zbirine danışmanız veya mümkünse yanınızda götürmeniz sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.

bu arada fiyatlar sürekli düşüyor zaten ama daha hızlı düşecek çünkü dünya ekenomisi resesyona girdi.bu yüzden piyasadaki durgunluğu kırmak için sürekli olarak kampanyalar düzenlecek yakın zamanda.böylesine lüks bir tüketim malzemesine sahip olmak ancak bu şekilde cazip hale getirilebilir.
 

werete

Öğrenci
Katılım
19 Ekim 2008
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
daha lcd den yukarı gecemedım
mıllet hd den anlatıyr
ben hala farkını anlayabılmıs deyılım
 

herdoğan

Öğrenci
Katılım
16 Nisan 2008
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Almayı düşünüyorum ama; fiyatlatı çok yüksek bulduğum için almıyorum. Birde çözünürlük takıntım var tabi. Birazda onun yükselmesini bekliyorum.
 

mc_fatih

Öğrenci
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
arkadaşım cözünürlük takıntın var ok ama nerede kullanıcan yüksek çözünürlüklü cihazı tr de belli kalitede yayınlar.. vallaha istanbul bilişim ve doğubank bence bu cihazların gerçek değerleriyle satıyorlar arada 500 ile 1000 ytl civarında fatk var bu farka birde 32 alabiliyosun. doğubankta garanti yok .. ok ist bilişim garanti veriyor.. benım bir çok arkadaşsım aldı allaha şükür servislik bir durum ouşmadı yani ürünler ole kalitesizde değil.. teknosa vatan darty bimeks vb. firmalarla aynı ürünü satıyolar.. ben çok araştırdım istbil. o yüzden bunlar arkadaşlar bende bir lcd düşünüyorumda ondan.....
 
Üst